Tuesday, May 13, 2008

raya tahun 2007


eemm.... raya pertama sampai ketiga aku beraya di kelate dulu.... lepas tu baru balik banting. tahun ni plak banting dulu... tahun lepas tema kami sekeluarga biru... hehehehe...aku wat baju biasa je untuk hari pertama raya sebab dok ulang alik ke dapur aje... pakai baju baru pun tak guna... mak aku masak mcm biasa la...rendang daging dan ayam, lontong, nasi impit, nasi dagang, kuih raya n lain-lain... hari kedua lain plak masakannya... lepas sembahyang raya, rumah kami memang selalu kena serbu la... sedara mara tau mak aku ade, apa lagi...kerumun la... letihnya tak payah cakap. kuih raya entah berapa kali nak kena isi.... sampai aku cakap ngan mak aku angkat ngan balang je la senang... tengok kereta depan umah tu dah cukup...ramai kan... sampai parking tepi jalan luar rumah... malam mcm biasa main bunga api...yg kelakarnya, ade orang kg tak puas hati ngan kami anak beranak, ade yg wat report polis...hehehe....lepas je bakar mercun lapan kaki, polis siap datang umah...hubby aku lak bawak stok mercun punya la banyak...tapi tak payah risau, pak uda aku orang kuat kg aku...dia kenal semua polis cawangan tu...maklum, tokei beras... nasib baik tak jadi pape... kerja aku tiga hari kat kg bila time raya, memang khas ditempatkan di dapur... asyik basuh pinggan aje... nak kuar jalan beraya umah sedara lain pun tunggu bila dah takde orang datang...fuh....letih siot bila time raya...tapi syok!!!! actually umah kat kg baru je siap... tapi aruah nenek tak sempat merasa dok umah baru.... cedih ar....

No comments: