Monday, June 30, 2008

i'm back!!

yuhhuu....aku dah kembali....masuk je kerja pagi ni, aduh...banyaknye email...so layan email la dulu... gambar² percutian aku akan upload kemudian... tak sempat masa la... hari ni last day aku duty kat tingkat 22 ni. esok aku kena duty kat kaunter east wing plak selama 3 bulan. nak kemas barang² personel dulu. lagi pun iena cakap sistem blog ade problem... ye ke??? entah lah...lagi pun aku tengah malas nak upload gambar ni... belum tiba masa yang sesuai gitu... penat pun belum habis lagi... cian kat hubby aku, sabtu ahad dah kena kerja sebab kemasukkan student baru...huh.... nak wat cemana... semalam pun dia balik malam... kesian dia... bersambung le penat dia tu... seronok punya bercuti bila masuk keje balik dah jadi malas la plak!!! arrgghhh....ngantuknya....

Tuesday, June 24, 2008

yahuuuuu!!!! cuti² mesia!!!!


cuti dah lulus!!!



yahuuu!!!!!.....masa untuk bercuti!!!!
kepada kekawanku sekalian,
aku akan bercuti selama 3 hari
akan terbang ke langkawi bersama suami tercinta
percutian kali ni hubby aku sponser sempena
beday aku bulan 7 ni...
disebabkan tambang murah ni takde pada tarikh
bulan 7 nanti, kami pilih le akhir bulan ni..
yang penting gaji pun dah masuk esok
wah....seronoknya!!!
bebas dari tension kat opis...
kesibukkan kota metropolitan...
bebas dari perasaan jiwa kacau aku ni...
yang bestnya, aku yg beriya nak bercuti,
kak eda yg sampai dulu tadi
dia amek flight awal
aku tepon tadi pun dia dah check-in
tunggu aku tau kak eda
yang lelain tu..jgn jelezzzz....
jaga diri ye engkorang semua...
lap u olsss.... :P

semalam

lepas makan malam, aku dan hubby sibuk le packing baju untuk ke langkawi nanti. yahuu......tak sabar la plak rasanya...rasa nak terbang sendiri je biar cepat sampai... plan tak mau bawak baju byk sebab pegi pun bukan lama...3 hari 2 malam jek... tapi xcited lebih, bawak mcm nak p betapa kat sane... eemm...biasa la kan.... biar lebih jgn tak cukup.... betul tak :D

Monday, June 23, 2008

aku kiciwa mirana :(

sampai opis cam biasa 6.30 pg
layan email minggu lepas
tepon kak ct nak tya breakfast ke tak
tapi apa jawapan yang aku dapat..
ct : ceq EL ari ni...marissa demam..
aku : arrgghhh.....knp la ari ni hang nak mc!!!
ct : awatnya???
aku : dah le aku sorang ari ni..qees duty kat klia..k.eda, k.ina & k.ku kursus BI..
ct : la...ciannya....
aku : apa la nasib aku takde kawan ari ni....(sambil kuar ayaq mata)
ct : leeee...jgn le lagu ni...
aku : tak pa la...korang mmg...baik aku ganti posa ari ni....aaarrrgghhhh!!!!!
itu la nasib aku hari ni...ape nak buek...layan je la perasaan sorang²....

ahad petang


sungguh comel adik syasya ni...
macam nak makan je mata dia...
jeling manja nampak

ahad petang kak sue ajak lepak kat umah dia
disebabkan bosan yang teramat sangat,
aku & hubby pun pergi la
sampai je dorang tak de, pegi umah ida, cousin kami
oohh....p sign loan kete baru rupanya...
yg ada kat umah gayah dan adik je..
sukanya comel bila nampak paklong dia
eemmm....apa lagi, sibuk bercerita la dlm bahasa jerman dia
paklong pun layanzzzz jek....
lama gak tunggu dorang balik
lepas minum petang, bw bdk² tu turun main kat padang
suka bangat le dorang dapat lepas dari kandang



ha....ni la kete kak sue & juki yang akan kuar minggu ni
jadik jugak tolak citra dia tu
heran le aku
kenapa la juki minat kat kete ni??? kompius le...
waja pun aku tak brape suka nak bawa sbb beso
ni kan gajah beso ni... hai..idok le kot
tapi macam nak try gak bawak
keliling taman umah kak sue pun jadik le...
hai...tak dapek le nak ku bayangkan bila kak sue yg bawa kete ni
tuan kecik kete gedabak besooo
lain kali kalu gie ulu yam
pakat ramai² naik kat belakang ye
wah...meriah!!!!
jgn lupa bawak ceq pusing² kat batu kep yee..ahaks..
dan jgn lupa kasi eden torai bawak gajah besooo ni

abang & yaya


kak sue ajak aku gie makan mc'd
tapi aku dah kenyang
anak² plak sibuk le ngajak
sorry le cayang..
mamayong penat
dah tak larat nak kuar..
tengah syok layan tv, dapat mms..
hehehehe...sempat send gambar
adik tak de sebab dia takut kat patung tu..

