Tuesday, September 30, 2008

esok raye...yahuuu ! ! !

bagi menyempurnakan titah perintah seri paduka baginda yang dipertuan agong, setelah diperkenankan oleh duli² yang maha mulia raja², peyimpan mohor besar raja² malaysia, mengishtiharkan bahawa tarikh hari raya puasa bagi negeri² seluruh malaysia telah ditetapkan pada 1 oktober 2008 bersamaan dengan 1 syawal 1429 hijrah.


tengah syok packing baju dalam bilik, aku belari kuar nak kuatkan sound tv. teruja ni nak dengar pengumuman raye. bila dah habis umum, aku jerit kat hubby yang tengah mandi. aku cakap esok raye.. nak tengok dia tekejut tak.. tapi dia wat bodo je... malas nak layan peel gile aku la tu.. hampeh... aku pun wat muka bler sambung balik packing baju. wah... tak sabarnye nak balik kg. walaupun banting tu belari pun sampai, tapi suasana kg tu tetap ade. dan paling aku tak sabar sebenarnya nak sampai kelate. malam raye petama tu dorang pakat ramai² nak bakar satay. mak ngan juki dah beli 400 cucuk satay. gasak.. sampai hangus muka la nak membakarnye nanti. wah... harus meriah nanti.. aku rancang dalam kol 12tgh gerak dari banting terus gerak ke kelate plak. bajet dlm kol 8/9 sampai lah. moga selamat lah perjalanan kami. org kg!!!.... tunggu kepulangan kami!!!!... ari ni last pose.. dan aku masih kerja... harap² dapat kelepasan dari dato awal le skit. bleh la wat persiapan terakhir.. tapi semalam semua dah setel... harap takde yg tertinggal le.. punya la gairah sangat.. baju raye pun aku dah gosok. nanti kat banting dah tak sempat. nak tolong mentua plak la.... ye ye esok rayeeeee... mungkin aku akan stop update blog ni sampai start keje semula. kalu sempat kat kg nanti, insyaallah... (hai.. ade masa ke) kepada kekawan semua, selamat bercuti pandu dengan cermat, ingat orang yang tersayang... ;p

Monday, September 29, 2008

anak sape

anak sape ni... cutenyeee.... nama saya syasya la... anak ibu ngan maklong... hehehe.... semalam syasya seharian bersama kami... sibuk je ngan speak manggis dia tu... malam pun nak pakai gak... layan je la kerenah dia... dalam kete asyik nyanyi ngan berjoget je... bercakap tak berenti... dia bahasa diri dia baby... belasah la dik oi...

semalam

semalam kami sekeluarga p kl sentral hantar mak, ayu ngan yaya balik kg... mak mmg suka balik awal sebab nak prepare awal. nak p pasar la, nak wat macam² la... mmg kebiasaan kalu raye mmg ramai sedara mara kat kg... maklum la... tukang masak balik.. tu yang dorang suka kerumum kat umah kami. makanan macam² ade... mak bawak yaya sekali untuk teman. hahaha... abang ngan adik kena tinggal... yaya plak demam... kesian dia... kami sampai kat kl sentral dah dekat waktu berbuka. mak dah siap goreng bihun kat umah. aku ngan kak sue beli kfc. tempat duduk dah penuh, jadi kami semua macam musafir la... dok besiler je.. sebab ramai yang wat lagu tu... kami pun belasah je laaaa... mak naik kelas dua, tempat tido tu... selesa skit. waktu dorang wat pengumuman pada yang tren utk ke kelantan akan berlepas, semua berpusu² nak dekat ngan pintu masuk... tapi dorang bagi kelas 1 ngan dua masuk dulu... hahaha...mane yg kelas 3 tu ketepi yeee.... bagi laluan utk kelas 1 dan 2 masuk dulu... yang dah lama dok bertenggek kat tepi pintu masuk tu pun muka muncung je kena ke belakang.. emmm... mcm² gelagat orang aku tgk... sedih plak mak tak de... sunyi je rasanya... hari ni ngan esok kami tepaksa la makan kat kedai... uuuwaaaaaa.....

no komen

peristiwa nak sambut syawal.. budak² punya kerja la ni. kejadian di kawasan umah kak sue. yang punya kete ni pun kak sue. citernye cam ni ~ malam tu (tak hengat bila) mmg ramai budak² lepak kat taman permainan depan blok umah kak sue. kalu lepak saje tak pe, ni p main mercun la plak.. pong pang pong pang... sakit telinga.. p baling plak dalam longkang nak kasi bunyi lagi kuat. lepas tu plak ade la budak kecik 2 3 orang main bunga api kat tepi kete kak sue, kalu takat main suka² tak pe, ni baling kat kwn².. korang ade terkipikir tak bdk dlm darjah 3/4 leh wat perangai cam tu. yang aku herannye, mak dia nampak pun ank dia wat cam tu, tapi wat bodo je... iye lah, kete dia tak de parking kat tepi tu... kak sue dah sound nak main main elok² jgn baling².. diam la kejap... pastu wat lagi.. malas nak cakap banyak..
esoknye masa dorang nak p keje, ternampak kesan bunga api kat tepi tayar kete. aduh... ape lagi, bengang la depa... tekopek la skit cat kat tepi tayar tu.. nasib tak bocor tayar kete. nampak sangat dorang jolok bungai api tu kat kete kak sue. kesian kak sue... nak marah takde bukti... tak cukup ngan tu, viser cermin pun pecah gak. mmg sah le kena bola. kat situ bukan padang bola, padang bola sebelah surau. lagi bengang le depa tu... balik keje tu, juki nampak ade bdk remaja tengah main bola, dia turun dari kete, p pegang budak tu soh ngaku. ngaku pun... dia kata dia ganti balik, dia balik amek duit bawak bapak dia skali. hahaha.... ingat hebat sangat ke bapak dia tu kalu takat polis bantuan... sebab bapak dia marah² kenapa pegang anak dia. keadaan agak tegang le masa tu. nasib ade penyelamat.. hehehe..sepupu kami le, didi nama dia.. dia ni agak gagah perkasa skit body dia... dia turun dari kete sound pakcik tu, terus pakcik tu balik umh... tau takut!!!! tak puas hati p balai citer ar pakcik!!!

keesokkan harinye, masa gie keje, juki tak perasan pun benda calar ni kat kete dia... masa dah balik nak isi minyak tu yang baru perasan. tu dia... kesan calar, mmg dalam kepala hotak dia masa tu syak budak yang dia marah semalam... tak cukup dengan calar tu, korang tgk kat bwh ni plak..


amacam.... ade berani tak budak tu... emmm... tak pe... kami tak cakap banyak hanya berdoa moga Allah beri petunjuk suatu hari nanti... tunggu la... kami bawak sepupu kami yang polis berpangkat tu soal budak gile tu... kau hingat ko sape... bagi can raye dulu... lepas ni gasak la ko... yang herannye... dah tak nampak muka budak tu kat taman tu lagi... takut le tu... aku doakan moga budak tu tak tenang jiwa, hati dan perasaan dia sampai bila²... setiap kejadian yang berlaku pasti ade hikmah dan setiap kejahatan pasti ade balasan... tidak didunia mungkin diakhirat kelak... tunggu la bdk gile, sesuatu akan terjadi pada kau dan balasan akan kau dapat walau dengan ape cara dan saat itu baru kau sedar langit tinggi atau rendah... baru kau akan rasa macamana perasaan orang yang kau pernah sakiti dulu...

Friday, September 26, 2008

pesanan untuk semua


hai kawan²... wah... ade yg dah start cuti ye.. emm.. rancang perjalanan anda semua. pastikan semunya dalam keadaan terkawal ok. jgn gopoh, tak kemana pun kampung halaman tu. pada yang tak dapat beraya bersama keluarga, jgn sedih jgn pilu... anggaplah ini satu pengorbanan atau dugaan.

