Friday, July 23, 2010

sepi seketika

tuan umh akan sepi seketika okeh. akan berada di negeri di bawah bayu selama 4h 3m. akan bercuti bersama kawan meroyan, kawan ludah, kawan letak tepon, kawan kau kan, kawan tak pe la, sape lagi kalu bukan wahida a.k.a kak jah aku tu. hahaha... hanya aku dan dia saje yg tau ape maksud kawan yg banyak itu.

dengan rasminya, niezzareena memory akan berhenti mengomel buat seketika. jgn rindui daku. kalu rindu jugak........................




sila sepak muka sendiri laju²

mmm



tak sabar nak packing baju jah!!!

dah makin besar

itu lah.... itu lah dia... sape lagi kalu bukan saya. ye... 25 julai nnt beday saya yg ke 32. besar dah anak puan naimah dan en shahri, isteri en nizzam ni. ye, makin besar.. sebab ape ye. mungkin hati terlampau senang, gumbira, bahagia, cukup makan, cewah!! terima kasih pada mereka yang sentiasa disamping diri ini dalam susah dan senang. terima kasih atas kasih sayang dan perhatian kamu semua. saya memang tidak sempurna tetapi saya tetap mencuba dan akan terus berusaha untuk memberi yg terbaik pada kalian terutama yang saya sayangi, kasihi dan cintai. mak, ayah, hubby dan semua yg rapat dengan saya.

epi beday 2 me!!



moga Allah swt perkenankan setiap doa dari hambamu ini.

makan makan tadi

lunch tadi saya dan sahabat baik makan tengahari di cheras. walla.... lama nau tak pekena masak tempoyak ikan patin. mmg best giler! sedut plak air durian belanda. mmg tak hengat kesedapan dia. kunyak sambil pejam mata sedapnye tu.

dah tu kami pekena plak duyan yg kebetulan ade jual kat depan kedai makan tu. mmg cantek wei isi dia. mantop! amatlah puas hati. 3 biji kami bedal. tak pandang dah kiri kanan. pesetan org2 yg pandang kami. pe hal... salah ke makan kat situ...

hari ni sedih bagi saya, kak eda, kak ina dan kak ct. rakan baik kami... ku haslinda atau kak ku, akan tinggalkan kami. dia sambung perkhidmatan dengan SPA. tapi tak sure lagi kena berkhidmat di mana. sedih giler ni. lama kami berkawan. dari start saya masuk matrade, dia la otai kat situ. otai bahagian HR. semua dia tau. tya je la ape saje. pastu kak ku ikut hubby posting ke timo leste. terputus kejap, tapi dia masuk balik keje. dan skang... huh.... entah bila lagi dapat jumpa, walaupun dia dok kat bangi, udah tentu masa mencemburui kami. insyaAllah... kita akan jumpa kan. jgn lupa sampaikan khabar berita tau. email² la selalu. 
take care ye kak ku. jgn luper kami semua. kurang le rakan meroyan...huhuhu
baru lepas nanis nanis... huhuhu...sedih sangat. kak ku paling sedih
dia takut tak dapat kawan sebaik kami di tempat baru nnt
alamak... sangat terharu la plak
insyaAllah... dimana kita berada, yg penting nawaitu kite. betul tak
moga sakses ditempat baru nnt
love u.. miss u!!!!

lalalalalala

skang jam12.07tgh~hari jumaat.
hati manyak gumbira
lalalalala

nandossss @ jj wangsa maju


lain hajat lain dapat. sebenarnya kami nak p beli big apple jek. tapi bila lalu sebelah nandos, alamak... cam tak tahan jek. smlm kan gaji, mula tu cam tak ramai, tapi lepas tu mak ai... siap beratur tunggu kat luar. kami pun tak dapat le nak lepak lama. kesian pada mereka² yg diluar sane. lama tak lama sampai 3 kali le es lemen ti aku dorang tambah. 

sudahnye, kami terus terlupa akan tujuan utama nak beli big apel. bila sampai umh baru rasa kecor air liur teringatkan big apel... adei... hari ni kalu sempat singgah jap la. 




pesan utk awan lagi... 'tunggu aku tau, lagi sehari je lagi... yahuuuuu!!!!!'

