Sunday, January 4, 2009

rezeki tahun baru


alhamdulillah
urusan beli rumah dah satel
rezeki tahun baru le gamaknye
umh yg kami beli tu tak le mahal mane pun
tapi rasa bangga la sebab ade gak harta sendiri
walaupun tak semahal banglo
aku tetap rasa bangga dengan pencapaian diri sendiri
31.12.08 tarikh kami pergi ke pejabat lawyer
untuk menandatangani penukaran hak milik umh tu
masa first aku jumpa vendor lama umh tu
aku rasa macam kenal
dia pun sama gak mcm pernah berkawan ngan aku
b4 ni kami tak pernah berjumpa
cakap dalam tepon je
nak dijadikan citer
tanya punya tanya
sembang punya sembang
rupanya mmbr masa belajar kat cosmo dulu
aduyai... sungguh kecik dunia ni
rupanya beli umh mmbr sendiri
senang le kalu ade pape problem lepas ni
kalu tau umh tu mmbr sendiri punya
mau aku minta kaw kauw punya harga
tapi tak pe lah.... benda dah satel


sempat posing jap dalam kete
sebelum sampai ke opis lawyer
aku last minute punya apply cuti
nasib le lulus
ade mcm ekin mawi tak
muahahahaha......
ade yg mengutuk la tu
tak baik....


nak gak menyelit member kat sebelah tu
sebenarnya nak bergaya ngan tudung baru
first time pakai tudung ni
lawa gak...
comei jek...


selesai semuanya
kami ke umh yg dah jadi milik kami
umh yg aku beli ni kat area taman samudera
belakang giant batu caves jek
senang le dekat skit nak pantau


wah... hebat ke nak bergaya cam gitu
hebat le kot....
alhamdulillah...
nasib le penyewa lama tu tinggalkan umh
dalam keadaan baik, kemas siap sapu lagik...
aku ingat mesti bersepah punya
dah tgk kejap
kami ke rumah kak sue
umh ni sebelah je ngan kawasan umh kak sue
banyak nak kena repair umh ni
ade yang nak tokok tambah skit
mungkin minggu depan boleh le start nak renovate
nasib le ade sepupu kontraktor
dapat le harga murah
nanti aku amek gambar bila umh ni dah cantik
di renovet ok...
chawwww

2 comments:

iena hamdi said...

wah.. tahniah shua... makin dekat le ko ngan aku nanti..area mana ni shua? macam kenal jer pintu dia tu?

my-niezzareena said...

tq iena... fiona aptment jek.... bersebelahan ngan casmaria aptment.... aku tak duduk pun, untuk disewa je...