ha..... pada yang akan menempuhi perjalanan jauh, dah servis ke kete blum? penting tu tau... mane le tau kan... kang tengah sedap drive sambil dgr lagu raye, tiba² lak kena berenti tepi jalan.. eemm.. masa tu kalu u olls angkat tangan nak minta tumpang kete lain pun belum tentu dapat nyah.. mane taknye, semua kete penuh ngan anak bini, kalu yg bujang tu penuh ngan kuih raye la gamaknye.. ahaks... masa tu baru u olls tau langit tinggi ke rendah. merana la tepi jalan tu sowang².. tapi sesungguhnye kita hanya merancang, tuhan yg menentukan segalanye kan... kekadang tu semua dah ok, tiba masa buat hal plak tanpa disangka.. nak wat cemana... dugaan jgk tu... sabar...

yg balik ngan pengankutan awam plak... jgn tido lena sangat, kang terlepas plak kampung halaman.. mane le tau kan.. pastikan dulu arah tuju bas yg korang nak naik tu betul ke tidak nak ke kg korang, kang nak balik nogonghi sombilan telajak plak ke singapore.. camno tu??? tak dapek nak nolong dooo.. lu pk la sendiri...

yang naik tayar dua ni ha plak... ingat, jgn nak merempit.. ye lah, lalu highwaykan... syok je pulas minyak... nak cepat sampai... tau² tesadai atas tiang lampu baru ekau tau... maso tu, omak ekau gak yang susah.. bukan susah apo.. susah nak jago ekau time sakit tu satu hal, susah hati sebab tak dapat duit rayo yg patut ekau bagi tu la... mano idak ye... dah pakai wat bayar duit sepital hang la jang oii.. hanghu.. hanghu...

ni lagi satu... sentiasa ingat semua... polis trafik ade dimana-mana tanpa disangka tanpa diduga.. ha... tau2 dopan tu skit dah kena tahan.. dapat lak surat cinta... aduh... nanya oii... dorang tu bukan pk raya ke tak.. suka sangat dok tepi jalan... nak tahan org je la kejenye.. haisshhh...

para suami yang kusyuk tengah drive tu, jeling² le isteri kat sebelah. nak² plak yang berbadan dua. jgn laju sangat... bb dlm perut tu pun takut.. kalu letih atau ngantuk, berenti rehat dulu.

dah puas cuti raye tu nanti... jgn lupa kembali ke alam blogger ni.. pasti meriah ngan citer korang nanti kan. pada yang pulang ke kg, yang beraye kat bandar, yang nak raye kat umah sedara mara, ke umh awek, ke umh boy pren, ke umah cinta lama, ke umah bakal mentua atau ke mana saje, rancang perjalanan anda, ingat orang yang tersayang, pandu dengan cermat, insyaAllah pasti selamat.

Thursday, September 25, 2008

kuih raya part 5

thanx to hubby sebab sudi tolong isteri tercinta wat biskut cornflakes ni... lep u lah... smlm mmg adik2 ku yang lain berbuka kat luar. so, dengan hati terbuka hubby menghulurkan bantunan. macam tu le suami mithali.. ahakssss... dah 5 jenis le kuih raye kami... zasssss...

Wednesday, September 24, 2008

kuih raye part 4

ni smlm kami buat. mula tu cam dah malas sebab penat. tapi dari dok saje goyang kaki baik le buat. betambah gak kuih raye untuk bonda. lepas bonda dah uli, aku buat sorang2 sebab kuih ni tak memerlukan penambahan corak. jadinye, yang lain tu menyibuk je kat sebelah aku. nak2 lagi bdk 3 orang tu. sape bdk 3 orang tu? sape lagi.. anak2 kak sue lee... semua sibuk nak try buat.. kecoh mulut aku marahkan depa tu.. anak2 maklong... tolong dok diam boleh...

kuih ni diberi nama coklat chip cookies. nampak simple tapi best gile.
inilah hasilnye setelah siap dibakar... layanzzz

duit rayee

inilah bajet untuk duit raya tahun ni. kering dah poket aku. pada sesiapa yang rasa dia belum akil baligh lagi, jemput la datang umah aku untuk amek duit raya.. kalu tidak, datang makan kuih je ye... pada yang ade anak2 tu, bawa anak masing2.. kirim2 ni tak main ok... suamiku, jgn lupa duit raye untuk isterimu ini ok.. lep u lah...

2 share

kalu tak nampak, korang save le pastu besokan.

untuk dikongsi bersama

~ Salam Aidilfitri ~



salam aidilfitri kepada semua
yang sudi skodeng blog aku
ampun dan maaf andainya
terkasar bahasa
tersilap bicara
termarah yang tak kena
tertanya tak tentu hala
tersasul yang tak sengaja
terpukul kat mane²
terpekik ditelinga
terhantuk dikepala
terpinjam harta benda
termoody tak semena-mena
terumpat bila²
termacam macam lagi
yang ada kena mengena
semoga dimaafkan
Maaf Zahir dan Batin
berhati hati dijalanraya
polis trafik menunggu tak kira masa

kuih raye part 3

yang ni plak kuih raye yang ke3. penat dah makcik ni... sakit segala urat dah ni... sape nak tolong urut.. ceq upah bunga api... ha??? bunga api tak layan??? tak pe ar... mak soh laki mak urut... hehehe... jgn pk lain tau... bulan posaaa ni...

nama kuih ni kuih badam. eemmm... nampak tu, serbuk badam dicampo sekali untuk mendapatkan rasa yang lebih enak gitu... kena campo ngan badam yang dah dicincang tau, baru la lagi rangup...

tadaaa.... dah siap... isshh... sape yang meleleh ayaq liuq tu... amboi... begitu menghayati nampak... yum yum... sedap tau...

kuih raye beli

yang ni nama dia havanna. harge rm 23 sbyk 50 biji. aku bli ngan member opis, kak ct. ingat tak mau bli kuih lain la tahun ni, tapi bila dah ade sessi testing, aku cam terancam skit arr.. harus le bli... dah try tak mau bli, kena blasah le jawabnye. kalu try satu je tak pe, ni sampai kenyang le perut.. hehehe... kak ct, jgn marah eh...

yang ni plak pistacio. regenye pun same jek, 23 hengget. aku kalu yg ade perisa coklat ni kelabu skit mata. harus beli... sedap je rasa kat tekak ni. ade lagi satu aku bli, tapi lupa lak nak amek gambar.. eemm... mesti ade org ckp, kuih bli pun nak citer dalam blog ke.. eh.. biar la... blog aku, korang sakit kat mane.. weekkkkkk!!!!

kuih raye part 2

kuih yang kedua ni diberi nama kuih nestum. aku kureng skit kuih ni sebab ade nestum. aku tak makan nestum. so aku tak brape gemar le kuih ni. tapi family aku yang lain suka. masa adun ni bonda aku campo coklat rice skit. nak kasi ade rasa ranggup masa makan. masa ni cuma adik bongsu aku je yg tolong. tu pun dah habis bising kat dia sebab ade hati nak kuar lepak lagi malam tu. eemmm... aku ape lagi... bukak kutbah le jawabnyeee.. rasekannnn.. muahahaha...

sebelum dibakar ni le rupanye. saje je aku pakai acuan yg kecik skit sebab nanti leh dapat banyak.. bonda.. jgn marah yee... bonda biasa la, dah uli terus p sembahyang terawih

siap jugak kuih yg kedua ni. yang ade 3 biji atasnye berkaler tu saje je adik aku tambah. ayokkk... nanti bonda marah.... tak tau.... lepas wat yang ni, kami ke rumah kak sue, amek stok kerepek yang mmbr opis hubby order. aduyai... sampai umh cam lunyai je badan.. letih siott...

kuih raye part 1

minggu lepas kami sekeluarga bz membuat kuih raya. eemm... bonda aku tu biasa la, suka last minit nak proses kuih raya... orang lain dah berbalang² kami baru nak mula. so, sepanjang cuti minggu lepas, aku asyik menguli kuih aje la... ni fes kuih yg kami buat, mond london. aku rasa dalam 400. mane taknye... nak bawak balik kg, untuk umh bonda, utk aku utk kak sue dan untuk besan dia lagik. sakit pinggang aku :D

hai kak, takkan muncung kot... relek arrr... baru fes trip.. hehehehe... masa ni aku ngan kak sue je yg sibuk buat sebab masa tu bonda p sembahyang terawih.. sambil buat sambil kunyah kacang almond tu... bising bonda dia takut tak cukup.. padahal belebih pun kacang tu.

