Friday, April 2, 2010

port luck @ opis

lokasi di bilik cse : hari jumaat dimana waktu rehat yang semenangnya dikhaskan untuk kakitangan awam seperti kami selama 2 jam setengah dari 12.15 hingga 2.45 ptg. nikmat sungguh bila tibanya hari jumaat. selain dari kuar membeli belah atau mkn²... waktu itu dipenuhi dengan sesi merempit.. bukan rempit ngan motor ye.. tapi merempit cara letak tangan di bawah bantal... wallaaaa... sungguh nikmat sekali wa ckp lu!! itu lebih bagus dari membazir duit di luar sane. tapi jumaat kali ini kami penuhi masa dengan sesi mkn² antara semua cse, cuma 2 org je tak dapat hadir bersama. mari kita lihat ape yg menarik...

jam 12.00 tgh saya dan azian mula menghidangkan makanan. salah satu keistimewaan yang kami ada adalah bilik yg disediakan utk cse. masa ni yg lain² tak naik lagi. masing² masih dikaunter bertugas. saya dan azian membuat persiapan dahulu.

sayur campur yang disediakan oleh kak nor. kalu ade kacang panjang lagi best kan


hidangan paling lazat... wah gitu! sardin marina yang dimasak sedap hingga menjilat kuali oleh chef terkenal iaitu chef gebu!!!! saya la tu... ahaksss

ikan bilis goreng cili api yang memang power giler, dimasak oleh chef wahida.. sangat mantopppp... meleleh ayaq ketiaq... pedas woooo!!!!

tempe goreng tapi dah dicampo kicap cili api. dibeli kat trades cafe oleh cik qistina. dia mmg hantu kicap punnn

pelbagai jenis minuman juga disponser oleh cik qistina

pencuci mulut yang lazat gitu disediakan oleh azian. sedap tau...

yan yang tgh sibuk memotong puding caremel dia tu. baik² yan... nnt pecah

ye.... itu dia... ketibaan para cse. diperkenalkan puan noriah atau kak nor



seterusnya puan ainul azeline atau ainul a.k.a cik tum. ahaksss... jgn marah haaaa



paling vouge de vassss gitu... cik ili qistina atau john a.k.a tona... bakal menamatkan zaman bujangnya tak lama lagi...

pantang nampak kamera... perasan celebriti la tu

satu-satunya cse paling mantop... puan wahidayatul aswa atau wawa atau aswa atau merembesss.... korang ada... dia ada... hahaha... aku dan kau je yg tau kan.. dia sampai lewat skit sebab merembes dulu ngan laki dia. amboi kau... bisnes sakan nampak skang ni...


masing² dah tak sabar nak mamam... nnt... saya amek bau dulu



benda paling wajib... pose maut
[kenapa saya kelihatan seperti menongeng??]

doa dibaca oleh cik qees. kami mengaminkan ajoo

mkn sambil sembang gosip terkini


ni la yg dikatakan hatu kamera


dan lagi... adoi...

sangat seronok la... kami pakat setiap minggu hari jumaat bila time gaji, kami nak wat port luck lagi. dah bincang bulan depan sorang² bawak ape. turn saya bulan depan sangat simple. beli aje di kedai.. tunggu ye

sedap ye azian... mm... minah ni lepas mkn boleh p shopping okeh. dia mmg kaki shopping, jadinya masa yg terluang lebih baik kuar dari opis dari dok tido mcm kami... kaki bejalan dia ni

menu terakhir... pencuci mulut yang begitulah lazat sekali. puding caremel hasil puan azian. pandai kau buat ye yan. saya yg tak berape gemar ngan puding ni, boleh terliur dan boleh telan ok.

dah habis melantak semua, dah basuh pinggan mangkuk, masa untuk bersembang. ha... ni makcik 2 orang ni tgh dok citer pasal insurans. yang lain² turut menyampuk. ha... bulan depan kita tunggu ape plak menu yang akan disediakan oleh mereka. untuk semua, terima kasih dengan lauk pauk yang korang sediakan. sangat kenyang dan puas hati sangat. sangat seronok mkn beramai² mcm ni. bulan depan kita berkumpul lagi ok.

1 comment:

Anonymous said...

ewahhhh...DIVA punye pic melatopz kotz...
wahahahahaha...jeleskan ko noks pic mak byk....!!!