Thursday, May 22, 2008

majlis cukur jambul


tiga beradik

buai baby...

cantik kan...

mama baby, my cousin

mak aku...

candid camera


zariff...anak cousin aku

17 mei 2007, pak ngah aku buat majlis cukur jambul cucu dia, anak kepada eda, cousin aku...majlis diadakan di rumah pak ngah di keramat. sederhana sahaja, tak semua family datang sebab mungkin ade yang balik kg sebab cuti panjang kan.... sejak hubby aku dah ke bandung, aku p le ngan adik2 aku achiq n ayu.... ya Allah...memekaknya dorang masa dalam kete.... kecoh sgt.... sampai je, majlis dah start...nama baby ni muhammad adam aqil...comel sangat. ikut muka bapak dia, putih dan bulat.... emmm...syoknya eda, dah dapat baby.... yang paling aku terpegun, buai baby...cantik giler.... first time aku tengok... buai tu memang ade untuk disewa....hehehehe...ingat pelamin je, skang ni macam2 kan.... mula le berangan sorang2.... sementara nak abis orang marhaban, aku lepak kat luar... melayan anak cousin aku si zariff tu...emm...nakal betul sejak dah besar ni.... tengok le tu, suka gigit meja... tapi nakal dia nakal manja.... noris (ibu zariff) kata suka cari gaduh ngan dia... anak sorang, mcm tu le.... menu hari tu nangka masak lemak cili api, sambal udang, ayam masak merah, kari kambing, kambing bakar...kuih2, buah2an dll.....fuh....aku meratah lauk tak agak....sampai tak ingat suami...hehehehe...lepas makan, baru nak amek gmbr family lain, battery kong plak...aduh....setengah gmbr ni pun pakai hp je... so, kepada eda n husband, tahniah.... moga dapat yang kedua plak....

1 comment:

noriza said...

promote name aku n zareef nampak...