Monday, December 7, 2009

ape citer?

cuti selama dua hari terasa begitu cepat berlalu. bangun tido bangun tido, dah masuk keje balik hari ni. seperti biasa, isnin adalah hari yang begitu membosankan untuk memulakan tugas harian sebagai seorang pekerja yang makan gaji seperti aku. sebab itu aku tidak dilahirkan untuk menjadi seorang kaki bisnes wumen.. ngeh3x.. sebagai seorang yang makan gaji, mendapat gaji bulanan, aku tetap seikhlas hati menjalankan rutin harian sebagai seorang kakitangan awam yang bekerja di dalam bangunan yang begitu gah bagi aku. [puji skit]

perhatikan gambar diatas, anda nampak aku mempunyai 2 name tag? ha... inilah yang dikatakan pekerja contoh. hahaha.... sebenornya, satu nametag pada masa jahiliah dulu dah hilang, aku tempah la yg baru ngan admin. tup tup masa pindah kat bangunan sendiri ni, jumpa la balik yang lama tu. itu le sebabnye... bukan giler kuasa untuk memiliki 2 tanda nama di dada, atau untuk membodek bos dengan memakai dua sekali didada kiri dan kanan ok. takde maknaya untuk berbuat begitu.

berbalik pada citer hujung minggu lepas.. tiada ape yang sangat menarik untuk dikongsi, biasa2 aje, cuma terasa nak kongsi citer dengan gambar2 yang sempat diambil sewaktu kejadian. mari kita saksikan...

lima disember dua kosong kosong sembilan

adik sempat memberikan pose seksi ditangga umah.. nak duduk ke terkangkang ni?? sambil mengepit bantai ucuk mamayong yang mempunyai sarung bantal baru disitu. adik pun dah suka ngan bantal ucuk mamayong sungguh pun dia asyik cakap kat paklong bantal tu ucuk sangat. akekekeke.... ucuk2 pun suka letak atas muka masa tido.. jgn tak percaya ye, aku masih memiliki bantal ucuk meski pun usia dah masuk setengah abad. hubby pernah sorok bantal tu atas kipas syiling. puas la aku cari satu umah. ngupanya... puas la hati dia dajalkan aku. kureng sungguh... penah juga sekali tu dia dah masukkan dalam mesin basuh, nasib le aku nampak. maner leh basuh... ilangla bau acam tu... huh!!! nak tak nak, aku ikutkan kehendak dia p tempah sarung bantal yg baru kat kakak taylor yang aku dah biasa jait baju tu. puas aku cari sarung yang chun2 dan sedap, sejuk untuk dipeluk.

wah... sungguh tidak kusangka... nak jugak dia pakai baju yang aku paksa dia beli minggu lepas. jambu gitu... :D manis sungguh jejaka pilihan ku ini... auwww!!!! aku suka!!!!

yong.. amek gambar adik.. adik wat camni. [ mcm pose di atas] ye la... comel la kununye tu. bantal tetap dalam genggaman.

sentap sebab paklong pi alih kete lagi satu tak bawak dia sekali. adoi.. tu pun nak majuk.

kami yang mewarnai hari itu dengan tema pink kaler... tetap mau sedondon

lupa la plak nak bagi tau tujuan kami hari tu. kami balik banting kejap nak amek stok kerepak. tak tido sane pun sebab ahad tu hubby tunggu student call nak amek barang dalam stor opis. sudahnye, kalu dah perjalanan jauh, biasa la... hanyut la budak kecik ni. kalu nak tido memang habit dia suka garu bantal dan hisap 2 jari. lebih baik dia tido dari dok membebel entah ape2. becakap tak berenti.

