Saturday, October 25, 2008

after work

balik keje semalam teringin sangat nak makan roti nan ngan tanduri kat zubaidah. zubaidah tu kedai mamak kat depan uptown danau kota kat ngan umh aku tu.. aku ingat hubby malas nak singgah sebab masa tu hujan. rupanya pelawaan aku diterima...

masa menu aku sampai, kecor ayaq liuq tau.... masa perah limau kat ayam tu lagi le... cam nak meleleh je ayaq liuq aku... sekali dah masuk mulut... eeemmm..... nikmatnye.... kalu dah teringin sangat mmg le... yg tak sedap pun leh jadi sedap kan... tapi yg ni mmg betul2 sedap!!


hubby lak makan ayam dara. tu mmg faveret dia pun... sehari kalu dia tak pekena nasi, tak larat jalan ooo... merangkak kot... makaceh to hubby sebab belanja kite makan.. hari2 belanja kite... dah nama pun laki kan... hahahaha....

teh o ais untuk hubby, nes o ais utk aku.... dah kenyang, balik rumah terus terbongkang atas katil... nak mandi pun malas... hujan makin lebat... terus tido pun sodap... banyak cantek muka aku.... banyak lagi keje nak buat... esok nak balik banting, kena le basuh kain.... waaaaa......

friday morning

jumaat pagi semalam aku takde geng nak bekfes
biasanya ngan dak qees tu
tapi dia cuti la plak
ingat dah malas le nak turun cafe
tgh kemas meja, kak ct tepon
dia soh aku turun tmpt dia
wah.... ct masak mee
dia nak bagi kami semua rasa
semalamnye kan beday dia
rajin lak tiba2
mmg smblm tu dia ade ckp
igt main2
rupanye betui la plak
banyak lak cakap mek eda ni
makan je la
sengeh2 konon
mentang le dapat makan free

sedap le kak ct oii
makanan freee
ape pun sodap
kalu rajin
minggu depan wat le lagi
save bajek kami ;p
mee goreng
karipap
nescafe panas
nescafe ais
kuih ke ape entah lg satu tu
ini kali ke3 aku tambah
hehehe...
ini balance untuk kak ina ngan kak ku
sebab time kami ber3 mkn
dorang tak sampai lagik
time kasih kak ct
kenyang perut kami semua
alhamdulillah
minggu depan nasi goreng la plak
cili api lebih ok
;p

Friday, October 24, 2008

happy beday kak ct~23.10.2008





to kak ct, kami semua nak wish happy beday 2u.. moga;
panjang umur
murah rezeki
sihat sokmo
bahagia sokmo
sentiasa diberkati
dan yang paling penting
jgn lupa belanja kami makan
bak kata orang tua tua
sedekah itu satu pahala
semoga berbahagia disamping suami dan anak tercinta
... amin ...

Wednesday, October 22, 2008

: : terkenang semasa dulu : :

aku terkedu gile bila mak datin upload gambar masa sekolah dulu... zassssss.... terus teringat nakal masa sekolah.. nampak tak aku masa sekolah dulu cemana punya kepeng.. skang.. baik punya... hasil belaan hubby aku... ;p

email from ana@catwoman

Dear all,

You are invited to my 'Little Princess' 1st birthday party and Hari Raya open hse on 26/10/2008 (Sunday).

Kindly RSVP by 24/10/08 (Friday) as i need to confirm for F&B.

Venue: Rose Apartment, Taman Bukit Indah, Ampang
Time : 4:00pm - 8.00pm
Theme : "When in doubt, wear red" .....
C/P : Hana - 012-*** ****
p/s : for HMC please come on 2pm for photo session....
(HMC ONLY YA!!!!!!)

adios sayonara !!!!!

Cheers,
Hana a.k.a catwoman


aku jwb;

alamak ana...
kau jgn bengang ngan aku tau
tak sempat nak tunggu jumaat bagi keputusan
hari ni aku dah leh bagi tau yang aku tak leh pegi
kenduri kawin kat belah hubby aku laaaaa...
sori sangat2...
enjoy yr party ok
aku layan blog kau je nanti...


ana reply;

ko nie dan dan jer tau ....teriba takmo lak dtg umah aku ....apasal ko takder baju color red ker .... aku nak wat reunion tau ...uwaaaaaaaaaaaa

aku jwb;

kaler red tu belambak aaarrrr
ala... ni aku jeles ni
time2 ni plak tak dapat nak join
harus aku tongkat dagu tengok blog kau nanti...


ana reply;

ala dtg ler kenduri kawin sampai kul 5 ....ko dtg le lepas kenduri tu wey ..... ala sekali jer ...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aku jwb;

kesian kau ana, aku tau kau mmg teringin nak bergambar ngan aku sejak dah lama tak berposing bersama kan... hehehehe... insyaalllah... ade kelapangan masa nanti, aku cuba menghadiri party buih kau tu ye...

open house d ofis

jumaat lepas, ofis aku banyak buat open house mengikut bahagian masing2. tak ketinggalan bahagian aku. jemputan pertama yang kami pergi pagi tu unit audit dalam. just mini open house tapi meriah. thanks tuan rumah kasi kami makan ye. kenyang perut kami...


