Friday, August 29, 2008

minggu terakhir sblm posee


melantak kat maju junction sebelum masuk minggu pose
emm... ape lagi, makan puas² ngan mmbr semua
besa la, kami makan steambot tomyam
wala!!!! sodap!!!
lepas tu sakit perut
sampai skang memulas je
ni le mmbr² aku kat opis
tanpa dorang sunyi idup aku
ye ke??? ke dorang yg sunyi tanpa aku
wakakakaka...
SELAMAT BERCUTI SEMUA!!!

tunggu!!!

eemm...
tak sabaq dah ni nak tunggu pembentangan ptg ni
apa la citernye ye??
harap² yang memuaskan hati rakyat le
dan harap ade la berita gumbira
untuk kakitangan kerajaan cam aku ni
sama² kita tungggguuuuu ! ! !

selamat BERPUASA

insyaallah lagi 3 hari
kita akan menyambut bulan ramadhan
kepada semua umat islam
aku ucapkan selamat menjalani ibadah puasa
moga ramadhan al-mubaraq ini
membawa keberkatan kepada semua
dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

pada yang pulang ke kampung sempena cuti pjg ni
aku doakan moga perjalanan kalian selamat hendaknya
pada yang tak dapat menyambut puasa bersama keluarga
sabarlah, raya nanti balik ye...

ambil kesempatan ini untuk
beramal, solat tarawikh, bertadarus
dan jgn lupa bayar zakat

Maaf di atas keterlanjuran bahasa
dan kata sekiranya mengguris hati

semoga ramadhan yang bakal menjelma
akan lebih diberkati dalam apa jua amalan
yang kita lakukan

TQ TQ TQ

makaseh tu kak sue sefamily
sebab sudi belanja kami makan semalam
biasa la...
makan kat maner lagi
mkn steak kat al-ansar laaaa
tq daun keladi
lain kali leh belanja lagi!!!!
. tq gak sebab belikan selendang utk raya nnt .

Thursday, August 28, 2008

arrrgghhh!!!!!

saat ini aku rasa macam nak menangis
tapi untuk ape ???
buat membazir ayaq mata aku jaaaa!!!!
puncanya sebab laptop aku kena VIRUS!!!!
arrgghh!!!!!!!

aku jadi sangat marah
sangat keji pada manusia yg menciptakan virus tu
ape kejadahnya la nak buat org susah


nasib le aku ade org sekeliling yg terer IT ni
lepas minta tolong ngan member opis
aku terpaksa gak hantar kat kedai sedara aku
sebab member opis aku tu bz
tak mau kacau keje dia waktu opis

ingat nak soh dak naz je buat (naz ni bdk it uia)
tapi naz kata dia balik dari kg baru leh betulkan
tapi aku nak guna sepanjang cuti ni
so, tak mau pening kepala
aku hantar je kat sedara aku tu

nasib le dia tak berkira
harga sedara kan... dapat le harga murah
hari ni hantar, esok dah leh amek :D

happy beday KAK SUE~28.08.08

happy beday 2u kak sue !!!
kami doakan moga :
panjang umur, murah rezeki, bertambah anak lagi, bahagia selalu
dan yang penting moga Allah memberkati hidupmu dunia dan akhirat
AMIN...
* malam ni jgn lupa belanja makan *
:D

Wednesday, August 27, 2008

M E R D E K A ! ! !

kepada semua rakyat malaysia
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN
YANG KE 51
moga negara kita sentiasa aman dan damai
moga rakyat sentiasa bersatu padu
moga ekonomi negara sentiasa dalam keadaan stabil
moga jiwa rakyat maju kehadapan
malaysia cemerlang, gemilang dan terbilang
MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

~ perpaduan teras kejayaan ~

salam kemerdekaan buat semua!!!

http://www.malaysiamerdeka.gov.my/

Monday, August 25, 2008

shopping raye???


minggu lepas hari khamis, balik dari kerja
hubby kata dia nak shopping raya
aku mcm blur jap sebab rasanya mcm awal
tapi bila pk balik, ok gak sebab mamat ni kalu shopping mmg lama
mengalahkan aku
so, balik kerja tu kami ke JJ wangsa maju
aku kata dah, mmg style dia ni suka servey dulu
habis satu jj tu kami pusing
penat gak la


tengah dok tunggu dia servey kat dalam padini
aku teruja tgk menara klcc ni
yang dibuat dari botol mineral water
wah.... kretif sungguh
rasa bangga la plak
malaysia merdeka ke 51 tahun!!!


dah dekat nak raya ni semua tmpt sale
masa ni org tak berapa ramai
mungkin sebab minggu kerja
selesa le sikit nak bergerak
aku try gak cari utk aku
tapi mcm tak best je


masa masuk fitting kat polo ni
aku harap ni le pilihan dia
dah penat kaki ni


arrgghh.... lega
ade gak yang dia suka
bayar bang jgn tak byr
adik dah lapo ni!!


dalam banyak² dia berkenan satu je??
aduh... tak pe la dari balik takde ape
aku gak yg bersungut nanti :p


cewah.... dia dah ade baju raye...
apa lagi... jom la p melantak
perut dah bergendang ni...
sambung lain entry plak eh... :D

Friday, August 22, 2008

mohon MAAF

Assalamualaikum...

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut :
*Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
*Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
*Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya. Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali.

Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon maaf diatas segala kesalahan baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dan mendapat rahmat daripadaNYA... amin...

makaceh!!!



makaceh sekali lagi pada kekawanku semua
sudi forward award terbaru ni
haisshhh....skang ni musim award ker?
mana² blog aku skodeng semua tgh sibuk ngan award jek
pape la... asal korang semua happy kan

Thursday, August 21, 2008

tagged from CATWOMAN

ana, aku jwb soalan kau ni.... check it out...

1.When you buy a greetings card, are the words or the picture more important to you?
bagi aku dua² sekali :p

2.What's your favorite kind of cake?
kek cokelat

3. Do you ever make gifts for people, if so what, or do you buy them?
kadang buat sendiri, tapi lagi senang kedai jek...

4. What's your favorite holiday?
mana² dan apa² pun boleh asal bersama suami :p

5. Are you going on holiday this yr?
dah pegi dan akan pegi lagik

6. What was the best party you've ever been?
party buihhhhh... muahahahaha....

7. If you are married, describe your wedding. If not, what would your ideal wedding be like?
dah kawin pong... simple tapi meriah

8. What's the most romantic thing that's ever happened to you?
itu hanya aku dan dia saje yg tau

9. What's your favorite girls' name?
nama aku laaaa

10. What's your favorite boys' name?
nama laki aku la....

11. Which celebrity would you like a dream date with?
rosyam noor!!!!!

12. Which female celebrity do you find beautiful
ziela jalil

13. Which male celebrity do you think is attractive?
rosyam noor, eman manan

14. What is your best character trait?
penyayang, pendengar dll

15. What is your worst habit?
suka berleter!!!!

imbas kembali


khamis lepas, aku kena balik sendiri sebab hubby kena ot
sepatutnya aku nak bawak kete hubby, tapi cam malas
aku pk dari aku balik dok umah sorang²
baik aku lepak umah kak sue
mmg dah lama giler aku tak naik bas ni
cam teruja la jgk bila dapat merasa naik rapid KL ni
wah gitu... cam hebat je kan....
aku balik ngan member baik aku la, kak eda
dalam bas rancak je bercerita
mata aku tak putus dok jeling org² dlm bas tu
mcm² pe'el kan...


kami turun kat the mall
tukar naik lrt plak
kak eda yang belikan tiket
kami sama² turun kat sentul timur
seronok la plak tgk gelagat manusia sekeliling ni


wah gitu...
tiket dah beli
boleh le masuk dalam dah


dari stesyen pwtc


stesyen berikutnya
sentul timur
alamak...kejapnye...dah sampai...


turun je kak sue dah tunggu
tengah panaskan kete bawak pokok
kak eda terus tunggu hubby dia
eemm... syok gak eh sekali skala naik bas ni :p
perjalanan terus menuju ke taska anak²
sampai je depan pintu, anak² menjerit bila nampak aku
aku ajak gie giant
suka la depa!!!


sampai giant, dah mcm² minta ngan aku
aku mmg suka menurut perintah dorang pun
sayang le katakan
sblm masuk dlm giant tu
aku ajak mkn dulu
dok kat sebelah playground
biar dorang dapat makan sambil main
kalu tidak nanti buat muka bosan je
dah kenyang, masuk le dalam giant tu
tak de beli apa pun
cuci mata je
lepas tu balik umh kak sue
hubby amek dekat kol 11 kot
arrgghhh.... aku dah ngantuk giler masa tu
balik umh kena iron baju plak
eeiii... penat betulllllll

Monday, August 18, 2008

musim AWARD




makaceh pada semua yang sudi menyumbangkan award ni pada aku
aku hargainya
so pada engkorang yang belum dapat award diatas atau salah satu diatas
aku forwardkan untuk engkorang ye
tak kira la pada member² blog ke
pada yang sudi skodeng blog aku ke
pada yang terenter blog aku ke
harap engkorang semua happy dengan hidup blogger ni
yeh.... :p

Thursday, August 14, 2008

aduyai!!!

lunch ari ni kami ke masjid india
cari tudung untuk malam esok
esok dinner opis aku-malam matrade
wat kat hotel one world

hubby tak dapat pegi sebab kena ot
emm... cian aku takde pasangan
tak pe la... kwn² ade..

bebalik pada citer masjid india tadi
aduh... punya la jem ari ni
nak parking kete pun susah
teserempak lak ngan kak su
dia nak p makan

pusing punya pusing
last² adan parking kat tepi jalan
selamba je
dia cari baju utk bini dia
yang lain melopong sebab tak sempat masa
cian kami semua
akhirnya balik dengan jiwa kacau!!!

Wednesday, August 13, 2008

hampeh!!!

hampeh je dorang tu
planning tak agak
last² tak menjadi
aku gak yg jadi bosan masa lunch tadi
tunda esok le gamaknya!!!!

shopping!!!




lunch jap lagi nak kuar ngan mek ida & mek qees
kami nak ke . . . . tak tau lagi . . .
nak p cari barang make up

so..... tunggu citer aku jap lagi eh..

Tuesday, August 12, 2008

alhamdulillah


alhamdulillah..
sempurna puasa aku hari ni
balik keje lepas hubby dah amek dia kata p pasar malam je la
aku pun kata ikut suka le
so masa tu kepala otak aku dah terbayang nasi kerabu pokcik kelate tu
masa otway balik aku cam besa la... dalam keta harus le TERtido hehehe
mmg habit aku pun tau2 je dah sampai
tmpt tujuan pertama adalah ke tmpt nasi kerabu kegilaan manusia taman melati


punyalah lama aku tak ke pasar malam
tau2 je kat pokcik kelate tu dah kena amek nombor
mak ai.... aci giler dibueknyo
mmg bagus le pokcik tu berniaga. rezeki Allah s.w.t bagi
so, dalam keadaan ramainya orang hubby aku le yang tolong amekkan nombor tu
maklum, aku kan katek nak capai tak sampai.. hehehe
ha??? nombor aku 73???
lambat lagi tu...
tapi tak pe..
aku tunggu gak
sabar......