Thursday, July 22, 2010

jiwa kacau bila nampak awan

hari-hari nampak awan. tapi kali ni kalu nampak awan rasa begetar jiwa, menggelodak dada, jantung jadi laju bedegup... senang citer serba tak kena la perasaan ni. ish... dekat dah ni...

jiwa kacau kalu nampak awan. rasa nak sentuh ngan jari montok ku ini. rasa nak gesel² pipi ngan awan. awan... kau tunggu aku ye. tak lama dah ni..

bila terpandang awan, rasa nak baring sambil kunyah cwinggam laju². rasa nak tiup cwinggam tu biar dia kembung pastu pecah tekena bibir mulut. adoi... awan, tunggu aku ye. 3 hari je lagi..

awan... kau chantek di pandangan mata ku...

diam... sepi...

tutup mata sambil terbayang tengok awan ngan fahrin ahmad.

ah... indahnyeee!!

award

lama tak dapat award. dan mungkin kalu tak silap ade yg tuju pada blog ni tapi saya yg mcm tak berkesempatan nak wat n3. so sori.... tapi kali ni saya terima dengan penuh lapang dada [mm??] sebab saya tersangat la punya banyak masa free ari ni [iye ke?]

award ni asal usulnye dari wahida, kawan meroyan saya tu. dia tag award ni pada sebilangan kekawan opis. dan kekawan opis yg dapat tu ada yg tuju kat saya lagi... hehehe... pia, awk sgt kelakar la [u know i know n wahida know] ahaksss....

dan bila saya dapat award ni, saya punya undang² sendiri [wah gitu] tak mo tag pada orang lain. saya nak simpan je pemberian dari wahida ni [buleh gitu]? bukan kedekut tapi saje...

syarat² award ni ~

Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni: 
tak moooo... nnt buntut dia kembung...upsss... kembang. ala wahida... kau mmg kawan yg best. kawan semeroyan aku sampai bila2..

Sila beri award kepada 10 blogger yg lain
tak moo jugak.... nak simpan sendiri jek. lantak ar...

Anda mesti beritahu 10 blogger ni
terkecuali le nampaknye syarat ni ye

Bagaimana anda boleh digelar blog yg best n great? 
best ke blog niezzareena memory ni? anda nilai le sendiri. kalu best teruskan. kalu tak best ke meluat ke menyampah ke benci ke atau ape ape ke ke yang lain... sila tekan lambang pangkah atas belah kanan ye. tak semua yg kita suker orang lain akan suker... hati lain² kan. 



ha jah... semua syarat mu ku jawab sudah. puas hati???

uppss...

kau dah packing baju ke jah?? ngeh3x!!!!!!
lagak dengan gelang baru

 kami sayang kamu, kamu ada kami

minta amekkan gambar, nak tunjuk kat kakak najla katanya. tolong la tgk gambar ni kakak najla

 kalu ank sendiri, dah lama budak ucuk ni aku masukkan mcm2 contest

 kamu igt kamu kat holiwud ke dik oii... takat bekgeraun jusco.. adei... 
tapi layan kan aje. nak sangat amek gmbr kat jusco klang ni.




kamu nadi dalam kehidupan kami. tanpa kamu kami sunyi. tanpa kamu kami sepi. ada kamu kami hepi.


ah... emo plak pepagi ni.