emm.. yg ni plak tukang kira. kira la yaya oii... sampai senget badan kau ye. ha.. dh brape tu? ha? lupa? kira balik... 1,2,3,6,8.... alah yong.. yaya lupa lagi laaa... :p

fuhhhhh.... sakit tulang belikat dibuatnyeee... akhirnya terhasil gak kuih kegemaran ramai ni... yang tukang tabur blah atas tu adik bongsu aku.. blasah la ayu oii.. asal siap. besepah je aku tgk... asal sodap... mari ramai² dtg umah ceq rasa almond london ni...

welcome yarsmeen

yuhuuu.... wahai pelajar args, masih ingat dengan yarsmeen atau panggilan manja meen? ha... semalam dia tepon aku. entah le ape mimpi dia.. sekian lama dah tak call tetiba je dalam tengahari semalam teringat kat aku. sebenarnya dia tanya pasal sheera. dah bersalin ke tak? aku cuma sempat sembang ngan dia kejap je sebab masa tu agak bz skit. sorry la meen. thanx kau sudi tgk blog aku ni. wah.. dah siap komen sekali. skang ni dia dah 7 bulan mengandung anak kedua. first gurl dia rae pun dah anak dara gitu... aku ingat nak attach gambar dia sekeluarga tapi website fotopages opis aku dah block. hampeh... so kepada sesiapa yang merindui beliau boleh le skodeng dia di http://miemeen.fotopages.com @ facebook search MeeN FadzLi's. ramai gile bdk2 args kat ctu kan... layanzzzz

Tuesday, September 23, 2008

tag from catwoman

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
ade le dua tiga pasang... cam2 kaler ade

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
semua yang terhidang atas meja aku belasah jek

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
semua yang ade perisa cokelat

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
tengok bajet tahunan...

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
dok dapo masak, main bunga api, gosok baju nak pakai esok pagi raye, kemas umh sebab esok gerenti tak sempat punya, susun kuih raye dan tido bab esoknye nak bangun awal

jom layanzz

minggu lepas paklong belikan anak pupu bunga api. wah... syok bukan main lagi le. baru la masing2 dengar kata. kalu tidak panggil pun wat tak dengar je. cian adik syasya tak dpt join sebab masa ni dia tido. yang tukang bakar sape lagi, paklong kesayangan depa laaa. sayang paklong dorg ni kat depa semua. ingat gak nak belikan bunga api demi untuk menunaikan permintaan dorg. yang amek gmbr ni sape lagi kalu bkn maklong gebu depa. ingat plak zaman bdk2 dolu. haisshh.... mcm nak join jek. tapi malu ar... hehehe.... takat pegang je tak syok ar. nak lompat sambil pusing2 bunga api tu... hahahaha.... kau ingat kau 5 thn ke shua... bila dah sekali dapat, hari hari le nak main lagi. ishh... bunga api skang ni dah mahal le. kalu hari2 beli, bleh kaya le tokei mercun ni. maaf ye pembaca semua, ni sekadar bunga api saje tau, bkn meriam buluh ok... tebabbbbooooooo !!!!... alamak... pak polisi la.... larrrriiiiiiiiiii

Friday, September 19, 2008

untuk sahabatku

aku tergerak hati nak belikan brooch untuk member2 baik kat opis. sorry le geng.. tak le semahal mane, cuma untuk menghargai erti persabahatan dengan korang semua je. tu je la hadiah untuk raya tahun ni ye. harap korang semua suka!!!


haisshhh... terus posing masing2... amboi amboi amboi... dari kiri qistina, kak ct, kak eda, kak ina and kak ku... ni le sahabat baik aku kat opis. yang pastinya masing2 muka mengantuk... mentang le hari ni rehat lama... apa lg nak buat, wat taik mateee leee.....

