Wednesday, March 18, 2009

celebrate beday ayah @ hopital selayang

semalam, balik dari kerja, aku ngan hubby terus ke hospital. nampaknya dalam seminggu dua ni kami kena berulang ke hospital menjenguk ayah. kalu tak pergi macam rasa bersalah sangat. kesian kat ayah, mesti dia menunggu kedatangan anak2 balik dari kerja. insyaallah.. kalu takde hal lain yang betul2 penting, kami sentiasa akan menjenguk ayah. rancangan dah diaturkan dengan kak sue dan adik2 aku yg lain. kira mcm suprise gak la. mak pun tak sangka yg kami akan buat small party kat sepital tu.. nasib le wad ayah tak ramai pesakit. dengan kebisingan kami, riuh rendah dibuatnya.. nasib le nurse pun tak kisah
tak sangka mak ade masak meehoon untuk kami semua. dia tau punya, balik kerja mesti semua lapar... aku ngan kak sue syer beli pizza, aciq beli kek, yg lain bawak perut aje.. tak kisah, asal ayah hepi kami semua ade disamping dia.
sempat posing sebelum acara memotong kek... biasal la... gila glakmer.. kebetulan semalam, uncle yg dok sebelah katil ayah tu dah boleh balik jadi hanya tinggal ayah sorang je kat wad dia tu. hehehe... kami konker la tmpt tu, ape lagi..

kami dah lama sebenarnya beli hp ni.. masa tu ada hp fair kat platinum walk, murah2 lak tu... kesian kat ayah, hp dia selalu rosak, tu yg mak susah hati, kalu ayh kat luar, bila mak tepon susah nak dapat.. kadang tu kalu dapat ayah plak tak dengar ringing. pernah jatuh dan masuk air masa dia amek air sembahyang kat masjid mane entah... balik tu dia minta kami betulkan. sejak tu lagi teruk rosak hp ayah. ayah suka sangat dapat hp baru. b4 ni dia tak pernah pakai hp yg ade kamera, so bila dah dpt yg baru ni ade plak kamera, suka la... aku cakap senang lepas ni kalu terjadi pape lagi cepat2 amek gmbr, senang ade bukti.. mak plak jeles... emmm... nanti beday mak kami beli yang cocok pakai pensil tu eh... :p mak pun sama pakai hp biasa aje, dia kata asal bleh call.. bukan mcm engkorang (kami adik beradik ar) hp canggih manggih, tapi suka buat miz call soh mak tepon balik.. hp mahal2 tapi kredit tarakk... haa... amek kau!!!

sesi menjamu selera pun bermula, semua tengah kelaparan... senyap le sekejap suasana.. mana taknye, semua mulut penuh makanan... tapi bergambar tetap menten... nanti bila ayah dah sembuh kite p mkn steak ok... ayh mmg suka mkn steak.. kalu tak kerana kejadian yg menimpa ayh, mmg kami dah celebrate kat tmpt biasa pun... tunggu la bila dah boleh jalan jauh sikit... kita p ok.. sape punya turn belanja ek??? paham2 sendiri ar!!!!

ayah ngan abang.. depa dua ni suka bergaduh.. ade je yg tak kena... abang ni degil skit.. selalu kena marah... tapi toksu dia tetap sayang kat dia. rindu la tu toksu dia tu dah lama tak marah2 abang tu... hehehe... ayah nak gelak pun susah, nikan nak marah2... eem... selamat le sekejap cucu2 dia tu dari kena marah... tu yg bising kat sepital pun ayah tak kisah... b4 balik kami bergambar buat kenangan. pertama kali dalam seumur hidup ayah dok sepital. lama plak tu..
lihatlah keadaan ayah.. hari2 tak senang duduk.. bahagian dada ke bahu dia dah mula nampak kesan lebam.. makin membengkak.. dia kata tak tau nak cakap sakit dia cam mana.. aku harap ayh banyak2 sabar... ade hikmah disebalik kejadian... hanya DIA sahaja yang maha mengetahui.. kite berserah sahaja padaNYA moga si jahanam tu mendapat balasan yg setimpal.

2 comments:

iena hamdi said...

aku doa kan agar ayah ko cepat sembuh mek... jgn lupa sampai salam aku kat dia tauu

edaman said...

Wah!!bnyk syok wooo celebrate buffday ayah kat pital lg..hehe...aku pon doakan semoga ayah ko shua cepat sembuh n happy selalu d samping anak2 tsyg ..