Tuesday, April 14, 2009

SARA 1st beday party!

hahaha... story ni dah lama berlalu sebenarnya.. cuma aku je yg tak ade mud untuk mengupdate blog.. hari ni je yg rasa ade kelapangan skit dan terasa rajin untuk mengetuk keybord ni. sepupu2 aku pun dah bising2 menanyakan story ni dalam blog. sabaq ar.. aku malas skit 2 tiga menjak ni... nak nak plak baru je nak baik dari demam...

(in one car)

ni citer pasal beday party anak sepupu aku, kakciq.. anak pompuan sorang dia qaisara dan kami panggil dia sara jek. dalam msg yang kakciq send pada kami semua, kami dikehendaki memakai merah.. tidak kira ape jenis baju sekali pun asal merah.. yang dalam tu tak plak wajib merah ye.. hehehe... so kami ber4 termasuk adik bongsu aku ayu (sibuk je tumpang org..) gerak ke umh kakciq dalam kol 3 lebih.. masa ni mmg ujan lebat giler.. kami pun cam dah lambat gak la.. sampai je orang dah ramai... mak ai.. aku tgk dalam umh dia.. dah mcm nak sambut raye cine.. merah je semua... sampai jek terus makan.. lapo gile perut..

(kek beday / sara & mama / sara & maklong)

acara diterukan... dah nyanyi tiup lilin bagai... sambung plak mkn kek... menu hari tu lupa plak aku nak snap.. nasi ayam, mee/mihun/kuehteow sup, muffin coklat, koktail dan sebagainyelah.. sape lagi tukang masaknye kalu bukan puan naemah, mak aku.. sehingga menjilat pinggan beb.. kenapa si sara berbalut kat kepala tu?? emm.. tu le kalu dah menggikut abang2nye yg lasak tu.. dia pun nak ikut lasak gak.. panjat tangga pastu jatuh tekena bucu... dah bebalut.. cian dia.. tanda sambut beday yang pertama... ape maklong bagi kat sara... alah, lupa lagi nak snap.. baju biasa je.. untuk sara pakai hari kat umh...


ha... nampak tak... semuanya mengikut arahan tuan rumah.. merahnye makngah.. tapi ade plak minah 2 org ni yang mcm pinky skit.. nasib baik tuan umh kasi masuk... kalu tidak menyengeh je kat luar ye.. semua gegel je.. mane cik abang semua?? ohh.. dorang semua lepak kat anjung luar umh... kat dalam semua kaum hawa aje.. kami sempat bergambar kenangan.. tu semua sepupu aku.. ade gak yg tak masuk tu.. kakak yaya yang tolong amek gmbr ni... emmm... boleh le ni...

ni plak anak2 sepupu aku... anak aku je belum masuk senarai lagi.. tunggu ar... tengah berusaha dan berusaha lagi ni... hehehe... pada tuan rumah, time kaseh ar bebanyak sebab sudi mengenyangkan perut kami semua... moga sara cepat besar dan cepat sembuh dari luka kat dahi tu... majlis diakhiri dengan hujan rahmat yang tak berenti2 turun... alhamdulillah...

4 comments:

iena hamdi said...

memmg merah mak ngah...

by the way.. abah ko mcm mana?

my-niezzareena said...

ayah aku dh ok skit, dah bleh angkat tangan.. tapi baru2 ni dia kena demam urat plak...

Anonymous said...

kalau lembu nampak korang semua... hanghu beb.. mau tinggal tulang ajoooo

Anonymous said...

apa yg penting kejesame....kalu tak,takkan semuanye merah...bak kata org kalu tgk kt dlm rmh tu "panassss......".bab mknan tu..aku dah agak dah...sbb petennya dan cara hidangnya tu aku dah tau sangatlah sapa penciptanya....{suezukie}