Friday, April 24, 2009

jalan jalan cari makan

semalam kami berdua memang lapar gile. tapi tak nau nak makan ape. tiba tiba teringat satu tempat ni, kat umah member aku, belakang pasar gombak. saje nak try gempak sangat ke steak kat situ... jom servey!
masa sampai tu memang tak de orang lagi. tengok tempat cam gempak gak la. ade pondok bamboo, ada kerusi kayu, ade bawah payung... so kami pun start la mengorder. wah, tgk kat menu meleleh ayaq liuq. cam sodap jooo

yang di tunggu tunggu dah pun tiba. emm... cam dasyat je, siap ade mini conetto lagik. kelas gitu. kami order chicken chop black paper, aku ayaq belimbing, hubby epal juice. ape tunggu lagi, bedal la... yam yam yam.... ekkk... tak le best sangat, tak sehebat kat al ansar keramat, tak semarveles kat kg baru... kat situ lagi gempak. sekadar untuk mengisi perut yang kosong ok la.

mamat ni memang le.. ape semua bedal je. sodap ko, kureng ko.. janji leh masuk tekak, ok je. masa ni aku dah kembang tekak pun, tapi dia relek je. tapi alhamdulillah... kami kenyang sesangat.

walaupun aku kata tak berapa sedap, tapi rezeki tak baik membazir. tetap aku habiskan. alhamdulillah, kenyang sudah... rindu steak kat al ansar... kak sue, bila nak poiiiii???

3 comments:

Anonymous said...

tu bunyi mcm nk suruh mak belanjee jeee....nt ye selagi xnampak cek depan mata,mak xmau ckp byk..bila dah nmpk tu mau xberenti mulut mak berckp2...hehehehe......-suezukie-

my-niezzareena said...

wah... kelas u... tak yah susah susah le... penerbangan p balik ke bali ke, bandung ke.. memane je... asal terbang...

FiBoCyNnO_gURL said...

cam best ajer...
kite g gombaq blanjer eh
huhu...
sdp nmpak...