Friday, January 30, 2009

bekalan untuk hari cuti


b4 balik hari ni
aku amek kesempatan pegi klinik panel kat opis
malas nak singgah memane klinik masa otw balik nanti
patutnya aku pegi masa lunch tadi
tapi bila dah dapat tido malas plak nak melangkah turun
badan dah makin panas
kepala dari pagi tadi tak hilang pening


malas plak nak isi borang
tapi nasib baik le skit je nak kena isi
sebab klinik ni mmg panel opis aku
so kalu pape yg tak lengkap dorang bleh call je
senang gitu..


aku cuma amek ubat ngantuk ngan demam je
yang lain tu ade lagi kat umah


dan untuk menghilangkan ngantuk aku sehari ni
dan untuk menghilangkan sakit kepala ni
aku buat le nes panas faveret aku
lega la kejap
selalu kalu aku pening
minum je ayaq ni terus ilang sakit
tapi kali ni lain plak
2 pek 3 in 1 aku buat
tak gak ilang
mungkin sebab aku asyik batuk & bersin kot
tu yang buat otak aku bergegar kot
k la, aku nak rest jap
sementara tunggu hubby sampai


pada u ollss semua
samat berehat sabtu dan ahad
dan kepada yang bekerja di area kl
samat sambung cuti
samat menyambut hari wilayah
enjoy yr weekend!!!

bila demam melanda


sejak semalam aku rasa tak sedap badan
sakit tekak, pedih hidung, pening kepala
aku agak mcm nak demam
dan hari ini memang betul2 terjadi
aku paling tak suka bila aku dilanda sakit
sebab bila aku sakit semua keje tak menjadi
semua akan jadi malas
dan bila aku malas
aku akan rasa nak tido sepanjang hari
dan hari ini, ape aku buat serba tak kena
mula tu mcm nak mc tapi bosan plak dok umh
bila dah sampai opis, rasa nak balik pulak
kepala dah pusing mcm nak biol dah ni
asyik batuk, bersin dan urat belikat aku dah nak krem
dah mula rasa senggal2 badan
eerrr....... aku membebel rupanya ni
k la... aku mau ketemu doktor
tolonng rawat aku ya pak dukun....
ngeeee..... ;(

Wednesday, January 28, 2009

wasiat




kami terima surat dari bank
hampir terkejut sebab pekataan kat surat tu wasiat
ingatkan dapat harta dari sesape ke
ngupanya amanah raya dari loan bank pasal umh aku
depa bagi kat penama yang diwasiatkan
sekiranya terjadi pape kat aku
hubby aku je akan dan boleh setelkan ape yg patut
kelas gitu, tanpa kad tu agak sukar la nak wat tuntutan
so kena la simpan sebaik mungkin
kena beli peti besi le gamaknya... :D

celebrate @ chiang rai


kami celebrate beday hubby kat sri chiang rai, danau kota
mmg dah lama nak try makan kat sini
sebelum ni asyik lalu je hari2
so aku ngan hubby sepakat nak belanja family dinner
dan celebrate beday dia sekali


nasib baik aku dah buking tempat sehari awal
ramai plak yg dtg malam tu
lama jugak nak kena tunggu makanan siap
aku rasa tukang masak sorang je kot
servis pun biasa2 aje
aku rasa kedai mamak laju lagi
budak yg amek order pun slow je


mmg lambat la servis dorang
tempat bukan main kelllaaasss lagik
kami pun rasa macam dah fedup la skit


ayah ngan mak pun yg lambat sampai
naik muak gak la menunggu
rasa macam nak je p tolong depa masak
muka masing2 pun dah menunjukkan
betapa bosannya menunggu








ni perang adik beradik
entah ape yang tak kena pun tak tau la
muka si abang macam nak telan je adik dia tu
yaya plak ngan pe'e mengada2 dia la
masing2 sebenarnya dah lapar


