Friday, April 24, 2009

alahai anak omak!

semalam lepas dah kenyang melantak kat bamboo steak house tu, kami berdua lepak kat umah je. malas nak kuar memane, nak layan tv kat umah ajo. tetiba kak sue call aku minta tolong teman dia nak bawa juki p sepital. juki demam teruk, naik merah merah seluruh badan. penyakit apakah ini???

nampak raut wajah dia... ha itulah sakit yang dia tanggung. tumbuh merah merah satu badan, lenguh seluruh anggota badan, badan panas, demam tak menentu... kejap rasa ok, kejap sakit sangat.



dah kena cek ngan misi hensem ni, juki kena amek darah. ha????? amek darah??? oh tidak. benda yang aku paling tidak suka. paling aku sengal satu badan bila mendengarnya.. time amek darah tu memang aku tak follow la. ngeri beb... aku bab bab jarum ni minta ampun awal awal.

eh... tapi kan, baru kami perasan... muka misi hensem ni macam tomok la... uiii, kalu jalan sebelah tomok ni sure orang cakap kembar.

sementara menunggu keputusan, juki memang tak bermaya sesangat. kesian aku tengok. tapi ape boleh aku tolong... hanya mampu melihat saje la. sabar beb, aku bukan bleh tengok org sakit sangat sangat ni, nak leleh ayaq mata..


dua beradik ni terpaksa gak la kami kendong ke hulu ke hilir. mula nak tinggal ngan mak aku, tapi dia takde kat umh, nak tinggal ngan adik aku achiq, tapi kuar makan ngan bf dia plak. tu yg tepaksa bawa jugak. tapi depa lagi suka, asal leh naik keta, jalan2 makan hangin. eh, lupa inform, suami aku tidak kelihatan sebab tak larat nak ikut. letih sesangat. dia wakil aku jek. hehehe...


dan tiba2 datang lak kapel dua orang ni, achiq ngan yan. happening lak suasana masa ni. sampai nurse kat situ kata 'mak ai, ramainye yang teman'.. eh.. ade aku kesah.. lantak kami la nak bawak sekampung pun... kesah ade aku... hahahaha... jgn marah nurse, kami ni keluarga bahagia.. sorang sakit semua terasa bahangnya.. hahahaha...

suka sangat gambar ni. kemesraan dua beradik... manja gitu. abang tak de, dia kena pos ke kg sebab kena chicken pox. (betui ke aku eja ni. lantak ah) tu yg rasa sunyi sikit. lama betul dia tak p sekolah, kata kak sue minggu depan balik la tu. rindu kat dia... rindu lama tak gaduh... huhuhu...
nak jugak entepremmmm minah ni. tau le rambut baru... rebonding.. guna garpu pun boleh.. :P tapi sebenarnya disebalik gambar ni ada satu makna yang sangat lawak gile. hanya kami kami yang ada di sane sahaja yang tahu... apakah itu?? biarlah rahsia!!! aku doakan moga juki cepat sembuh. amin

1 comment:

ayulicious said...

alalaalalalaa...
ciannye sepupu aku sorng ni......