telah disokong

hureeii.... cuti aku telah disokong!!!! (baru sokong dah gelabah) aku tak amek cuti panjang pun tahun ni. aku mohon dua hari je. sehari sebelum raya tu aku keje lagi ok... berkhidmat untuk negara la katakan... poyo jek... selalunye sehari sblm raye tu musti dpt half day. so rugi le kalu aku cuti. lagi pun thn ni raye kat banting dulu. nak gopoh wat pe kan... lari pun sampai... ampun mak mentuaku, menantumu pulang lewat petang skit... jgn marah yeee... aku rasa cam tak sabar lak nak packing baju nak balik kg ni.... ingat suamiku ape janjimu... kite balik kelate tghari raye petama tau... jgn mungkir janji manismu... nanti kawe majuk mu jugak yg susah nak pujuk...

salam jumaat


pejam celik pejam celik dah masuk hari ke19 berpuasa. alhamdulillah... hanya tinggal beberapa hari saje lagi semua umat islam akan menyambut kedatangan syawal. syukur, puasa aku tahun ini berjalan dengan lancar.. segala persiapan raya pun dah beresss.. tak de ape nak pk lagi.

hari nuzul quran tu aku amek cuti bab hubby aku mmg cuti selangor. so, kami amek kesempatan untuk shopping kali terakhir. jalan mmg le sesak gile tapi kami wat cam takde ape sebab nak merasai meriahnya keadaan sekeliling. mmg dah tau pun orang akan ramai sebab semua nak amek kesempatan bershopping. kami menuju ke maju junction dan pertama. dari jalan chowkit tu mmg dh nampak meriah sangat. biasa la.. sepanjang jalan tu mmg ramai org berniaga. wah.. seronoknye. dulu masa opis kat sime darby tak heran pun sebab hari2 lalu. tapi sejak dh pindah ke jalan duta ni dah memang jarang lalu area tu. dari jam 11 pg sampai kol 5 ptg kami kat celah bandar kotaraya metropolitan... eemmm... kokak le laki aku. hehehe... bila lagi nak perabeh duit laki sendiri. ampunnye cik abang kalu rasa poket tu dah kekurangan duit. biasa la... raya setahun sekali. ingat nak berbuka kat luar tapi memandangkan orang ramai gile, cam serabut skit le kepala otak aku ni nak cari tmpt makan. mula tu dah cakap ngan mak nak bebuka kat luar je, tapi aku tepon mak balik cakap nak berbuka kat umah dia je. dia gelak je kat aku.. jual mahal lagik... kot mane pun masakan mak jugak bessss...

aku telah mendapat amaran keras oleh suami ku mengatakan 'cukup...jgn nak shopping lagik. baju raya dah banyak. tu blum amek baju kurung yang dah tempah tu... ' dia kata baju2 yang aku ade tu boleh bukak kedai bandel jual balik... uuwasaaaa..... aku baru ingat nak kikis duit dia skit lagi !!!

sorry le sayangku... duitku, duitku lah.. duitmu duitku jugaaaaaaa..... cian hubby, banyak dia kuar duit. mane ngan bisnes kerepek lagi, mane nak tukar duit raye lagi... ampun bang, nanti raya anje minta maaf eh, dari hujung rambut sampai hujung kuku jari kaki.... kuang kuang kuang....

Tuesday, September 16, 2008

xtvt mggu lps

ahad lepas aku dan family ke banting untuk majlis berbuka puasa bersama keluarga mentua. dan disamping memborong kerepek untuk operasi jualan hari raya. alhamdulillah..tempahan sangat memberangsangkan. rezeki raya tahun ni.

depan kami tu haruslah kak sue and family. tak sia2 le dia beli hilux.. ade gak faedahnya. perjalanan kami dari kl pada jam 2 ptg dan sampai kat banting pada jam 3.30. kami terus ke kilang kerepek sebab mak mentua aku kata ramai org yg nak amek tempahan tak cukup stok. aduiyai... kami dah mula risau. org order banyak ni...

