Monday, April 27, 2009

tekezut wok!!!

argghh..... tidak!!!!! kenapa mesti dia yang tersingkir di saat2 akhir nak final ni.. sorry la beb, aku mmg fanatik skit ngan dak aril ni. sebab dia cute sangat. aku rasa dia lah penyeri kat af7 ni. takde dia minggu ni, terasa bosan dan malas je dah nak layan diari. tapi majoriti mmbr2 opis ngan sepupu sepapat aku pun cakap cam tu. mula tu je aku rasa dia ni cam poyo. tapi makin hari makin suka plak. tiap hari ade je gimik dari dia.

aku mmg kaki tonton af ok! tak kira rancangan realiti ape pun sebenarnya. cuma oim ni je aku kureng skit sebab tak de yg aku minat... hehehe... dan aku rasa mmg tak patut sangat dia yang tersingkir sebab malam tu dia lah yang the best. dan mmg tiap2 minggu dia best pun. bagi aku la... tapi mana2 forum yang aku baca pun semua puji dia dan dia sepatutnya layak masuk final.

ape transformasi yang ada pada af7 ni sebenarnya??? aku rasa, kalu nak wat transformasi pun biar le separuh undian tu teletak pada tangan juri. baru adil. setakat undi pilih rupa bakat takdak wat pe. cewahhh... fanatik sungguh aku ni...

selalu tiap isnin, aku tertunggu2 lagu ape yang aril dapat. sanggup satel keje umh semua awal2 takut terlepas pandang kat aril... wah!!! nampaknya malam ni, nak tido awal pun tak pe, tak de aura dah kat diari tu. :(

hei... pada sesape yg tak suka aril, diam diam sudah ok.. setiap org lain citarasa. aku dapat rasakan kenapa aril tersingkir.. biarlah aku simpan dalam hati.. :s.. hanya pada mereka yang fanatik pada aril sahaja yang mengetahuinya sendiri.

tapi kalu ade afundi masuk, kompem aku undi beb! tebaik wok!!!!

Friday, April 24, 2009

alahai anak omak!

semalam lepas dah kenyang melantak kat bamboo steak house tu, kami berdua lepak kat umah je. malas nak kuar memane, nak layan tv kat umah ajo. tetiba kak sue call aku minta tolong teman dia nak bawa juki p sepital. juki demam teruk, naik merah merah seluruh badan. penyakit apakah ini???

nampak raut wajah dia... ha itulah sakit yang dia tanggung. tumbuh merah merah satu badan, lenguh seluruh anggota badan, badan panas, demam tak menentu... kejap rasa ok, kejap sakit sangat.



dah kena cek ngan misi hensem ni, juki kena amek darah. ha????? amek darah??? oh tidak. benda yang aku paling tidak suka. paling aku sengal satu badan bila mendengarnya.. time amek darah tu memang aku tak follow la. ngeri beb... aku bab bab jarum ni minta ampun awal awal.

eh... tapi kan, baru kami perasan... muka misi hensem ni macam tomok la... uiii, kalu jalan sebelah tomok ni sure orang cakap kembar.

sementara menunggu keputusan, juki memang tak bermaya sesangat. kesian aku tengok. tapi ape boleh aku tolong... hanya mampu melihat saje la. sabar beb, aku bukan bleh tengok org sakit sangat sangat ni, nak leleh ayaq mata..


dua beradik ni terpaksa gak la kami kendong ke hulu ke hilir. mula nak tinggal ngan mak aku, tapi dia takde kat umh, nak tinggal ngan adik aku achiq, tapi kuar makan ngan bf dia plak. tu yg tepaksa bawa jugak. tapi depa lagi suka, asal leh naik keta, jalan2 makan hangin. eh, lupa inform, suami aku tidak kelihatan sebab tak larat nak ikut. letih sesangat. dia wakil aku jek. hehehe...


dan tiba2 datang lak kapel dua orang ni, achiq ngan yan. happening lak suasana masa ni. sampai nurse kat situ kata 'mak ai, ramainye yang teman'.. eh.. ade aku kesah.. lantak kami la nak bawak sekampung pun... kesah ade aku... hahahaha... jgn marah nurse, kami ni keluarga bahagia.. sorang sakit semua terasa bahangnya.. hahahaha...