lepas tu kami teman kak ct tunggu member dia anta roti jala untuk jamuan bahagian kami plak. lambat plak orang tu sampai. tengok je lah member2 aku ni setia menunggu... ade sesape yang berminat ngan minah yang dok kat atas troli tu?? hahaha.... kureng waras skit budak tu ;p

jamuan bermula jam 3 ptg. tapi aku ngan qees turun lambat skit. masa kami turun tu dah ramai datang... meriah siot jamuan bahagian kami... ramai lak yang datang. syok plak aku rasa. perut aku mmg rasa mcm nak pecah... fuh.... mmg kenyang gile...

sempat posing ngan pengarah kanan ok, big bos bahagian aku le tu... ingat senang ke... cewaaahh.... yang 5 orang tu, cse jelita matrade... muahahahaha....

Thursday, October 16, 2008

open house~ahad 12.10.08

ni sambung citer dari open house ari sabtu lepas. adik kan tido kt umh aku... so pagi tu kami bangun awal p breakfast dulu pastu balik umh siap sebab nak sambung p open house kat umh sedara dan sepupu aku. cewah... sepat lagi posing sebelum kuar umh. sebenarnya ni tengah tunggu kak sue siap. dia p basuh kete la plak. kami p satu kete je. malas nak bersesak kat jalan raya. p satu kete lagi senang. kami naik kete dia. lagi pun senang sekali sampai. kang kalu 2 kete ade yang tertinggal. dah le juki tu bawak kete mcm pelesit. jalan nak ke umh sedara kami kat bangi tu kami tak tau lak tu.

b4 ke bangi, kami singgah hukm melawat makcik sedara yang sakit. sakit tua, biasa la kan. kesian tengok keadaan dia. kalu masa dia sihat, ade je kerja yang dia nak buat. bila dah terlantak kat sepital, sedih je rasanye. kami semua doakan moga makcik malia cepat sembuh... amin...

on the way nak keluar dari wad, aku terpanggil untuk baca artikel ni. saje nak kongsi dengan u ollsss.. mmg kite semua tahu bahaya 2 artikel ni. untuk pengetahuan korang dan aku sendiri...

perjalanan kami terus menuju ke bangi. hujan mmg le lebat gile masa ni. jalan pun tak nampak. sampai sesat le nak menuju ke umh sedara kami tu.

sampai je semua dah ade. kami je yang terlambat. tak kisah le, asal makanan masih ade.. ape lagi nak tunggu.... belasah je ape yang ade.... menu nasi kismis, ayam masak merah, sambal ikan bilis, mihun goreng, rojak buah..

adik lak tak leh renggang ngan paklong dia. nak berdukung je... mak aku lak sibuk le menyakat anak² buah. tengok le gmbr atas tu, mesra sokmo je mak aku ni...
seterusnya umh sepupu aku kat puchong.. tak larat nak makan dah masa ni. tapi kesian tuan umh, penat msk untuk kami kan... konon le tak larat nak kunyah dah, tapi bila dah sekali makan, dok bertambah je lagi... blah la korang semua.. muka pun dah tahu mmg kaki kuat melantak!!! hahahaha....

aku sempat snap pic kemesraan adik ngan hubby. sayang sunggu kat paklong dia. paklong pun mmg suka melayan. lepas semua dah kenyang, lepas maghrib kami gerak balik umh.

Tuesday, October 14, 2008

open house~sabtu : 11.10.08



umh pertama kami tuju umh abang joe, sedara aku. masa ni family kak sue dari kedah pun ikut sekali. yang baju biru tu mak kak sue. masa kuar umah ni, jalan jam gile. mmg org tgh bz wat open house ngan kenduri kawin. nak boleh sampai ke keramat tu, mak ai... kalu jalan kaki lagi cepat sampai la... sampai je terus melantak... cakap banyak tak de ok. menu rendang ayam, daging, nasi impit, laksa johor, lontong. eeekkk.... kenyang... tq abang joe..

next ;


seterusnya, umh mmbr baik aku, kak eda. masa ni dalam kol 4. nampak tu pengikut setia kami. eem...sape lagi kalu tak bdk kecik comei ni... yang lain2 tu semua stay lagi kat umh abg joe. tak habis melantak lagi. aku, hubby & adik gerak p umh kak eda.

sampai je, kak ct & kak ina dah ade. sambung le makan lagi. menu mmg banyak gile. paling aku tak leh lupa laksa.. fuh... berasap kepala aku... adik dah jumpa geng.. anak kak ct, marissa. nampak tu marissa posing ngan speak adik.. pinjam kejap je dik... nampak cam marah je... tq kak eda... tahun depan cam biasa la ok..

sampai je umh, adik terus minta susu. penat campo ngantuk la tu. habis je togak susu, masuk jari dalam mulut.... hanyut.... ni le cara dia tido. 2 jari dalam mulut. dah habis hayal la kalu dah hisap jari tu. cian dia penat...

