Thursday, May 29, 2008

emmmm


kalau le aku pandai melukis sebegini rupa, bestnya....mesti penuh dinding umh aku dengan hasil lukisan aku..ayu, ko jgn jelez ye....

suprise utk hubby

mp3 player utk hubby...aku kirim kat adan masa dia balik kg... sebab hubby aku tukar vcd/cd/mp3 kenwood tuner player, pasang sunvisor monitor, tukar speaker dan pasang amplifier dalam kete aku, aku belikan mp3 ni utk kete dia...malas nak tukar2 cd le katakan....skang ni kan zaman serba canggih....

takde kerja


bila bosan kat umah, kami keluar basuh kete kat auto machine car wash kat petronas, perut lapar, aku buat keputusan beli maggie makan dalam kete sambil tunggu kete dibasuh...hehehehe....tak de kerja la ni...

for u kak sue...



Wednesday, May 28, 2008

happy belated beday to ct

to my frenz ct fatimah, happy belated beday yaaa....moga panjang umur dan dimurahkan rezeki.... bila lagi mau tambah lagi sorang.... harap dapat le jumpa korang balik suatu hari nanti ye..
untuk iena plak, moga anak kau cepat sembuh...biasa la, skang ni musim demam....suka la tu hubby nak balik malam ni....

Thursday, May 22, 2008

barang2 dari bandung


handbag ni aku beli kat care4....simple tapi menarik....planning nak pakai masa nak gie langkawi nanti....hubby aku bising le sebab dah banyak sangat handbag sampai tak terpakai.... tambah plak dengan lagi 2 yang baru dia beli kat bandung.... nanti aku amek gambar koleksi handbag yang aku ade... hubby aku tu nak bising kat aku konon, yang dia tu baju-baju terlampau banyak... satu almari tu penuh dia punya je sampai nak kena beli lagi satu almari untuk dia je...yang aku beralah je la semua baju lipat aje...yang sangkut semua baju dia....pendek kata boleh bukak kilang bandel la...koleksi jeans dia lagi....eemm....sapa mau bising....
kasut lagi.....
perhiasan

baju abang, yaya n adik

sandel, beg isi kain sembahyang untuk kwn2 aku n family
kain, purse & minyak wangi

handbag aku le...

t-shirt untuk family

jeans lagi..eeemmmm...

kali ni tak banyak sangat hubby aku shopping... dia tukar duit malaysia RM446 dapat sejuta empat ratus ribu rupiah.... dia pun bler tak tau nak beli ape... sebab masa kat bali dah banyak sangat shopping... yang best, handbag untuk aku sampai 2...wah.....i like.... thanx papa, love u....

kerenah anak-anak







ni ceritanya plak adik syasya melalak sebab tak dapat ikut abah dia p basuh kete... dia punya la cepat2 pakai kasut, last2 tak dapat ikut gak....juki pun malas nak bawa.... dah le muka baru bangun tido....cian dia....yang abang & yaya plak lepas tak dapat ikut , terus sambung main puzle kat depan pintu....habis pujuk , terus bawak adik p mandi...suka la dia main air....macam-macam....

planning mengejut

beday juki

shopping kat care4

balik dari majlis cukur jambul tu, aku terus ke rumah kak sue sebab nak teman dia p antar pengasuh dia. balik tu kami singgah care4 beli barang anak2.... em...bdk2 ni bukan boleh lama dok dalam troli tu... asyik nak turun je....lepas shopping, aku bawak anak2 p fud court, kesian dorang, lapar gile....habis makan, terus balik umah, malam lepak umah mak aku.... selebrate beday juki...






majlis cukur jambul


tiga beradik

buai baby...

cantik kan...

mama baby, my cousin

mak aku...

candid camera


zariff...anak cousin aku

17 mei 2007, pak ngah aku buat majlis cukur jambul cucu dia, anak kepada eda, cousin aku...majlis diadakan di rumah pak ngah di keramat. sederhana sahaja, tak semua family datang sebab mungkin ade yang balik kg sebab cuti panjang kan.... sejak hubby aku dah ke bandung, aku p le ngan adik2 aku achiq n ayu.... ya Allah...memekaknya dorang masa dalam kete.... kecoh sgt.... sampai je, majlis dah start...nama baby ni muhammad adam aqil...comel sangat. ikut muka bapak dia, putih dan bulat.... emmm...syoknya eda, dah dapat baby.... yang paling aku terpegun, buai baby...cantik giler.... first time aku tengok... buai tu memang ade untuk disewa....hehehehe...ingat pelamin je, skang ni macam2 kan.... mula le berangan sorang2.... sementara nak abis orang marhaban, aku lepak kat luar... melayan anak cousin aku si zariff tu...emm...nakal betul sejak dah besar ni.... tengok le tu, suka gigit meja... tapi nakal dia nakal manja.... noris (ibu zariff) kata suka cari gaduh ngan dia... anak sorang, mcm tu le.... menu hari tu nangka masak lemak cili api, sambal udang, ayam masak merah, kari kambing, kambing bakar...kuih2, buah2an dll.....fuh....aku meratah lauk tak agak....sampai tak ingat suami...hehehehe...lepas makan, baru nak amek gmbr family lain, battery kong plak...aduh....setengah gmbr ni pun pakai hp je... so, kepada eda n husband, tahniah.... moga dapat yang kedua plak....

Friday, May 16, 2008

kena tinggal lagi...

Valentines Day Candy Heart

lunch ari ni...

Valentines Day Candy Heart

syasya masa kecik





















ni lah rupa adik syasya masa kecik...pantang nampak orang nak amek gambar dia, mesti buntang mata..... kecik2 dulu memang mata dia cam ni, tp bila dah besar skit ok je.... yang pastinya, sampai besar memang suka bergambar....