suka sangat gambar ni. kemesraan dua beradik... manja gitu. abang tak de, dia kena pos ke kg sebab kena chicken pox. (betui ke aku eja ni. lantak ah) tu yg rasa sunyi sikit. lama betul dia tak p sekolah, kata kak sue minggu depan balik la tu. rindu kat dia... rindu lama tak gaduh... huhuhu...
nak jugak entepremmmm minah ni. tau le rambut baru... rebonding.. guna garpu pun boleh.. :P tapi sebenarnya disebalik gambar ni ada satu makna yang sangat lawak gile. hanya kami kami yang ada di sane sahaja yang tahu... apakah itu?? biarlah rahsia!!! aku doakan moga juki cepat sembuh. amin

jalan jalan cari makan

semalam kami berdua memang lapar gile. tapi tak nau nak makan ape. tiba tiba teringat satu tempat ni, kat umah member aku, belakang pasar gombak. saje nak try gempak sangat ke steak kat situ... jom servey!
masa sampai tu memang tak de orang lagi. tengok tempat cam gempak gak la. ade pondok bamboo, ada kerusi kayu, ade bawah payung... so kami pun start la mengorder. wah, tgk kat menu meleleh ayaq liuq. cam sodap jooo

yang di tunggu tunggu dah pun tiba. emm... cam dasyat je, siap ade mini conetto lagik. kelas gitu. kami order chicken chop black paper, aku ayaq belimbing, hubby epal juice. ape tunggu lagi, bedal la... yam yam yam.... ekkk... tak le best sangat, tak sehebat kat al ansar keramat, tak semarveles kat kg baru... kat situ lagi gempak. sekadar untuk mengisi perut yang kosong ok la.

mamat ni memang le.. ape semua bedal je. sodap ko, kureng ko.. janji leh masuk tekak, ok je. masa ni aku dah kembang tekak pun, tapi dia relek je. tapi alhamdulillah... kami kenyang sesangat.

walaupun aku kata tak berapa sedap, tapi rezeki tak baik membazir. tetap aku habiskan. alhamdulillah, kenyang sudah... rindu steak kat al ansar... kak sue, bila nak poiiiii???

Thursday, April 23, 2009

award, award dan award...


pepagi aku dah skodeng blog kekawan... bukak blog mek na dapat award. so ngah boring nak tunggu masuk waktu keje, aku add award yang dia bagi. so pada engkorang yang terasa sudi nak amek award ni, amek lah... aku bagi dengan seikhlas hati. makaseh mek na!

dan pada "FiBoCyNnO_gURL" yang tidak ku kenali dan sudi add aku as a friend, tq jugak sbb forward award ni, tapi aku masih blum jadi mum lagi. tak pe.. aku tetap terima dan untuk kekawan aku yang dah jadi mak, ibu, mama, mummy, umi.. etc... terimalah award ini seadanya... untuk fibocynno, saya dah follow blog awak jugak... kita kawan ok!

Wednesday, April 22, 2009

: : untuk HEBAHAN : :



ha... yang mane duit gaji belebih bulan ni, jom pakat ramai ramai memeriahkan lagi tempat tempat di atas....
tengok je tak beli tak pe... hehehehe....

Monday, April 20, 2009

promote bisness kekawan

saje nak tolong member promote bisness online dorang ni.. hei... semakin maju dorang tu. bisness kongsi bersama. bagus tu... kite pun senang... just klik klik, pilih mane bekenan, order online. tak membazir masa dan tenaga, tak kuar duit parking dan duit minyak .wat kopi secawan, dok puas2 depan komputer....

sape member aku tu??? sape lagi pah bedah, syariza ngan ana tu le... bagus, maju lagi setapak... sama la ngan si mek na tu... tunggu esok lusa aku punya bisness plak kuar.. apakah itu??? tunggu...

jika engkorang berminat, silalah layari disini

nota kaki : adakah aku akan mendapat diskaun gile gile lepas n3 ni kuar??? ahaksss!!!

Wednesday, April 15, 2009

ada budak baru belajar

ade la sorang budak ni kan... dia ni memang le peminat setia aku... hari2 dia bukak blog aku.. aku rasa la kan... dia mmg dah lama kot tingin nak ade blog sendiri.. hehehehe... mungkin dah lama dia simpan hasrat nak bertanya ngan aku.. malu sombong kot.... ahaksss... entah macamane la agaknye, suatu hari tu, di waktu hujan turun dengan lebatnya, dia tepon aku.. minta tunjuk ajar nak join wat blog... aku punya tekejut beruk.. hahaha... selama ni komen aku jek.. nyindir aku jek... skang ni, baru tempias salji kena kat muka sendiri.. siapa ek budak tu????
tak pe, aku akan jadi seorang tenaga pengajar yang begitu baik sekali.. setiap tunjuk ajar dikenakan bayaran ok.. sebab bayak kuar ayaq liur kan... transfomasi dalam dirinya kini bermula... welcome to dunia blogger!!!!

fRiEnDsHiP aWaRd 09'

terima award ni dari mek na dan shida... setakat ini la.. tq ye korang.. friendship award, semoga persahabatan kita semua kekal selamanya. harap dapat berjumpa kalian suatu hari nanti... sabaq nooo.. mek na tengah susun agenda tu.. hahahaha... aku pas plak award ni pada sesiapa yang terasa sudi nak terima.

Tuesday, April 14, 2009

kakak yaya yg tegar ! ! (ketegaq)


ni lah akibatnya seorang anak pompuan yang mengikut jejak abangnye yang sangat lah lasak... ape dah jadi.. eemm... ni la habuannya.. tapi dah jadi lagu ni pun, kakak still menten ok.. melalak tak sampai 5 minit, lepas tu releks je mcm tak rasa sakit pape pun.. tu la yg kak sue citer kat aku.. citernye gini... semalam dari petang sampai malam dorang anak beranak lepak kat umah aku... sampai je kat umh depa, entah ape la yg dia nak amek sampai panjat kat balkoni umh tu.. tup tup jatuh tekena bucu besi... aku dengar pun ngeri.. kak sue ape lagi, tepon le aku ngan menjerit2 campo tangisan cemas seorang ibu.. aku bila dah dengar cam gitu aku pun sama gak la nangis... masing2 cuak la tak tau nak wat ape.. aku plak masa kak sue call tgh basuh kain, hubby plak demam, cemana nak kejar ke umh dia.. aku call le adik aku 2 orang tu soh p umh kak sue bawak kakak p spital.. aku kat umh ni tak senang duduk dah.. susah hati le...

marzuki plak masa kejadian blum balik lagi dari tmpt keje. bila kak sue dah call baru le sepantas kilat balik umh.. then bawa le p pusrawi.. kat kecemasan tu dalam sibuk2 banyak pesakit, boleh sorang je doktor standby... ape kes ni... aku keep calling dorang masih la menunggu tanpa ade seorang nurse pun yang nak kata cuci dulu darah2 ke, tutup dulu lubang luka tu ngan pape ke.. marzuki dah hangin.. last2 dorang p tawakal... kena la 5 jahitan.. amek kau, parut seumur hidup..
kakak ni mmg seorang yang keras kepala dan terlalu ketegaq budaknye.. dia ni boleh dikatakan hati kering la.. seorang yang brutal.. aku tgk video adik aku send tadi masa kat bilik operation tu muka dia relek je.. mcm orang main masak2 je... siap kena tutup muka ngan kain lagi.. mcm nak operate orang bersalin tu.. tebuka kat perut je.. ni dia tebuka kat tmpt luka tu je... eii... kalu aku ade kat situ, tak berenti kot aku melalak...

lepas ni kalu tak dok diam lagi tak tau le nak cakap cemana lagi... dah kurang singgit duit hantaran.. hahaha.. jgn marah kak sue!!!

ni gambar lepas operation... nampak tu... biasa2 je.. kalu budak lain aku rasa dah bengkak mata meraung.. balik keja ni nak p melawat dia.. cian dia...

SARA 1st beday party!

hahaha... story ni dah lama berlalu sebenarnya.. cuma aku je yg tak ade mud untuk mengupdate blog.. hari ni je yg rasa ade kelapangan skit dan terasa rajin untuk mengetuk keybord ni. sepupu2 aku pun dah bising2 menanyakan story ni dalam blog. sabaq ar.. aku malas skit 2 tiga menjak ni... nak nak plak baru je nak baik dari demam...

(in one car)

ni citer pasal beday party anak sepupu aku, kakciq.. anak pompuan sorang dia qaisara dan kami panggil dia sara jek. dalam msg yang kakciq send pada kami semua, kami dikehendaki memakai merah.. tidak kira ape jenis baju sekali pun asal merah.. yang dalam tu tak plak wajib merah ye.. hehehe... so kami ber4 termasuk adik bongsu aku ayu (sibuk je tumpang org..) gerak ke umh kakciq dalam kol 3 lebih.. masa ni mmg ujan lebat giler.. kami pun cam dah lambat gak la.. sampai je orang dah ramai... mak ai.. aku tgk dalam umh dia.. dah mcm nak sambut raye cine.. merah je semua... sampai jek terus makan.. lapo gile perut..

(kek beday / sara & mama / sara & maklong)

acara diterukan... dah nyanyi tiup lilin bagai... sambung plak mkn kek... menu hari tu lupa plak aku nak snap.. nasi ayam, mee/mihun/kuehteow sup, muffin coklat, koktail dan sebagainyelah.. sape lagi tukang masaknye kalu bukan puan naemah, mak aku.. sehingga menjilat pinggan beb.. kenapa si sara berbalut kat kepala tu?? emm.. tu le kalu dah menggikut abang2nye yg lasak tu.. dia pun nak ikut lasak gak.. panjat tangga pastu jatuh tekena bucu... dah bebalut.. cian dia.. tanda sambut beday yang pertama... ape maklong bagi kat sara... alah, lupa lagi nak snap.. baju biasa je.. untuk sara pakai hari kat umh...


ha... nampak tak... semuanya mengikut arahan tuan rumah.. merahnye makngah.. tapi ade plak minah 2 org ni yang mcm pinky skit.. nasib baik tuan umh kasi masuk... kalu tidak menyengeh je kat luar ye.. semua gegel je.. mane cik abang semua?? ohh.. dorang semua lepak kat anjung luar umh... kat dalam semua kaum hawa aje.. kami sempat bergambar kenangan.. tu semua sepupu aku.. ade gak yg tak masuk tu.. kakak yaya yang tolong amek gmbr ni... emmm... boleh le ni...

ni plak anak2 sepupu aku... anak aku je belum masuk senarai lagi.. tunggu ar... tengah berusaha dan berusaha lagi ni... hehehe... pada tuan rumah, time kaseh ar bebanyak sebab sudi mengenyangkan perut kami semua... moga sara cepat besar dan cepat sembuh dari luka kat dahi tu... majlis diakhiri dengan hujan rahmat yang tak berenti2 turun... alhamdulillah...

Friday, April 10, 2009

rest @ home

hari ni aku mc.. mmg aku tak larat sgt untuk buat semua benda.. hanya mampu baring saje.. ni pun sebab dah habis bosan menghabiskan masa di atas katil dan tak tau nak wat ape layan FB dan skodeng blog kekawan. kalu takat aku demam biasa atau sesema tak pe.. ni dah melibatkan urat saraf seluruh badan yg aku tak berapa nak gemar sgt.. kalu baby demam boleh le dikatakan nak beralih bulan, kalu org dewasa nak cakap ape?? beralih tua la gamaknye kan... ahakss... ok lah, aku hanya mampu layan perasaan sorang2 sementara menunggu si suami balik menghidangkan makanan yg lazat dan berkhasiat untuk si isteri tercinta. selamat berhujung minggu semua! luv yaaa