Wednesday, July 21, 2010

ulangtahun perkahwinan

mak, ayah... selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 33 tahun [1977-2010]. anakmu ini bangga dengan kebahagian yg kamu berdua kecapi.

mak dan ayah mendirikan umhtangga pada 21 julai 1977. 25 julai 1978 saya dilahirkan. lama lepas tu baru mak mengandung semula setelah adik ke dua saya meninggal tak cukup bulan. tak ingat thn bila mak keguguran. mungkin kalu adik saya ada, dia dalam umur 28/29... mungkin

sekian lama saya seorang, mak mula mengandung anak kedua, ketiga dan keempat. cuma selang setahun beza atau jarak antara 3 beradik tu. beza saya dgn yg ke dua 7 thn. sebab tu saya seperti ala-ala manja.. atau dlm erti kata lain, cepat sentap, cepat terasa hati...

skang anak2 mak ayah semua dah besar2. mak ayah skang senang nak kesane sini sebab kami adik beradik dah pandai bawak diri. namum ada kala mak selalu bising kat adik2 saya sebab suke balik lmbt. biasa la mak ayah... org tgh mabuk centa.

mak ayah dah ada 2 org menantu. mm... adik saya yg kedua tu tgh tggu masa nak meletop je. besar betul perutnye. takut saya tgk. mak ayah seronok, nnt dah nak ade cucu. cucu pertama.... saya redha. itu rezeki adik kedua saya... tapi mak ayah jgn putus doa utk kami ye.

tadi text kat ayah, cakap selamat ulangtahun perkahwinan... tak lama tu, ayah reply.. 'oooOOOooo.... tQ!!!' hehehe...

mak orangnye banyak cakap. ayah plak banyak diam. tapi bila ayah marah, kami semua takut giler! mak kalu marah, kami mcm takde perasaan... hehehe... sebab dah biasa dengar mak berleter + marah. jadi mcm tak de beza. jahat kan saya... hehehe... saya dan en suami ibarat mcm mak dan ayah. saya pun ikut cara mak. en suami saya mcm ayah saya. suker diam, tapi bila marah saya jadi diam. dalam diam en suami, dia pandai bergurau. nakal tau! ngeee.....

pastu, ayah mak... wat2 luper ke? belanje mkn ar... hikhikhik... jom layan gambar mak ayah kawen dulu.

belah mak @ kelantan
 tinggi betol ayah punye tanjak


ni belah ayah @ keramat

 

baju biru ni masih ada mak simpan. elok lagi. katil tu pun same. dok ada kat kg lagi. kenangan abadi tu... sentimental value!

moga mak ayah terus kekal selamanya, bahagia sokmo. moga Allah sentiasa melindungi, memberkati dan merahmati dua orang insan yang paling saya sayangi ini. kaklong sayang mak dan ayah!






psst : mak dan ayah saya sampai skang menten je body depa. tapi anak2... mak ai... mau taknye.. mak saya masak sodap! beras siam plak tu... mau tak mcm skang. ngeh3! asal saya bahgia kan... itu yg penting jah!

Tuesday, July 20, 2010

tonsil wat hal

adeiii... nape ni... rasa mcm menyucuk2 jek. ni mesti minta kunyah ayaq batu atau minta eskim ye... ah, ngengade la tonsil ni... ok.... aku p beli skang... dok diam2 dlm tu...

[penuh kasih sayang tuan tonsil bejalan ke kedai koperasi, mencari2 eskim yg sesuai dgn selera ptg ni]


ha...cukup tak dua eskim ni. sepak laju2 kang kalu kau minta lagik.

diam...

ah... lega... tapi mcm nak teh o es je... bisik tonsil

batu bata kau tak rasa nak kunyah ke??

menci tau

tonsil majuk!

bahang nak pose ke nak raye ni??

ri tu kan... jiran depan umh kite dah start wat hos kiping umh dia.. wah..semangat nak sambut pose ke nak raye ni? hikhikhik... pastu kan, kite tya kat hubby, kite bile lagi... hanya senyuman yg menampakkan gigi taring dia je teserlah. 'mm... tunggu le langsir baru siap baru kite servis umh ye'. dia sambung berbicara lepas tgk saya wat dek je bila tak dilayan. ok, kite tggu langsir baru, karpet baru, bunga baru, lapik meja baru... hehehe... jgn mare ye hubby ku cayang.

skang iklan kurma usop tayob pun dah keudara dikaca tv dan radio. mm... bahang nak pose mmg dah semakin hampir. suker suker suker... sonok sonok sonok... bazar ramadhan pun dah banyak kelihatan kat kawasan perumahan. tunggu masa utk memulakan operasi je. up town kat umh tu harus le tutup selepas habis waktu sahur.

tiba2 rasa mcm nak tukar umh kaler lain jek... hubby, u setuju tak??