haishhh.... rezeki kami le... nasib le ade stok yg kami nak dan ada gak yg masih belum cukup. tapi tak pe, umh mak mentua depan lorong kilang tu je. esok lusa dia boleh tolong amekkan. emm.. penuh le belakang hilux tu. nasib le juki dah pasang canves. kalu tidak berkuah le kerepek kami sbb ujn mcm dah renyai2 jek... sampai 4 kilang kami p. yang tak tahan tu, mak aku plak yg banyak borong utk bawak balik kg. ishhh... lawan tokei ni. susun bang jgn tak susun...

ape la yg hubby dan mak aku sembang tu... sampai berkedut dahi hubby aku. tak cukup modal ke bang?? muahahaha... banyak siot keluar modal. tak pe, pelan pelan kayuh.. permulaan bisnes harus ade kesabaran. hai bang... beli kerepek pun bergaya ke? mcm nak naik kuda je... hehehe... takut kena ujan le tu.. yang baju ijau tu tak habis lagi ke susun barang... nak kena tepon lori ke :p

minggu ni kena le balik lagi sbb masih ade yg blum ckp. sampai tak sedar masa berlalu, waktu berbuka dah dekat.. kami terus ke pasar ramadan dekat ngan umah mak mentua. sorry le, gmbr kat umh family mentua tak sempat amek. sibuk menghidang, lauk pauk pun tak sempat nak snap. waktu berbuka lagi le... semua macam tak makan seminggu. letih kuar modal gamaknya.. ahaks....

Friday, September 12, 2008

at last~i got freedom

PUTRAJAYA 11 Sept. - Kerajaan tidak lagi mengenakan sekatan terhadap mana-mana laman web atau blog di negara ini. Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, keputusan itu dicapai pada mesyuarat kabinet semalam. “Arahan sekatan yang dikenakan terhadap mana-mana laman web atau blog sebelum ini, termasuk portal berita 'Malaysia Today' ditarik balik berkuat kuasa serta-merta,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. - Utusan
**********************************
tau pun. tak semua blog ni menganggu ketenteraman org lain. mcm aku ni ha. blog aku pasal hidul aku je la.. nak citer hal umah tangga org wat kejadah hape. kalu engkorang nak tau, b4 ni opis aku dh blog pun website blogspot ni. aduyai... kempunan siot time opis nak skodeng blog mmbr2 lain. kena tunggu balik umh le baru leh skodeng. tp nasib baik 3 hari je. makaceh le kerajaan malaysia menarik balik masalah yang melanda kehidupan aku selama 3 hari ni... toche toche...

hai hai..

sejak kitaorag pindah kat menara sendiri, rasa cukup gah jgk la sebab dah ade convention centre sendiri.. hehehe. segala xtvt diadakan di opis sendiri. tak payah nak sewa tmpt lain. sblm pindah dulu selalunya asyik buat kat klcc atau pwtc. segala event managed by angkagraf s/b. opis aku lantik angkagraf untuk handle segala event yang berlangsung termasuk pakej perkahwinan dan sejak ramadan ni bufet utk berbuka puasa.
pakej perkahwinan
~ abadikan memori indah anda di mecc ~
ning baizaura adalah org pertama yg melangsungkan perkahwinan disini. lepas tu disusuli oleh xstaff matrade, lepas tu merebak ngan org² luar. dewan dan bilik2 seminar kami juga boleh ditempah untuk pelbagai jenis program contoh mcm dinner, exam, seminar, kursus dll.
korang boleh le besokan gmbr ni utk baca pakej yang ditawarkan. aku malas le nak type balik. syarat dan peraturan pun ada kat gmbr atas. kalu tak paham leh le tya aku. leh le korang promote kat family korang/sedara mara/kekawan korang/jiran sebelah/org kg @ sesape yg korang kenal la.


yg ni plak berbuka puasa sajian ala kampung. ni baru pertama kali buat utk org luar. sambil korang menikmati juadah, ada persembahan yang akan menghiburkan korang. termasuk bazar ramadan. mcm2 ade jual, baju raye, kerongsang, tudung dan mcm2 lagi le. so, pada engkorang yg rasa mcm berminat boleh le hubungi angkagraf s/b ditalian 03-6203 7032. salam :p