tengah aku dok setia menunggu
aku nampak mak aku ngan untie lela (kwn baik dia)
punya le kelam kabut berjalan nak kejar no
muahahaha.... aku gelak sorang2
masa tu hubby aku p beli yong tau fu
aku pun dari jauh sengeh2 je kat dia
bila dia nampak aku je punya la suka
terus tanya aku no brape
emm... ape lagi, potong q la dorang


aku punya nasi kerabu satu
mak dua
untie lela 5, aku rasa nasi dagang pun ada gak
mak beli laksam lagi
aku rasa pakcik tu musti kayo kan
untie lela kata dia blanja aku sebab tumpang pakai no aku
ahaks.... makaceh untie.... minggu depan leh belanja lagik

sampai umah solat asar
masa mmg dah suntuk
lepas asar, aku lepak tgk ezora
tunggu maghrib sekali
bila dah azan
aku minum nescafe
minuman wajib
lepas tu solat dulu takut bila dah kenyang jadi malas
lepas solat, tunggu hubby mandi plak
aku sempat gosok baju
lepas tu melantak!!!
fuh.... syukur alhamdulillah...
sempurna puasa ganti aku untuk hari kedua
esok????
insyaAllah :p

today

alhamdulillah..
ari ni aku puasa lagi
em... nasib le sempat sahur
aku gagahkan jugak bgn jam 5 pg tadi
goreng nuget, wat nescafe panas
jadi le wat alas perut
tak sambung tido pun
terus je mandi, subuh then siap p keje

**************************************

nasib baik kepala otak aku tak wat hal ari ni
selalunya asal je puasa mula la pening
mungkin penangan nescafe pagi tadi kot
emm... ape le menu nak berbuka ari ni
rasa macam nak makan sizzling
tapi macam nak masak pun ade
mcm2 plan ngan hubby ni
nak p pasar malam pun ade
pekena nasi kerabu pakcik kelate tu pun sodap
aduh... ape nak makan ni???

Friday, August 8, 2008

laku jugak

aku cuba masukkan fridge lama aku kat dalam mudah.com
tak sangka la plak lepas masuk je ramai yg berminat
hubby aku le punya kerja ni
dia letak harga 350
ada yg minta 300 siap hantar
tapi ada sorang mamat ni dia minta 350 skali ngan delivery
eemm...rezeki le tu
aku minta tolong juki hantar pakai hilux dia tu le
malam rabu kami ke pandan indah
nasib le tak jauh sangat
lepas hantar kami belanja dorang makan satay
wah... dah lama tak makan
tak banyak order pun
sebab dah kenyang
cuma kak sue je yg lapar sebab baru balik keje
makaceh le juki sudi tolong kami
lain kali boleh le minta tolong lagi
lepas dah hantar fridge tu
kami p makan satay

wah... dah lama tak makan
tak banyak order pun
sebab dah kenyang
cuma kak sue je yg lapar sebab baru balik keje
makaceh le juki sudi tolong kami
lain kali boleh le minta tolong lagi

nur amirah delisha

tahniah sheera kerana selamat melahirkan anak pertama
pada 26 julai 2008
sehari lepas tarikh beday aku
welcome 2de world baby
bernama nur amirah delisha
comel sungguh
rasa nak geget je pp dia tu
sepet mcm mak dia
bulat mcm babak dia
happy sheera sebab tunggu lama nak dptkan baby
alhamdulillah...rezeki tuhan bagi
harap tambah berseri family engkorang
dengan kehadiran iesha :D

Tuesday, August 5, 2008

prezen beday

aku baru teringat nak masukkan gambar prezen yg aku dapat masa beday aku tahun ni.

mak & ayah : sekalung doa
hubby : blanja mkn & broadband
achiq : jam vinci
ayu : perfume
kak sue : sponser kek
kak eda : kotak kayu
qees : bear
syieda : bantal love
kak linda : perfume body shop

untuk semua kawan2 opis dan kwn2 blog, makaceh wish beday utk aku yek. aku aminkan doa kalian untuk aku

