Wednesday, January 28, 2009

celebrate @ chiang rai


kami celebrate beday hubby kat sri chiang rai, danau kota
mmg dah lama nak try makan kat sini
sebelum ni asyik lalu je hari2
so aku ngan hubby sepakat nak belanja family dinner
dan celebrate beday dia sekali


nasib baik aku dah buking tempat sehari awal
ramai plak yg dtg malam tu
lama jugak nak kena tunggu makanan siap
aku rasa tukang masak sorang je kot
servis pun biasa2 aje
aku rasa kedai mamak laju lagi
budak yg amek order pun slow je


mmg lambat la servis dorang
tempat bukan main kelllaaasss lagik
kami pun rasa macam dah fedup la skit


ayah ngan mak pun yg lambat sampai
naik muak gak la menunggu
rasa macam nak je p tolong depa masak
muka masing2 pun dah menunjukkan
betapa bosannya menunggu








ni perang adik beradik
entah ape yang tak kena pun tak tau la
muka si abang macam nak telan je adik dia tu
yaya plak ngan pe'e mengada2 dia la
masing2 sebenarnya dah lapar


emm... ngadu ape la ngan ibu dia tu


ha... kan dah majuk
abang ni sensetif skit, manja terlajak
tak kena skit terus buat muka
tersentuh skit terus nak melalak
errr.... malas nak pujuk
nanti dia meraung kat situ
sape nak tanggungjawab..
semua wat tak tau je... makin layan kang makin menjadi


budak kecik ni jugak yang sempoi
mane pergi buat hal sendiri
abang ngan kakak perang, dia yg tukang pujuk
kadang tu siap marah lagi
pekataan dia suka guna
"amboi ni... diam!!!"
hehehehe... comei je..


kami ingat tukang masak pengsan kat dapo
emm.. siap jugak makanan kami
ikan siakap stim


tomyam campo, kangkung belacan,
kailan ikan masin, telor beef steak
simple je lauk kami tapi kenyang giler
ok la... tapi tomyam dia kureng skit
kami minta campo tapi depa bagi seafud
tu yang aku meradang, harga lain2 lak tu
dah le isi skit, sampah je banyak.. (bawang & wat ever la)
lain kali susah le nak p lagi


suprise dari anak2 untuk paklong
kami balik umh aku potong kek plak
ya allah.... sedapnye kek coklat ni
pior punya coklat
makaceh anak2... tekejut paklong... ;p


3 beradik ni cam gini le
tak kira beday sape pun
dorang je yg kena tiup lilin tu
kalu sorang terlebih tiup
kena idupkan balik lilin tu
yg asyik meradang si abang ler
dia kata yaya asyik tiup kuat dan byk
dia tiup satu je.. pape la nak ooi...
paklong idupkan balik lilin, bagi dia tiup sorang
baru pueh hati...


nak potong kek pun begaduh jugak
aku kata biar je paklong yg potong
muka masing2 masam mencuka
ngeeee .... keletah bdk2.....

No comments: