Wednesday, November 26, 2008

syasya 2 thn


24 november 2008
genap umur adik 2 tahun
dah beso ye
perangai pun makin 'comei'
pantang kena marah
cebek je bibir tu
tapi bab melawan atau membebel
bagi je kat dia
pandai mengusik no 1
kak sue ade celebrate beday dia
tak le wat beso mane
gambar je aku lupa nak amek dari hp hubby
nanti kemudian lah ye
aku pun tak berapa sihat ni
sakit tekak
macam nak demam pun ade
ni yang aku tak brape suka sgt ni
k lah, tunggu next entry

Sunday, November 23, 2008

selamat jalan mak



tajuk cam gempak
tapi sebenarnya tak de ape pun
ni sotry pasa mak aku
kami p anta dia kat klia
dia akan bercuti di kota london
bersama keluarga kakak ipar dia
ayah aku tak ikut
banyak kerja
yang sedihnye
raye haji nanti
mak tak balik lagi
kami adik beradik beraya tanpa mak
baru first time rasa tanpa mak disisi
kesian kat adik2 aku je la
cam aku tentu le balik banting

aku harap mak happy dengan percutian dia ni
jgn risau kami disini
pandai2 le masak sendiri nanti
masa mak pegi ni
kat sane musim salji
emm... mesti syok kan


ciuman rindu untuk dari mak untuk anak2
sedih la plak
mak pegi lama lak tu
3 minggu dia kat sane
mesti boring tak dpt dengar mak berleter
yang pastinye
mak jgn lupa bli ole2 untuk kami ye
bye mak!!!!
nota :
mak baru msg ngan aku tadi
waktu msia jam 9 pg
kat sane dlm jam 2 pg
mak kata tengah layan salji kat tingkap umah
sambil ingat keluarga kat sini
rindu la tu
kami pun rindu kat mak jugak
harap mak sihat sepanjang berada disane
mak bukan tahan sejuk
risau gak aku
moga mak selamat pergi
dan kembali...

jemputan perkahwinan



minggu lepas
aku terima 3 kad jemputan perkahwinan
semuanya dari member2 opis
biasa la kan
dah akhir tahun ni
nak plak musim cuti sekolah
kesempatan pada semua untuk buat majlis kawin la


jemputan dari bob dan lyn
belah lyn minggu ni, 29hb
belah bob lak sehari lepas tu, 30hb
dorang ni satu unit
dan satu bahagian
mesti bob selalu main mata ngan lyn
maklum le le
hari2 nampak...

ni dari mariam
kendurinye di buat pada 13 disember di kuala selangor
dan belah lelaki ada 14 disember di pj
yang ni berlainan tmpt kerja
yang bakal pengantin lelaki
mmg aku tak kenal

last ni dari budak guard kat opis aku
fames tak aku
sampai guard pun kenal aku
aku ni baik ngan semua orang
tak kira pangkat dan darjat (cewaaahhh)
dorang buat sekali 4 pasang pengantin
wahhh
mesti meriah kan

kepada semua bakal pengantin baru
aku ucapkan
selamat pengantin baru
moga kekal ke anak cucu
layarilah bahtera rumahtangga
dengan penuh kasih dan sayang
insyaallah...
kekal ke akhir hayat

Thursday, November 20, 2008

award from iena



yesss
dah lama tak layan award
thanx iena
sudi lagi dok berbalas award ni
aku sokong kata2 kau
kita manusia biasa
tak lari dari kesilapan
buang yang keruh
ambil yang jernih
persahabatan itu penting
jgn kerana nila setitik
rosak susu sebelanga
ikan dilaut
asam didarat
dalam periuk bertemu juga
masak lomak pun sodaapppp
muahahahahahha..
.