jumaat petang


baik² bang...sport rim baru tu...


lepas balik keje, hubby cakap nak service kete mini aku tu
sebab bila bawak bunyi bising kat tayar belah kiri
bila gie cek, rupanya breakpad dah haus
patut la bunyi bising
bila break pun tak brapa nak makan
aku dah la ngantuk gile masa tu
rasa nak tido je kat bengkel tu


setel service dan semuanya dah ok, p basuh kete la plak
dah lama dia tak mandi
maklum, skang ni kan asyik ujan jek
tapi disebabkan dah terlampau kotor sgt
p la basuh jugak..
cian dia...lama tak mandi sabun ye...


ha....kan dah comel
baru le nampak berseri.... :)

Friday, June 20, 2008

selesai sudah...

eemm...setel pun aku renew roadtax & insurans kete mini aku untuk tahun ni...sebenarnya minggu depan 26 jun 08 baru tamat, tapi aku malas nak kelang kabut....hehehehe....ye lah, semangat nak bercuti kan....tak le pening kepala nanti dan sebenarnya takut duit habis je....selalunya hubby aku yg buat semua ni tapi dia bz, sessi pendaftaran baru kan tak lama lagi...tu yang banyak kerja..... tahun ni semua sekali aku kena bayar RM379.05. awal bulan julai aku dah boleh tuntut duit rebet subsidi minyak tu.... aku gie cimb bank kat mont kiara, berdekatan ngan shopping kompleks solaris kat hartamas tu, tak de orang pun....aku masuk je, semua menyambut kedatangan aku...wah...cam artis la plak... sebenarnya bank tu baru bukak...tu yang tak ramai...lagi pun kawasan cam tu mana ade orang sangat....before tu aku, qees, kak eda, kak ct dan kak ina p tesco selayang. mamam kat cne le....malas nak keluar jauh sebabnya poket pun nak kering.....aku ngan qees naik satu kete dan kami gerak dulu, kak eda and kak ct naik kete kak ina, aku gerak awal sebab nak kejar masa la kononnya takut orang ramai kat bank... awal giler tu sampai opis...2.15 ptg...baiknye...selalunya tak cukup masa kalu kuar ari jumaat... tq qees teman ceq ari ni.... harap kenyang le ceq belanja laksa tadi :)

Thursday, June 19, 2008

KL : jam 4.15ptg : ujan lebat!!!




aarrgghhh.... aku sepatutnya dah balik jam 3.00 ptg tadi...hubby aku sepatutnya dah sampai amek aku sebab nak p bank....aku dah amek time out 2 jam punnn....geramnnya.....hubby aku stuck dalam jem plak....aku tepon tadi kat subang lagi...addduuhhh...cancel la time out aku tu...

Tuesday, June 17, 2008

happy fathers day!!!

ayah, selamat hari bapa....anak2mu sentiasa mendoakan moga dirimu diberkati selalu...sentiasa sihat, murah rezeki dan moga panjang umur... terima kasih kerana menjaga kami dengan penuh kasih dan sayang...
tentang ayah...
  • seorang yang pendiam
  • tak banyak cakap kalau takde yang penting
  • tak suka susahkan orang kalu tak bersebab
  • tak suka makan banyak
  • tak suka minuman sejuk
  • tapi suka sangat makan aiskrim
  • suka nescafe panas dan roti bakar
  • suka tengok bola atau sport sampai orang lain tak boleh tgk citer lain
  • tak suka layan citer melayu
  • tak suka pukul anak2 kecuali buat kesalahan besar
  • tak suka orang yang kuat membebel...pening katanya
  • kalu kat umh suka dok tepi tingkap...mmg tu port dia...org lain xleh duduk..
  • tak suka mengata orang, tak penting katanya...
  • tak suka keluar shopping
  • pakai ape aje yang mak & anak2 belikan...tak kisah
  • mmg seorang yg sempoi
  • penyayang tapi tak suka tunjuk

sejak kami adik beradik semakin dewasa dan dah bekerja, ayah tak banyak cakap kecuali benda yang penting...namun aku tahu ayah sentiasa mengambil berat tentang anak-anaknya walaupun kami dah boleh bawa diri... ayah, terima kasih atas kasih sayang dan didikanmu, kami sayang ayah.... :(