next ;

yang ni jamuan makan malam kat umah mak. mak masak nasi ayam. mmg le sodap masakan mak aku. saje je jemput family kak sue dari kedah tu sblm dorang balik esok. mmg selalu kalu dorang datang kl mak akan jemput dorang makan kat umh. masa ni aku tak makan pun, merajuk ngan bonda.. knp?? ade laaaaaa...

next ;


malam tu adik ikut kami balik. tido ngan kami... sempat layan blog tu... masa ni dah kol 1pg. belasah le dik oiii...

open house pertama


jumaat lepas, member opis aku wat makan² kat umh dia time rehat. biasa la, jumaat kan rehat panjang. kami semua pantang ajak, ok je.. menu nasi ayam, mee rebus dan kuih raye. tq yan sudi jemput kami. tahun depan jgn lupa undang kami lagi yeeee...
next ;


malam tu, member aku ngan hubby nak datang beraye kat umh. 2 keluarga. cuak gak aku, sebab hubby amek aku lewat sangat. betul2 lepas maghrib dia sampai opis aku. mula tu risau je takut tak sempat nak buat persiapan. mmg le umh aku tak beselerak, tapi persiapan nak jemput tetamu tu mesti la ade kan... sampai je umh, aku ngan hubby kelam kabut le siap itu ini. nasib le sempat.. menu mihun goreng ngan kuih raye je. itu je sempat kami siapkan. pic tetamu lupa plak nak snap. untuk kekawan yang lain, lain hari la plak ok.

@kg

sampai je kat kg dari kl tu, kitaorang semua pakat ramai2 bakar satay. wah... 400 cucuk u ollss... nak hangus muka bakar semua tu. melantak sampai lebam.. layan je pic kat atas.. malas nak citer banyak.




persiapan pada raya kedua. penat aku mengemas sorang². aku minta tolong adik2 aku pun payah. asyik mengadap tv je. maklum le... pagi² citer semua best. nasib le cepat tindakan aku. lepas habis je mengemas ramai plak yang serbu. hai dorang tu semua... tak breakfast kat umah dulu ke?? heran?? aku kalu nak bejalan umh orang, baik perut kenyang dulu. p umh depa belum tentu dapat makan sodap². habis hebat pun kuih raye je. lain le kalu tentu gie open house. kena la kosongkan perut... hehehe ;p



dalam tengahari tu, orang dah takde, kami semua siap cepat2 sebab nak beraye umh sedara mara yang lain. asyik dorang je serbu umh kite, kite pun nak gak serbu umh dorang. kami sempat lagi posing sebelum kuar rumah. takde kerja la ni. banyak gak umh kami pergi. tapi nak dijadikan cerita, masa kami nak naik kete je, 3 biji kete plak sampai. nak wat cemana, mak aku masuk umh balik, sembang2 jap pastu seterusnya sepupu aku yang layan depa semua. lepas tu kami angkat kaki cabut!!! malam baru balik.

Wednesday, October 8, 2008

pagi raye pertama

tema kami tahun ni merah. tak sangka plak anak-anak ucu mimi pun merah. dan tak sangka jugak acik aman (adik mak mentua aku) pun merah... sempat gak la posing pagi tu.. hehehe... belasah je.

ni le anak-anak ucu mimi dan kak izan, amir daniel dan amar ilham... dua beradik ni mmg hero malaya... kalu celik je mata, mula la ade je yg tak kene sesama sendiri... kak izan pun mula la start jadi tarzan... asyik menjerit je marahkan anak2 dia tu.. nakal budak2... biasa lakan.. pagi raya lagi dah bertandang umh kami. ucu mimi sekeluarga ni dok sekali ngan nenek. umh plak depan umh mak mentua aku je. bukak je tingkat dapo dah nampak umh mentua aku. sekangkang semut je gitu...

ha... macam anak beranak tak... hehehe... ramai cakap aku ngan kak izan ni mcm adik beradik. so, anak2 dia pun lebih kurang aku ngan hubby je. yang ilham tu mmg le manja ngan hubby aku. pantang balik ade je nak pau kitaorang. benda lain tak mau, nak game mahal2 je... kalu dah beli kejap je jahanam... tak beli kang majuk plak. daniel plak sejak dah masuk sekolah rendah ni mcm dah matang skit la... tapi kalu start gaduh dua beradik ni, mcm perang kat afganistan je jadinye..

layan le gambar salam bersalaman di pagi raye ni... mula la cerekarama... tangisan pagi raye bermula... muahahaha.... yang bestnye.. aku dengar ucu mimi macam dah siap skrip je masa salam nenek... kelakar siot...

ni keluarga belah banting. ni je yang dok berdekatan... adik beradik mentua aku yang lain banyak yg dok klang. masa ni dorang tak sampai lagi. kami pun tak sempat jumpa dorang semua sebab dalam tengahari tu kami dah gerak balik kelantan plak. kalu nak tunggu yang lain tu sampai, alamat esok pagi je la aku gerak ke kelantan... next entry nanti citer kat kelantan plak ok... chau dulu sebab mata dah ngantuk... daaaaaa....