Thursday, April 9, 2009

~ bila HATI di SAKITI ~

kenapa aku jadi BEGINI??? kenapa dan siapa yang buat hati aku TERGURIS?? DIA adalah insan yg tidak mempunyai HATI dan PERASAAN.... siapa KAU yang nak MENGHUKUM AKU atau KAMI semua.. apa SALAH AKU terhadap KAU?? tidak cukupkah dengan KESENANGAN yang KAU NIKMATI sekarang ni?? janganlah KAU bersikap TAMAK dan HALOBA.. kau mmg mempunya STATUS dan PANGKAT dimuka bumi ini, namun KAU perlu tahu yang KAU juga manusia BIASA... kau sebenarnya bukan HEBAT mana pun suatu ketika dulu... cuma bila KAU sudah memiliki KUASA.. kau lupa segalanya... KAU lupa yang kau juga pernah duduk di BAWAH seperti KAMI semua... baru sikit KAU diberi KESENANGAN, KAU sudah LUPA DIRI... aku hairan mengapa KAU boleh BERUBAH sikap.. jangan ingat KUASA yang KAU ada sekarang KAU boleh tundukan SEMUA orang.. ingat.. ALLAH itu maha ADIL... AKU pasti KAU juga akan menerima NASIB yang sama suatu hari nanti seperti mana yang KAU pernah LAKUKAN terhadap ORANG lain seperti AKU.. LANGIT tidak selalu CERAH... KESENANGAN dan KUASA yang KAU ada tidak sampai ke MANA pun...

kesihatan tidak mengizinkan



arrgghh.... aku kembali demam.. tidak suka dengan keadaan sebegini. semua tak kena... selesema, batuk, tekak sakit, badan berbisa, mata pedih... ibaratnya saat ini sepatutnya aku mc sahaja dan berehat dirumah.. entah kenapa plak aku rajin untuk datang kerja.. mungkin sebab kalu aku rehat kat umah aku asyik tido aje dan ianya membuatkan aku menjadi lebih lesu.. aku cuba tahan sehari ni... kalu tak boleh gak, mungkin aku terpaksa amek mc dan pulang ke rumah... tgk le cemana... atau kejap lagi aku akan ke klinik amek ubat dan berehat saje di opis. tghari ni sure aku akan tido dan minta2 la jgn le ade yg mengajak aku makan kat luar... tak larat beb...

Saturday, April 4, 2009

home sweet home

selesai sudah keje2 di hilton... kini aku kembali ke pangkuan suami tercinta... ahaks... sampai umh bukan terus rest ok, kemas dulu ape yg patut... layan FB dulu... cit cat ngan si al dulu dlm FB... skodeng blog member2 dulu... pastu baru bleh beradu.... lega rasanya bila dah balik umh sendiri... sekelas mane pun dok kat hotel mewah, umh sendiri jugak yg best...


Thursday, April 2, 2009

malam yg penuh serabut

  • saat ini jam 2.56 pagi, aku, kak eda dan ditemani adan masih lagi berada dalam bilik gubal... biasala, bila bos dah buat pilihan semua soalan, kami mula la upacara mengedit semula kertas2 kerja tu semua... pening nak muntah tak payah nak cakap le.... rasa nak cabut otak ni basuh ngan air sabun kasi bersih betul2... sebabnya kepala kami semua dah mula berputar tak menentu hala... fuh... kusut fikiran... dah nama pun kerja kan... apa boleh buat. 'saya yang menurut perintah'... baik bos!
  • esok kemungkinan kami takan breakfast sebab tido itu lagi penting... masuk terus bilik gubal dalam kol 8.30 kot. tu pun kalu tersedar... ahakss.... boleh ke nak masuk lambat... ko hengat ko ladybosss... jgn berangan ok!
  • dekat jam 3 dah ni... rasanya elok sambung esok aje. kebetulan esok mcm ramai penggubal nak balik opis. masing2 ade hal kan... so kami sempat la nak kejar kerja2 yg malam ni maner yg tertunggak lagi ni... so far, semua ok... esok just double check ajooo...
  • emm... mataku semakin kuyu menandakan kepalaku perlukan alas bantal yang empuk untuk menampung kepenatan seharian...
  • perlu naik ke bilik dulu... anyway....rindu bangat ngan hubby dan bdk2 tiga orang tu... love u all...