Tuesday, April 14, 2009

kakak yaya yg tegar ! ! (ketegaq)


ni lah akibatnya seorang anak pompuan yang mengikut jejak abangnye yang sangat lah lasak... ape dah jadi.. eemm... ni la habuannya.. tapi dah jadi lagu ni pun, kakak still menten ok.. melalak tak sampai 5 minit, lepas tu releks je mcm tak rasa sakit pape pun.. tu la yg kak sue citer kat aku.. citernye gini... semalam dari petang sampai malam dorang anak beranak lepak kat umah aku... sampai je kat umh depa, entah ape la yg dia nak amek sampai panjat kat balkoni umh tu.. tup tup jatuh tekena bucu besi... aku dengar pun ngeri.. kak sue ape lagi, tepon le aku ngan menjerit2 campo tangisan cemas seorang ibu.. aku bila dah dengar cam gitu aku pun sama gak la nangis... masing2 cuak la tak tau nak wat ape.. aku plak masa kak sue call tgh basuh kain, hubby plak demam, cemana nak kejar ke umh dia.. aku call le adik aku 2 orang tu soh p umh kak sue bawak kakak p spital.. aku kat umh ni tak senang duduk dah.. susah hati le...

marzuki plak masa kejadian blum balik lagi dari tmpt keje. bila kak sue dah call baru le sepantas kilat balik umh.. then bawa le p pusrawi.. kat kecemasan tu dalam sibuk2 banyak pesakit, boleh sorang je doktor standby... ape kes ni... aku keep calling dorang masih la menunggu tanpa ade seorang nurse pun yang nak kata cuci dulu darah2 ke, tutup dulu lubang luka tu ngan pape ke.. marzuki dah hangin.. last2 dorang p tawakal... kena la 5 jahitan.. amek kau, parut seumur hidup..
kakak ni mmg seorang yang keras kepala dan terlalu ketegaq budaknye.. dia ni boleh dikatakan hati kering la.. seorang yang brutal.. aku tgk video adik aku send tadi masa kat bilik operation tu muka dia relek je.. mcm orang main masak2 je... siap kena tutup muka ngan kain lagi.. mcm nak operate orang bersalin tu.. tebuka kat perut je.. ni dia tebuka kat tmpt luka tu je... eii... kalu aku ade kat situ, tak berenti kot aku melalak...

lepas ni kalu tak dok diam lagi tak tau le nak cakap cemana lagi... dah kurang singgit duit hantaran.. hahaha.. jgn marah kak sue!!!

ni gambar lepas operation... nampak tu... biasa2 je.. kalu budak lain aku rasa dah bengkak mata meraung.. balik keja ni nak p melawat dia.. cian dia...

3 comments:

Anonymous said...

budak-budak skang ni... cam gitu le

Anonymous said...

knp x msk kan video...

my-niezzareena said...

x mau... nanti terlebih glakmer