puasa

hari ni aku puasa ganti...huhuhu...seksanya....tapi aku tabahkan jugak sebab nak habiskan sebelum tibanya bulan ramadhan nanti. orang lain puasa untuk bulan rejab, simpan ganjaran pahala, tapi aku baru le terhegeh2 nak ganti puasa tahun lepas.... emm.. nak wat cemana. asal aku berusaha untuk ganti ok le tu kan. hari ni mmg aku lembek giler. sampai nak bercakap pun tak daya... aduyai.... mengalahkan budak kecikkan... sampai hubby cakap dah macam kura2 tak cukup makan. cian aku... hubby aku kata dia nak masakkan untuk aku, tapi bila dah amek aku, dia kata nak ke bata K4 sebab nak beli kasut kerja. kasut dia dah teruk sangat.. kat blah depan tu dah terbukak macam mulut boyaaa.... dengan tak berdayanya, aku gagahkan jgk untuk teman dia. asal nampak je tmpt duduk, aku rehat jap. aku berbuka kat fud kot K4 aje. makan beef fried rice ngan nescafe ais... fuh... dapat nes ais, hilang pening kepala aku... aku satu family mmg hantu nescafe pun... kalu tak dapat sehari, tak senang duduk oooo.... esok insyaAllah puasa untuk hari ke2...


Monday, August 4, 2008

menu mlm ini

malam ni, aku sempat masak ikan masak kicap, goreng ikan masin sepat, telor dadar, sambal belacan dan ulam timun & salad.... jemput makan semua.... ya Allah... pedas berapi sambal belacan aku hari ni... eemmm... sedap tau... sampai tinggal tulang!!! cuma sambal belacan je yg tak dpt nak habiskan sebab dah rasa macam nak terputus usus perut aku.... waaaaaaaaa!!!!! nak airrrrrrrrr!!!!!

beday abang syafiq 2 ogos 08

hepy beday 2u abang!!!
hepy beday 2abg syafiq!!! wah... dah 6 tahun rupanya ye. tahun depan dah masuk sekolah rendah. nakal tetap sama... tapi dia tetap penyayang kat adik2 dia... sempena beday abg syafiq, ibu dia (kak sue) wat makan2 kat umah dia. makan mee, mihun, kuehteow dan bubur sup... yam yam... lama tak lantak sup... ade sup ekor lagi.. kek beday ni aku lak sponser... asyik gambar kartun tu je la yang dorang minat.... heran???? yang datang semua family aku dan semua sepupu sepapat yang rapat je ngan kami. tak wat besar mana pun. tak muat umah lak nanti...

mcm2 aksi masa tiup lilin tu, abg syafiq malu konon... ye la tu... masa semua tengah nyanyi utk dia, dia leh watmuka bler mcm takde pape terjadi sambil pandang tv. tapi habis je nyanyi, tau lak tiup lilin tu... hehehe... mcm2 ye kerenah bdk2 ni.

buli nampak! cian adik syasya... mcm tu le ari2. asyik bergaduh je. tapi bila dorang takde, boring le plak. aku saje amek gmbr dorang banyak sebab nak wat kenangan je..


ha kak sue, puas hati tak... ape yang penting.... jgn lupa belanja steak masa beday u plak nanti ye.... bagi tau abang syafiq, nanti maklong & paklong blikan cd game lagi utk hadiah beday dia dan makaceh le jamu kami semua... konyang giler!!!

dan yang pastinye aku cayang bangat kat mereka ber3

Muhammad Syafiq Aiman - abang / syafiq

Nur Syafiqah Aimiera - kakak / yaya

Nur Syafiqah Aimiesya - adik / syasya

kenduri kawin

ahad minggu lepas, aku, hubby, mak & ayah dijemput ke kenduri kawin anak kak ros, member baik mak aku. kenduri tu berlangsung kat dewan komuniti danau kota. kami gie amek mak & ayah. biasa la ayah aku tu, malas nak drive.. sampai je terus mamam... ye le, perut tengah lapooo.. tapi aku tak habis pun sebab lauk dia kureng sodap. cuma aku belasah makan rambutan je. yg tak bestnye, gambar pengantin tak menjadi le plak. tak tau pasai apa... tak berapa cantik lak gambar tu. so, pada kak ros, tq sudi jemput kami. untuk pengantin baru, moga kekal bahagia ke anak cucu...amin!!!