seandainya masih ada cinta


saat ini aku pasti
remuk sudah jiwa dan perasaanmu
hancur berkecai harapan dan impianmu
sebagai sahabat
aku mendoakan moga
kebahagian kalian akan kembali
jgn putuskan ikatan kasih sayang
yang telah lama kalian bina
ingatlah anak2 yg sedang membesar
kasihan pada mereka yg tidak mengerti
akan ape yang terjadi saat ini
satukan kembali ikatan cinta
kasih dan sayang
antara kamu berdua..
nota :
cerita ini tiada kaitan dengan teman blog
hanya untuk sahabat di luar sane
dimana hatinya sdg terguris
melayan perasaan yg bergelora
jgn biarkan retak menanti belah

Wednesday, November 19, 2008

sorry!!!


kepada semua tetamu terhormat
saya minta maaf le sangat2
saya baru masuk umah baru
baru nak deco serba sikit
harap sabar ye..

Tuesday, November 18, 2008

happy beday 2 ayu

first sekali aku nak wish beday kat adik kesayangan aku yang bongsu sorang ni
happy beday 2u
happy beday 2u
happy beday 2 ayu
happy beday 2u!!!
aku sebenarnya blur sejekap. tak tau nak komen ape pasal adik aku ni. tak kisahla, asal dia pandai bawak diri, pandai pk yang maner baik dan buruk.
tu je la kot pesanan aku.
;p

Tuesday, November 11, 2008

3 cter serentak

ni sambungan kisah kat banting. bilik mewah kami hampir siap ;p.. balik minggu lepas agak terkejut gak aku sebab 5 hari je dorang wat keje2 tu. 2 orang je pun. aku sellut la depa tu. bilik kami tu cam style umh kat cameron la plak. ala2 comei gitu... tak de story banyak pun sepanjang kami kat banting cuma aku terlalu letih sebab mungkin dah tiga minggu asyik travel ke banting je.. (cam le jauh sgt) aku keletihan mungkin sebab asyik bangun pagi je kot. selalu kalu time weekend kami bangun lewat skit. tak pe la, kalu kami tak balik, kesian plak kat mak mertua aku tu, letih dia nak menguruskan hal makan minum pekerja 2 orang tu.

semalam masa kat opis, mak aku call. dia bagi tau soh p tengok pakngah (abang kedua pada ayah aku) kat IJN. aku tekejut la plak. mak kata pakngah tak sedar. citer selanjutnya mak pun kurang pasti. aku terus call hubby soh dia kuar awal skit. lepas dia amek aku, kami terus ke ijn. orang pertama sampai aku ngan hubby la. maklum le, dekat je pun ngan opis aku. pakngah masuk ccu.. agak kritikal la jugak. bila dah tiba time melwat, aku masuk ngan anak dia, angah. sampai je kat katil, pakngah dah hulur tangan kat aku. aku kan cewek... keluar le ayaq mata.. drama la sekejap. pakngah genggam tangan aku mmg kuat. mungkin nak cakap sesuatu. tapi mulut pakngah kena plaster sebab masuk gas dalam mulut. pakngah sembang ngan aku dengan cara tulis kat atas kertas. dia kata dia lapar sangat. seharian tak makan. sedihnye. hanya susu je la bekalan untuk dia. aku tak dapat sembang lama sebab ramai lagi yang menunggu untuk masuk. doktor kata, paru2 pakngah dah kena masuk air, takut merebak kat buah pinggang. to pakngah, kami doakan moga pakngah cepat sihat seperti sediakala..

balik dari ijn tu kami singgah makan kat natrabu kg baru. uncle aku belanja. tak sedap langsung... rugi je duit bayar mahal2 sedangkan lauk2 dia tak berasa langsung. tension je kami semua. lain kali jgn harap le kami semua nak singgah kat situ lagi...

Thursday, November 6, 2008

konvokesyen

muhammad syafiq aiman, anak kak sue dan anak aku gak la... dah pun konvo semalam... nampak tu, siap ngan uniform konvo ok... kelas tak... dia telah berjaya menamatkan zaman pra sekolah dengan cemerlangnya. aku lupa lak nak masukkan citer pasal kertas exam dia minggu lepas. gud boy... bagus semua. skang ni tengah gile nak mengeje aje. dah pandai baca sinopsis kalu citer omputeh kat tv. aku bangga.... tahun depan masuk darjah satu. harap dia menjadi seorang pelajar yang cemerlang dan berjaya suatu hari nanti dan juga sebagai anak yang soleh dan taat pada ibu dan abah dia.