Monday, June 16, 2008

ulu yam : 15 Jun 08


sebenarnya nak sambut fathers day kat ulu yam dengan ayah & mak sekali, tapi dorang kena gie kenduri kawin plak...benda dah rancang, terpaksa la p jugak tanpa mereka lagi pun barang2 dah beli....dah janji ngan anak² lagi pun.... kali ni pegi tak de bbq cuma grg² biasa je...aku sponser nuget, french fries, daging burger, sosej....adik aku ayu sponser ayam grg crispy dan minuman.... kak sue buat mihun goreng dan bawak pinggan mangkuk....semua simple janji perut konyang!!

dah sampai...
cari ape tu bang???
cibuk je....
ehem...
poyo jerk...
tak boleh renggang...


wah...seronok gile... kalu tak kerana nak kejar abang ipar kak sue nak balik kg, mesti sampai kol 5 kot. terpaksa balik kol 3 sebab anak buah kak sue ikut sekali. nak anta dia balik sebab dorang nak balik kg dah.... emmm...tak pe, lain kali p lagi... kesian anak² tak puas mandi...

koleksi peribadi


aku memang suka letak barang bersepah....lepas tu cari tak jumpa...husband aku tampal kotak² tu supaya tak bergerak bila buka tutup laci tu, pastu aku simpan elok² semua koleksi aku supaya tak bising lagi mulut aku bila tak jumpa cari nanti terutamanya brooch tudung...

Thursday, June 12, 2008

merahnye makngah!!!

ya Allah....hari ni aku terlalu menyerlah...sakit mata orang memandang....aku sendiri tengok cermin pun bepinau mata... aku terpaksa jugak pakai baju ni walaupun belum beli tudung yang sepatutnya lain dari kaler tanah baju ni... aganya kalu aku keje kat kg yang org ade bela lembu, mampus kena kekkah aku dengan lembu² tu... tapi yang penting.....aku tetap GEBU!!! :p

isu terbaru

semua kakitangan kerajaan akan dibayar 2kali gaji dalam sebulan start bulan ogos ni...termasuklah aku dan hubby aku... emm...macam mane la ek?? rasa²nya boleh survive tak??? nampaknya tengah bulan kena bayar satu kete, hujung bulan bayar lagi satu kete... kang bayar 2 kete hujung bulan tak makan la plak... aku rasa tu plan terbaik kot...apa la akan jadi lagi lepas ni... kalu naik gaji lagi kan ke baguehhh.... :p

semalam

aku bengang gile...aku ade amek gambar masa gie pasar malam, tapi entah cemana, masa nak masukkan dalam pc, aku tertekan DELETE...sakitnya hati... salah sendiri....
masa kat pasar malam tu, sampai hubby aku kata 'awak ni skang asyik nak amek gambar je... takkan kat pasar malam pun nak masuk blog...' aku jawab 'ye lah... penting ape... blog dah jadi macam diari ape..' masa aku merajuk ngan dia, dia pujuk la bagai nak giler... aku cakap 'salam minta ampun..' dia jawab 'jap, nak amek kamera sebab nak salam ni, nanti boleh masuk blog...' aku wat muka bler....malas nak layan...tapi kelakar gak masa dia cakap cam tu...

Wednesday, June 11, 2008

kete comelku




husband aku amek gambar kete comel aku ni sebab ada member dia nak tengok... tapi skang dah tukar sportrim baru, tak sempat lak nak amek gambar... ni gambar lama, tapi tak berapa lama gak la... tukar sportrim baru tu pun baru bulan lepas... masuk kali ni, dah tiga sportrim husband aku dah tukar kat kancil aku ni... kete waja dia pun dah masuk 2 kali, lelaki macam tu la... kalu pasal kete apa saje sanggup buat. dah macam boleh terbang kete dia tu... nanti aku masukkan gambar kete dia lak... kami pasang kain rimau ni kat banting... murah je, 4 pintu RM120. tu pun dah lama buat, masa mula² benda ni keluar dulu... mungkin skang ni dah murah kot.... nasib le aku tak jadi jual kete ni masa husband aku amek waja dia tu... kalu tidak, parah le nak isi minyak....ulang alik dari kl ke shah alam lak tu...nak lagi minyak dah semakin naik ni.... selamat....