lena sungguh dia.
jejaka jambu ini masih terus melayan perasaan seorang diri sedangkan aku???
juga semakin hanyut dibuai mimpi indah. tau2 udah sampai. kesian hubby. aku mmg gitu, kalu naik kete, faveret aku mmg tido. hubby pun dah tak daya nak kacau tak nak bagi aku lelap. kalu dah namanya tabiat, tak leh nak elak dee... melainkan kalu betul2 jalan jauh contohnye kelek kampung. ha.. tu mmg aku akan celik mata sebesor besornya.
lepas lepak kejap kat umah MIL.. kami bertolak balik KL dalam jam 6lebih. anta nenek dulu kat umah kak izan pastu terus ke umah mak. makan malam disane sambil nengok sehati berdansa. u olls mmg selama ar~didie & hubby~ tapi bukan rezeki korang utk SB masuk.
enam disember dua kosong kosong sembilan

huh... pagi2 lagi hubby dah kejut. student yang nak amek barang kat stor opis tu dah call rupanya. adik takde masa sebab ikut family dia p sungai koyan, kenduri kawin member juki. rabbit yang bergigi jongang seperti halimah jongang tu adalah hak milik si kecik tu. rindu kat dia. masa tunggu hubby setel hal kat dalam opis, aku dok la 3G ngan depa. aduh.. lama plak hubby ku didlm opis. hubby dipertanggungjawabkan utk setel hal2 student yang nak amek barang2 rampasan hari tu sebab RS dan penyelia lain semuanya balik kg. student tu nak amek balik mesin basuh dia yang telah berjaya dirampas oleh pihak kolej. maner boleh bawak brg2 elektrik kat dlm apartment. tu sebab la bil melambung tinggi. manyak cekadak la student tu. tu belum peti ais ngan tv dia lagi tu. kalu dah alang2 nak amek, bawak la lori, ni mu dtg ngan wira ape la yang nak muatnye. manyak cekadak je...

aku yang kelaparan memerhati sahaje dari luar gelagat hubby, student tu bersama tunang dia. dari mu bawak tunang, baik mu bawak abang lori angkut sekali semua barang2 mu itu. kan ke senang... kaki menjadi model sementara ye... kalu banyak songgeh lagi, meh aku penyepak sekali.

berbekalkan asam yg mmg selalu dok ada dlm beg gantungku itu... menjadi alas perut sementara hubby menyiapkan kerja2nye. tekelat2 muka aku dikala itu. sungguh macham... sampai skang ayaq liuq aku kecor..

dah setel keja hubby, kami ke pasar pudu nak cari kedai yg jual barang2 walkie talkie. aduh.. tutup plak. dah la jalan sesak giler. tau2 je la kalu dah lalu depan pudu tu. muka aku dah mcm muncung tikus. lapar tak payah nak cakap la. sudahnye kami ke maju junction. mula tu nak pulun nasi. tapi bila hubby mkn mee kari feveret dia, aku pun sama jgk order menu yg sama.

ooo makngai!!!!! sodap sungguh!!!! semangkuk 5 hengget tau.

hubby kalu dah dpt mee kari ni, mmg tak ckp banyak la. pulun dulu kasi habis baru sembang.

tak payah ckp hubby, aku pun sama.
slupppppp.... mmg malatop! bekerut muka aku ketika itu. panas campo pedas.. huh... leleh ayaq idung dibuatnye. kenyang sudah, p K4 plak beli barang dapo. pastu kelek umah rehat... kepala pening sampai ke mlm. mlm tu kami hubby anta ke umah kak sue, dia kuar ngan juki p shah alam beli walkie talkie ngan sorang budak ni yg jual dlm mudah.com. em... puas la hati dia dpt join team juki lepas ni. harga benda tu boleh beli cincin emas seketul kat aku. tapi tak pe, dah minat biarkanlah... lepas ni kita satu team la kak sue... romeo tenggo romeo golf... akekekeke...

kakak dan adik lepas solat maghrib. heheheh... abang imamnye. tgh solat pun boleh gaduh... kelakar!!! ok lah, tu je citernye. nak lunch dh ni, nak tido... ngantok ar.

3 comments:

Anonymous said...

wow!!! mengelip satu badan

ayulicious said...

ade2 je ko membebel dlm ni.....cukup lah untuk comen aku setakat ini....
nnti ko ckp nape x comen plaks..
bile nak masuk kan yg kat selayang mall tu.....????

my-niezzareena said...

nanti la.. ngah edit gambo skit2... kau tu blog dah besawang.. ape citer