Monday, July 19, 2010

sabtu dan ahad

nakper buhsan je ari ni ek? adekah kerana aku kemalasan yg teramat sangat... mungkin... tak tau ape nak citer, saje nak share kesah kami kuar sabtu dan ahad lepas. mmm... since dah dekat nak pose ni, kami shopping skit² barang keperluan utk raye. wah!!! raye gitu.. 

sabtu, kami ke maju junction. motip sebenar adalah utk makan mee kari melatop kat fud kot disitu. walla.... sangat bess... pastu pusing² situ. oh lupe... kami bawak adik syasya sekali. pastu kan, dia bodek kami minta belikan gelang yg ada abjad tu. amboi... kan maen lagi dia ye. ok, kami belikan.. suker giler le dia.. skit² tgk tgn dia.. jalan kejap, tgk tgn dia lagi. adei...

sempat sambar baju dalam 2 pasang kat MJ, maceh en suami... awk mmg bes. hakhakhak.. pastu kami ke therapyzone belah geraun felor, saje nak tya yg saya dah buking ari tu. mm... kak jah yg tukang urut tu tak free plak. ok, kami minta ari isnin plak dalam kol 7, yakni hari ini lah. 

dah tu saya call kak sue sebab mula tu dia kata dia ada kat masjid india. kami berhajat nak kesane jgk. dia kata dia ada kat bazar depan masjid india. kami pun melangkah kuar dari MJ terus menuju ke masjid india. jln jem wei depan sogo. dah mcm bulan pose plak rasanya. org punye le ramai. pusing² cari parking mmg takkan ada ke. payah le nak dapat parking dekat² ni. last² en suami kata nnt² le kite dtg. lain kali je. adik pun mcm dah penat je. mmg pun... dia seakan mau terlentok di bahu yong dia yg gebus ini. ahakss...

terus en suami kuar dari kawasan penuh sesah tu. dia ikut jalan klcc. adik nak tgk klcc katanya. ok, bila kami lalu depan klcc... mcm tak percaya jah... jalan lengang giler. seperti suasana hari pertama raye jah. betul.... tak tipu. mungkin semua orang dah tumpu pada kawasan masjid india.. sogo.. arked.. mungkin. 

lalu terus lagi ke depan ampang park. pun same gak. wo.... mmg giler lengang jah. tak caye gitu. dah tu kami terus ke ja balik umh. sampai umh, mereka berdua wat taik mate, saya dengan bznye mmbsh kain, sidai kain, lipat kain, gosok baju keje 5 hari punya utk kami laki bini. nah kau!!! punya le rajin. hahahaha. mlm tu kami lepak umh mak jek. beli bubur mek d utk adik, 4 bungkus chaw kueh teow utk saya, hubby, mak dan ayu. sudahnye, saya mkn 2 bungkus share ngan mak dan en suami juga 2 bungkus sorang. ayu tak selera nak mkn. cuba aku bawak nandos... maunye tak selera... bla la mu ayu.. ngade...

esoknye ahad, kami ke jj klang. lepas mkn shopping skit². pastu ke umh kak izan amek stok sambal bilis. kirim kat dia sbb tak dapat balik banting. balik ke kl semula, jalan jem depan tol duta. adei.... udah le nak tekucil. sampai umh kak sue, belari p bilik ayaq. hahaha... tu pun nak citer ke.. 