Tuesday, June 10, 2008

sunyi...

aku rasa macam sunyi jerk ari ni...entah le..tibe2 jerk ingat kampung...macam nak balik la ni jgk...teringat suasana nyaman di kg...huhuhuhu....lambatnye raye...aku ni memang setahun sekali jerk balik kg...sebab family aku semua kat sini kan...kat kg pun adik beradik mak dan sedara mara belah mak aku jerk....kalu kat kg tu, bila boring boleh lepak kat empangan ke...kat sawah padi ke...mandi sungai ke...tenang je rasanya....boleh naik motor keliling kampung...
tak pe...tunggu je la balik raya nanti.... :)

Monday, June 9, 2008

jumaat (6/6/08), sabtu (7/6/08) dan ahad (8/6/08


jumaat : lepas balik kerja, aku ngan hubby gie servey hadiah untuk member2 opis yang kawin ahad ni... sekali 3 orang dan maknanya 3 tempat le..tak menarik dan tak tau nak beli ape, pastu kami terus gie makan sebab hubby aku dah lapar sangat....aku makan cantonese kwayteow dan hubby dry chille chicken rise....aku tak habis pun sebab kureng sodap le...biasanya aku makan yee mee sup..tapi kali ni tukar selera dan akhirnya hampeh....


malam tu aku lapar gile campor lak merajuk ngan hubby... so, untuk pujuk aku balik dia masakkan maggie ni...nasib baik sodap....




sabtu : rajin skit hari ni...dah lama tak masak, asyik makan kat luar je...jemu dah plak rasanya. aku sibuk memasak, hubby plak p basuh kete... menu aku udang goreng kunyit, ikan bilis goreng kicap, kailan ikan masin dan sardin... eemm.... enak sungguh... lepas makan kemas umah, mak pulak datang sebab gie kenduri kawin kat kwsan umah aku... dia pun lepak sekali ngan aku, petang tu lepas anta mak balik, aku ke opis amek baju yang aku tempah tertinggal. balik tu p giant cari hadiah untuk bakal pengantin dan terus singgah umah kak sue... melantak mee sup la plak... malam tu kami ke rumah mak, mak buat mee kungfu...adoi...perut dah macam nak meletup...hubby aku lak balik umah lantak nasi lagi...


ahad : selamat pengantin baru fizi & maya...tempat dorang je sempat aku pergi. umah zul dan izwan tak sempat la...hari hujan...terus balik umah. balik tu basuh kain, gosok baju...hubby aku biasa la...dah tak de benda nak wat, asyik ngan laptop dia je la... aku pun tak nampak dah...


malam tu aku aku masak lagi...wah....terlebih rajin ker??? tapi masakan simple je... bahan tak de... ingat nak makan luar, tapi dah malas nak keluar... just masak daging masak lemak cili api, goreng telor, ikan goreng, sayur kacang buncis goreng... ha...nampak tu, tinggal tulang je beb...

Friday, June 6, 2008

hubby @ bandung bersama staff kolej melati, Uitm shah alam



boring

ya Allah...kenapa le aku terasa begitu malas ari ni... macam tak cukup tido je... kak ct ajak p tesco lagi lunch hari ni...emmm...tak ikut kang cian plak...yang lain tak tau le nak ikut ke tak... eemm...si qees tu nak ke p??? minyak dah naik ni... semalam aku dah send email kat member2 aku ni, sape2 yang nak ajak kuar, dia la yang kena isi minyak...ha...tak paham2 ke kak ct, isi la miyak kalu nak kuar nanti...kami tumpang sekaki...

dalam kepala hotak aku ni memang ingat nak tido jerk... aduhai...syok ye kalu dapat tido skang... alamak...jap lagi ade meeting lak dengan semua cse... entah berapa lama la ni...

mata aku dah sehabis kuyu ni..... k lah...nak layan perasaan japppppppppppppppppppp....end....

shopping @ alpha angle

hubby aku sibuk nak beli baju untuk pegi wedding member opis aku ahad ni. so, balik kerja semalam terus gie jusco wangsa maju... tengah sale lak tu...

kaki mula melangkah ke setiap kedai yang ada...

masuk sini lak.... tak de jugak...

'tak de yang menarik la'
tak best jugak...pusing punya pusing...haram...tak de yang dia suka... ada kat polo tapi tak de warna pink. nak sepadan ngan aku sebab aku pakai pink nanti...emmm...lagi pun dia blum ada baju warna pink... cute tak rasa-rasanya kalu si perut boroi pakai kaler tu???muahahahahaha....jgn marah ye papa....

penat berjalan kami masuk kfc..dia le sibuk nak makan ni... aku lak dah rasa mual nak makan kfc sebab 2 minggu lepas dah makan chicken chop tu...

tak nak makan konon, tapi......eemm...tgk le ni, tak agak.... sampai tinggal tulang...sehingga menjilat ibu jari kaki....wakakakakaka....