Tuesday, November 11, 2008

3 cter serentak

ni sambungan kisah kat banting. bilik mewah kami hampir siap ;p.. balik minggu lepas agak terkejut gak aku sebab 5 hari je dorang wat keje2 tu. 2 orang je pun. aku sellut la depa tu. bilik kami tu cam style umh kat cameron la plak. ala2 comei gitu... tak de story banyak pun sepanjang kami kat banting cuma aku terlalu letih sebab mungkin dah tiga minggu asyik travel ke banting je.. (cam le jauh sgt) aku keletihan mungkin sebab asyik bangun pagi je kot. selalu kalu time weekend kami bangun lewat skit. tak pe la, kalu kami tak balik, kesian plak kat mak mertua aku tu, letih dia nak menguruskan hal makan minum pekerja 2 orang tu.

semalam masa kat opis, mak aku call. dia bagi tau soh p tengok pakngah (abang kedua pada ayah aku) kat IJN. aku tekejut la plak. mak kata pakngah tak sedar. citer selanjutnya mak pun kurang pasti. aku terus call hubby soh dia kuar awal skit. lepas dia amek aku, kami terus ke ijn. orang pertama sampai aku ngan hubby la. maklum le, dekat je pun ngan opis aku. pakngah masuk ccu.. agak kritikal la jugak. bila dah tiba time melwat, aku masuk ngan anak dia, angah. sampai je kat katil, pakngah dah hulur tangan kat aku. aku kan cewek... keluar le ayaq mata.. drama la sekejap. pakngah genggam tangan aku mmg kuat. mungkin nak cakap sesuatu. tapi mulut pakngah kena plaster sebab masuk gas dalam mulut. pakngah sembang ngan aku dengan cara tulis kat atas kertas. dia kata dia lapar sangat. seharian tak makan. sedihnye. hanya susu je la bekalan untuk dia. aku tak dapat sembang lama sebab ramai lagi yang menunggu untuk masuk. doktor kata, paru2 pakngah dah kena masuk air, takut merebak kat buah pinggang. to pakngah, kami doakan moga pakngah cepat sihat seperti sediakala..

balik dari ijn tu kami singgah makan kat natrabu kg baru. uncle aku belanja. tak sedap langsung... rugi je duit bayar mahal2 sedangkan lauk2 dia tak berasa langsung. tension je kami semua. lain kali jgn harap le kami semua nak singgah kat situ lagi...

2 comments:

iena hamdi said...

takziah.. moga pak ngah ko akan cepat sembuh....

p/s: jgn tanyer2 apa kes HMC tu... tak tahu lebih baik dari tahu....

Aryana & Adrienna said...

aku doakan pak ngah ko cepat sembuh...
la ko nei shua bkn nak ajak aku p mkn situ ....

p/s : betul tu shua, usah ditanyer...tidak mahu di kenang lg itu cerita....