emm... ngadu ape la ngan ibu dia tu


ha... kan dah majuk
abang ni sensetif skit, manja terlajak
tak kena skit terus buat muka
tersentuh skit terus nak melalak
errr.... malas nak pujuk
nanti dia meraung kat situ
sape nak tanggungjawab..
semua wat tak tau je... makin layan kang makin menjadi


budak kecik ni jugak yang sempoi
mane pergi buat hal sendiri
abang ngan kakak perang, dia yg tukang pujuk
kadang tu siap marah lagi
pekataan dia suka guna
"amboi ni... diam!!!"
hehehehe... comei je..


kami ingat tukang masak pengsan kat dapo
emm.. siap jugak makanan kami
ikan siakap stim


tomyam campo, kangkung belacan,
kailan ikan masin, telor beef steak
simple je lauk kami tapi kenyang giler
ok la... tapi tomyam dia kureng skit
kami minta campo tapi depa bagi seafud
tu yang aku meradang, harga lain2 lak tu
dah le isi skit, sampah je banyak.. (bawang & wat ever la)
lain kali susah le nak p lagi


suprise dari anak2 untuk paklong
kami balik umh aku potong kek plak
ya allah.... sedapnye kek coklat ni
pior punya coklat
makaceh anak2... tekejut paklong... ;p


3 beradik ni cam gini le
tak kira beday sape pun
dorang je yg kena tiup lilin tu
kalu sorang terlebih tiup
kena idupkan balik lilin tu
yg asyik meradang si abang ler
dia kata yaya asyik tiup kuat dan byk
dia tiup satu je.. pape la nak ooi...
paklong idupkan balik lilin, bagi dia tiup sorang
baru pueh hati...


nak potong kek pun begaduh jugak
aku kata biar je paklong yg potong
muka masing2 masam mencuka
ngeeee .... keletah bdk2.....

Thursday, January 22, 2009

i'm away

hallu u olls...
tumoror i akan bercuti
bercuti sepuasnya sampai raye cina nanti
banyak benda nak buat
banyak benda nak kena setel
esok nak basuh umh
alhamdulillah, siap jugak akhirnya
ade le skit2 lagi.. tu pun benda2 kecik aje
kalu esok kami tak cuti
dah takde masa lain lagi nak setelkan umh tu
mmbr yg nak sewa tu nak masuk barang plak nanti
pastu nak ke perak pulak
adik ipar bertunang
huh... jauhnya rasa...

pada kekawan semua
selamat bercuti
rancang perjalanan anda dgn baik
banyak lagi cerita aku yang tertangguh
kalu ade masa, aku online ok
jumpa lagi
:D

take care u ollsss!!!

Tuesday, January 20, 2009

~ happy beday syg ~


happy beday 2u
happy beday 2u
happy beday 2 'ehem ehem'
happy beday 2u!!!

semakin meningkat tua nampak
eemm... ape perasaan??

harap dengan kehadiran hari yg penuh makna utkmu
dirimu akan lebih ceria dan matang
untuk menempuh hari esok dan selamanya


doaku
moga kau akan sabar dan tabah
menempuh hari2 bahagia bersama diriku
isteri tercintamu..
tiada hadiah paling mahal dapat kuberikan
tiada kejutan untukku sajikan
hanya sekalong doa dan harapan
moga dirimu dipanjangkan umur
moga dirimu dimurahkan rezeki
moga dirimu diberi keberkatan dunia dan akhirat
moga dirimu sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNYA

terima kasih atas kasih, syg dan cintamu sepenuh hati
yang dicurahkan terhadap diriku
terima kasih atas segala pengorbanan dan pertolongan
yang telah kau lakukan
terima kasih kerana sudi menjaga diriku
terima kasih kerana menjadi suami yang terbaik terhadapku


moga perhubungan ini kekal selamanya
kekal hingga ke syurga
taj mahal menjadi lambang kasihku padamu
kasih sejati terhadap suami tercinta
seteguh kasih Shah Jehan kepada Mumtaznya
dan bukan hanya lafaz semata
hanya dirimu yang terbaik buat diriku...

6ixth Sense - Tanpa

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
Meski Pagi itu menatapi

Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa

Cintamu aku resah
Tanpa
Kasihmu aku hampa
Tanpa
Dirimu aku mati

Kini benar-benarku rasakan

Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut, Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Friday, January 16, 2009

~ m a t a h a r i k u ~


tertutup sudah pintu, pintu hatiku
yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
kini kau pergi dari hidupku
ku harus relakanmu walau aku tak mau
berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergeming menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nada beranjak, aku terdiam sepi
dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku
ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
tentangku yang tak mampu melakukan waktu
dengarkanlah kau matahariku
dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku

Monday, January 12, 2009

Birthday Invitation!!!

after lunch tadi aku terima email from somebody
ingatkan ct fatimah maner
ngupanya ct mmbr sek + mmbr blog
berbunyi :

Hi Shua,
You are invited to Sofia 2nd Birthday Bash
Date : 17 January 2009 / Saturday
Time : 3.00pm till 6.00pm
Venue : No.49, Jalan Putra Height 10/2B,
Putra Height, 47650 Subang Jaya, Selangor
I hope to see u soon!!!
Thanks, Siti J



wallahhhh
so cute kad jemputan dia
comei mcm bb sofia jgk
insyaallah ye
kalu tak de hal lain
untie shua sampai ok
nak tgk bb sofia lebih dekat
nak geget pp dia yg gebu itiu
nak pintal2 rambut dia
nak sembang2 pasal school dia


ni le bb sofia
montok gitu
geram je ngan pp dia
tqvm to ct and family
sudi invite aku
insyaallah... jumpa nanti disane

Friday, January 9, 2009

jom try






kisah semalam
kami ke k4 wangsa maju
tujuan nak servey hp
tapi belum terpk nak pilih yg mane satu
kami jalan2... pusing2
tengok itu skodeng ini
ade kedai makan baru bukak
terasa mcm nak try
nama kedai tu jombali
lebih kurang mcm old town je menu dia
tak tau nak mamam ape
hubby kata dia macam teringin nak rasa mee kari
so aku layan mee tomyam
ok la... tak le sesedap kedai makan mek kat umh aku tu
atau nak lagi up skit secret recipe @ old town @ wat ever
atau seangkatan dengannya
mencuba tak salah, kalu sedap boleh p lagi
kalu nak cuba boleh le ke k4 wangsa maju
branch lain aku tak tau le plak ade ke idak
errggghhhh......
tiba2 bz la plak ni, ramai plak yang kacau aku
aku chaw dulu ah
layanzz!!!

mendung pagi




pagi ni terasa mcm sepi
mungkin sebab cuaca pun agak mendung
mcm nak ujan jek
aku pun mula la rasa ingin menyendiri
termenung seketika
teringat kisah2 lama
teringat kampung halaman
teringat kenangan manis dan pahit
teringat segalanya

mula on pc
bukak email, layan email
baca berita online, itu dan ini
mcm bosan jek... takde yg menarik
pasang lagu untuk hiburkan hati
tetiba jek kuar le lagu lama
menaruh harapan - zaitun sameon
wah... lagi le teringat zaman sekolah2 dolu
zaman cinta monyet gitu
zaman percintaan ampang gurl dan ampang boy
kelas u ollss... sekolah kami berdepan
bila teringat balik, kelakar jek
ok ah.... aku nak layan perasaan
lalalalalalala......

Thursday, January 8, 2009

pemergian keluarga terdekat

isnin baru2 ni mak aku ade balik kg
katanya makcik sedara sakit tenat
puncanya darah beku dikepala disebab penyakit darah tinggi
3 hari mak kat kg, semalam ptg mak dah balik kl semula
semalam mak terima panggilan dari kg
mengatakan makcik salmah dah meninggal dunia
innalillah...
aku rasa last aku jumpa dia masa raya thn lepas kot
pemergian dia mmg tak disangka
orangnya baik, peramah, penyayang
aku masih ingat dulu
mmg dia berhajat dan jadikan aku menantu dia
tapi aku dah ade pilihan sendiri
dia kata tak pe la, bukan rezeki dia
tapi setiap kali bila kami jumpa
mesti dia layan aku tip top
suka peluk2 aku, suka belai2 aku
hari ni dia dah kembali ke rahmatullah
kembali ke alam nyata yang kekal abadi
tuhan lebih menyayangi dia
semoga rohnya dicucuri rahmat
dan ditempatkan dikalangan golongan org2 yg beriman
al-fatihah... amin

Wednesday, January 7, 2009

new born


aku baru terima sms dari lysha
"dear frens..
i've delivered a healthy baby girl
this morning @ 3.03 am
normal, 3.5 kg
named INTAN NUR ALEEYA QISTINA "

suprise!!! aku dapat anak sepupu lagik
lysha kata mmg ngam2 tarikh due yg doktor kasi
semalam masuk sepital selayang kol 7.30
mula sakit perut yang teramat sangat katanya
tadi baru lepas call dia
semua dah selamat
baby ok, mummy pun ok
dia kata baby tido lagik
penat la tu gamaknye
lysha cuit2 pp ngan kaki tak bangun2 jgk
syok kot bila dah kuar dari peyot mummy dia
bebas skit dia nak bergerak lepas ni
kalu dalam perut tu dah makin sempit
beso gak kalu dah sampai 3.5 ni
insyaAllah.. lps blk kije ni
aku nak singgah sepital tgk dorang
tu pun kalu dia tak kena balik le
ishh... tak sabo ni
welcome 2de wel baby qis!

pertemuan tak disangka


semalam balik dari kerja
aku ngan hubby ke tesco selayang
hubby nak makan kat sane
tgh aku syok jalan dgn muka selamba + ngantuk
sambil belek2 tudung kat kedai yg berdepan ngan fud kot tu
aku terkejut bila aku ternampak
seseorang bersama family
aku terus terkam orang tu
fulamak... lama siot kami tak jumpa
member sekolah + member blog
iena, mamamiabeauty, mamamiaboutique, mamamiacollection
tu le adres blog dia
wah... wanita bekerjaya skang ni
kat tesco tu kios dia le yang jual brg2 kesihatan
b4 ni org lain, dia plak amek alih
aku ngan member2 opis selalu beli barang kat situ
budak yang jaga kios tu pun dah kenal aku pun
lepas ni dapat le 50% kot.. hehehehe..
masa tu iena ngan mak, ayah, adik dia ieda,
mia anak dia ngan anak buah dia yg kembar tu
lama tak sembang ngan mak n ayah dia
dulu kami berjiran
family aku pun kenal family dia
sembang2 sambil makan
tapi tak lama mane pun sebab dorang pun dah lama kat situ
family dia nak balik sebab dah nak masuk maghrib
tak pe la ek... lepas ni kite jumpa lagi
kau pun selalu ke tesco tu kan
aku pun mmg muka tesco gak
hahaha... sampai ketemu lagik ok
happy dpt jumpa kau semalam
:)

Monday, January 5, 2009

tq my frend


tengah2 tension ni
ade plak member yang prihatin ngan aku
thanx 2 wahida
sudi belanja cokelat ngan ayaq soya ni
sejuk skit rasa hati ni
lagi sejuk bila minum ayaq soya ni
arrgghhh....
lega la sekejap...
cokelat ni nanti dulu
ptg2 skit la
kalu makan skang nanti ade yang minta
hahahaha... aku bukan kedekut tau
tapi terpaksa kedekut
kenapa????
ade la....

stress!!!


aku stress!!!!
stress teramat sangat
mcm2 peel la visitor ni
nak marah kang customer always right
tak tinggi suara kang dorg tak paham
terlebih tinggi suara kang kecik ati plak
kepala dah pusing ni
nak kena p urut ngan kak maya ni
aduh....
boleh pecah kepala aku ni...
tension!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lepak @ janda baik


xtvt hari ahad minggu lepas
kami ke janda baik
berehat sambil bersantai
pada mulanya kami nak ke wet wel shah alam
masa tu hari mcm nak ujan je
so ubah fikiran lepak kat janda baik aje
kebetulan member juki ada buka chalet kat sane
kita p servey dulu le

nak dijadikan cerita
juki saje je ikut jalan karak lama
jalan tu kan berpusing pusing
kami semua dah loyer
mmg rasa nak termuntah
lama plak rasa perjalanan
konon nak makan angin la
pening kepala ade la
sampai abang pun dah tak boleh tahan
berenti tepi jalan terus muntah
paklong le tolong tepuk2 belakang...
cian dia
hantu muntah sebenarnya yaya
nasib le dia tido
kalu dia yang muntah
macam naga terlebih kenyang
habis kuar semua isi dalam perut
kami berenti kat genting sempah
beli makanan
kak sue plak sambung p muntah kat toilet
macam2 hal la plak

misi diteruskan
dalam 15 minit jumpa la tempat yang dituju
d'river training resort

dah sampai pun
sempat posing jap
kami p satu kete je
senang skit







nilah semua serba sedikit
permandangan kat kwsn chalet tu
tenang je rasa menikmati derusan air sungai
dengan cuaca yg redup2 petang tu
harga satu chalet kalu ari biasa RM80
kalu ari sabtu ahad RM100
ade bilik yang katil queen
ade yang katil 2 tingkat
asrama pun ade
tmpt ni pun boleh disewa untuk training
siap ade kantin lagi
kami plan nanti nak dtg lagi
bermalam plak dalam sehari dua ke
kalu nak wat bbq bawa perkakas sendiri boleh
nak sewa dorang punya pun boleh
tak silap aku RM50 kot
boleh karaoke lagik
kalu rasa2 nak servey
boleh le call tuan empunya chalet ni
penghujung kang aku bagi nombor ok


wah.. berangan ape tu cik abg
syok nampak
macam biasa
sebelum memulakan acara makan
kami posing le dulu keliling kawasan tu
memori daun pisang ke tu
cewah...
mesra nampak
bukan tengah merajuk ke org baju hitam tu
atau hati telah diubati
kuang kuang kuang :p
ni ape kes..
keseorangan jek
kesian dia
pasangannye bz cari duit poket..
hehehehe...
takde la kerja lain
pantang le nampak kamera
ni lah lauk yang sempat kami beli
masa kat genting sempah tu
ikan keli ngan ikan kembung bakar
cicah air asam
asam pedas ikan pari
kari terung
ulam kacang botol
sambal belacan
fuh...
sehingga menjilat jari...
acara seterusnya
masa untuk berendam
sejuk gile air sungai ni beb
syok ooo...
kan syok kalu umah sebelah ngan air sungai ni
memantau pergerakkan cucu dia
risau sangat
tak le dalam maner pun sungai tu
tapi mak aku ni biasa la
prihatin skit
layan je la gmbr2 kat atas tu
no idea to stori mori
yang pastinya
kami semua enjoy
kol 6 kami gerak balik kl semula
tq to brother zack yg bagi kami chalet free
untuk mandi bilas bandan dan bersiap b4 balik
untuk testing katanya




serba sedikit gambar dalam bilik
ok la untuk mencari ketenangan jiwa
kalu nak yang meletop tu sewa je la hotel mewah
sebarang pertanyaan
boleh le hubungi abang zack
ditalian 016-338 0149