: : : exam : : :



halluuuu.... ni entry masa aku exam ari tu... biasa² aje.. tak le susah sangat dan tak le senang sangat. tapi aku rasa aku macam kena isi borang lagi untuk repeat tahun depan.. muahahaha... entah le lulus ke tak.. terima je la hakikat kalu aku kena repeat lagikkkk.... k ar, aku malas nak story banyak la pasal exam ni. takut kecewa lebih.. hehehe...

Wednesday, November 5, 2008

kurniaan yang maha esa

pagi tadi hujan renyai2.. tempat lain aku tak tau le plak.. aku lewat bangun hari ni mungkin letih sangat study semalam... hehehe.. cam poyo je kan.. alhamdulillah, hal exam aku dah setel pun. balik keje semalam ingat nak releks tapi kak sue plak minta tolong p amek med baru dia. emm... harap2 kali ni biar le lama skit. nampak cam ok jek.. aku plak yang over mengajar dia ape yang patut.. balik umh semalam pun dah agak lewat... so tido pun agak lambat skit laa.. tu yg cam malas je nak bangun... ingat nak el je tapi cam tak best la plak nak wat hal.
pagi yang tak berapa nak cerah, cam mendung je lagi, aku ngan hubby melangkah kuar jugak untuk ke tempat kerja. on the way nak sampai opis aku matahari terpacak depan mata aku. silau sungguh.. tapi aku rasa selesa dengan kehadiran matahari yang menyinar pagi malas ku hari ini.. tengah syok melayan jiwa kacau aku... tiba2 aku ternampak satu benda yang sudah sekian lama aku tak nampak kehadirannya...

ya Allah... besar sungguh kuasamu sehingga terbitnya pelangi pagi... aku bersyukur dengan nikmat yang kau berikan setelah sekian lama aku tidak melihat kehadirannya... cantik sungguh kurniaanMu.. jiwa kacau aku bertukar menjadi sungguh ceria. mungkin kehadiran pelangi pagi ini telah mengubah perasaan malas ku... aku kembali ceria... terima kasih Tuhanku

Monday, November 3, 2008

exam

aku stress sebenarnye mlm ni... tekanan perasaan sebab tak ready nak amek exam. tapi aku kena amek gak sebab aku dah hantar borang. tak pe lah, kot celah maner pun kalu ade rezeki sape tau kan. actually, aku repeat paper sebab yang first exam tu tak mencapai tahap yang sepatutnya.. mesti korang kompius kan... exam yang aku amek ni exam ptk untuk kakitangan kerajaan untuk mendapatkan anjakan gaji. bukan kenaikkan gaji tahunan ok.. hehehe... itu mmg tiap2 tahun setiap kakitangan kerajaan akan dapat. bukan aku sambung study tau.. tak kuasa dah nak belajo balik..

kalu nak ikutkan buku original mmg le tebal2 belaka. tapi aku just fotostat je yang mane perlu. sebab sukatan peperiksaan setiap orang akan dapt. nak kata aku tak baca, aku baca.. nak kata baca mcm tak baca.. cemaner tu?? aku pun poning nak pk hal ni. bila la dorang nak mansuhkan exam ni.. kalu macam exam jabatan leh gak bawak masuk buku. tapi nak kena cepat belek buku la... alhamdulillah... aku dah lulus. ptk ni haram tak leh bawak masuk buku rujukan... haishhhh... ni pun sebenarnya aku tengah study tapi hubby tengah online plak... saje je menyampuk ni... sambil tengok ulangan sehati berdansa plak... cemaner nak lulus ni... lantak kau le shua, sape suruh tak mentelaah buku2 tu betul2.. banyak main le kau ni... hehehe... tau tak pe... sendiri kata untuk diri sendiri... kawan2 semua, doakan aku ye... aku akan buat the best setakat aku mampu... kalu ade rezeki, insyaallah... rezeki tu ade dimaner2 cuma atas daya usaha kite sendiri je. ok lah... hubby dah bising ni, dia kata jangan tido mlm ni... baca buku tu sampai habis... huhuhu... cakap senang le... esok pagi aku gak nak kena drive... ok uollss... chau the goooo

Sunday, November 2, 2008

1 okt 08

tujuan kami balik banting lagi minggu ni sebab nak deal ngan brother yang nak buat bilik kami tu. dorang mula kerja semalam, cuma dua orang aje, abang man dan abang ali. dorang ni mmg le jawa toktok... hehehe.. bukan beso mane pun bilik tu... saje tambah bilik, untuk keselesaan kami berdua. susah nak kongsi bilik ngan adik ipar bujang ni. asal balik asyik kena tido luar je... hubby kesian kot kat aku... sorry le hubby, kalu duit dalam bankmu berkurangan....

keluasan bilik tu cuma 12x10 aje. cukup nak letak tilan je udah le... yang penting ade aircond... kalu engkorang nak tahu, bahang pantai morib tu membuatkan aku rasa macam nak berendam je... bila panas terik campo plak ngan bahang pantai, sentiasa je melekit badan... tak larat nak mandi. kadang tu lepas siap semua kerja dari pagi sampai nak masuk zohor baru aku mandi. selama kami dua hari ni cuma sempat naik tiang ngan buat bim aje. hari lain tak dapat le nak pantau. harapkan mak dan ayah mentua aku je la nanti


Saturday, November 1, 2008

undangan dari x-matrade

assalamualaikum... kami dah sampai....

tengah tunggu satu kete lagi
lak depa ni
padahal dorang yg gerak dulu

ni le tuan umh, kak norli
dia x staff matrade

" meh le masuk... ape lagi nak tunggu tu"


dah lama tak jumpa

masing2 bertukar citer

aku-"ishhh... bila plak nak makan ni"... hehehe

tq kak norli

tiap tahun jemput kami

sori, gmbr masa tgh mkn tak sempat nak amek

tengah syok bersembang

sampai lupa nak snap gambar

tahun depan kalu umur panjang

kite ketemu lagi

bila dah kebulur

ni story hari selasa... balik keje macam biasa le singgah kat kedai mek ros kat area umh mak aku tu.. kat kedai mek ros tu mmg masakkan dia sedap2 semuanya. skang ni dah jarang mkn kat umh mak selain ari sabtu ngan ahad. bukan ape, malas nak susahkan dia... kesian kat mak, dia pun penat... takkan asyik nak masak utk kami je kan... kalu ikut hati dia mmg le dia lg suka kami mkn kat umh dia je... lagi pun sejak bulan puasa tu sampai skang, aku dah tak masak kat umh melainkan goreng nuget ke, ayam ke, wat burger ke... tgk le.. minggu depan igt nak masak balik, dh boring plak asyik mkn kat kedai je


menu faveret aku tomyam kung.. fuh... sekali hirup, rasa nak terangkat buah pinggang... pedas giler.... tu yg aku suka tu... hubby plak suka sup tulang, tp kali ni dia tukar selera. mmg selalu order siakap 3 rasa ni, tapi kali ni mak ai.... mek ros ni mamai ke ape.. beso giler siakap kali ni... yg mkn 2 org je... dia kata customer tetap... harga biasa je.. hehehe... mekaceh le... mcm tu le cara menghargai pelanggan.
eerrkkk... alhamdulillah.... kenyang sungguh perut kitaorg... boleh tak nak tanam tulang ni biar tumbuh pokok yang ade buai... bila nyanyi anak raja datang... hehehe... anak raja! ada hati kau shua.... raja maner??? raja kapo adalah.... muahahaha.... percaya atau tidak semua skali mek ros kira hanya RM20 tunai... murah kan...