suker.... sebab mak juki datang. makcik kesayangan haku le tu. amboi... banyaknye buah dari dusun. wow!!! duyan, jagung, manggis, bacang... wallah... jeling encik suami masa mek kopek doyan. sori ye, kali ni mmg saye tak tahan, kena rasa jgk. en suami mula wat memek muke tak bes dia. dah tak mkn udah le... nak penyek muke lak... pe hal... hehehe... tak lah, mmg en suami tak mkn duyan tau. dia boleh pitam kalu terlampau bau duyan ni. ah... ngade. aku doakan, kalu ada rezeki aku ngandung esk, biaq dia teringin nak mkn duyan. baru dia tau. hahaha

adei... mmg mantop ar rasa dia. banyak wei aku belasah mkn duyan. last² en suami angkat kaki kuar dari umh kak sue. hahaha... tak tahan sangat dah la tu. rasakan.... pastu kami balik umh, mlm lepak umh mak lagik. mak wat nasi ayam... mm...dapnye.... mmg bes ar mak msk. naper le saya tak pandai mcm dia... 

ada kenduri skit sebenarnye mlm tu. alhamdulillah... selamat sudah kenduri kecik dan sembahyang hajat. moga selamat semuanya nnt. insyaallah...

rajin tul tangan ni menaip ari ni. ok lah... chow bedah!!! nak p solat dulu... assalamualaikum!

monday B.L.U.E.S

boring  boring  boring
ngantuk  ngantuk  ngantuk
malas  malas  malas
lapar  lapar  lapar

Friday, July 16, 2010

kesah kete mini kuper ku

balik dari keje semalam, en suami singgah kedai kete nak tukar tyar kete mini saya yg cumel itu. tyar belah kiri belakang dah lama kena paku. dekat 2 bulan kot. tapi alhamdulillah, tak de ape2 yg buruk terjadi. bila saya desak en suami soh tukar, dia kata boleh lagi tu... 

so semalam, kami terpaksa jugak p tukar sebab next week kete mini ku ini akan berjalan jauh. bukan jauh maner pun, cuma ke kuarters klia jek. utk ape... nnt diceritakan kemudian ye. 

 nampak tak paku kat tayar tu...

berbalik pada penukaran tayar ni, en suami try tya tayar seken dulu. ada 2 biji. tgk bunga mmg mantop lagi. so, dia decide tukar yg seken je la dulu. alang2 ada 2 biji, tukar kedua-dua belah belakang kete. dah setel semua, kami balik dengan senang hati.

bangun pagi ni, en suami bersuara pada saya, dia kata smlm knp cina tukar tayar tu tak rendam tayar dalam air ek?? saya cakap, takde pape la kot... pastu bila turun bawah, dia perasan tayar takdak angin. tapi cuba bawak juga ke  stesyen minyak try masuk angin. dalam pejalanan tu saya dengar satu benda pelik. pelahankan radio. en suami cakap.. emm.. sah2 tyar dah pancit. berenti kat shell, tepon ayu adik saya minta bantuan. mmg igt nak tukar tyar spare , tapi besi nak bukak tyar entah mane dia letak. mungkin dalam kete lagi satu kot. en suami pun bising le pepagi buta tadi. adei... dah nak jadi sayang... nak wat cemana.


 text bos cakap masuk lewat

 malas nak layan en suami yg tengah jiwa kacau

 nape la kau buat hal pagi2 ni

 ai, mana la ayu ni. dah jam berapa ni. saya pun text bos jgk cakap masuk lewat

 ha... sampai pun..

 udah le bebaju melayu sepasang.. kena lak bukak tayar... hehehe... nasib demo le en suami, kawe nak tolong tak reti

siap sudah... ee.... buyuknye upe dia...

 
ok bebeh... maceh banyak le sudi gadaikan mimpi pagi kau tu... sape lagi nak tolong kalu bukan kau yg tengah takde keje skang ni kan... hahaha... jasamu sangat ku kenang. balik sambung mimpi semula ye. 

bos... ni bukti saya lewat pagi ni ye... ahakssss