Wednesday, May 19, 2010

the legend, cherating ... last episod...

hi... salam hari rabu. kenyang betul ari ni sebab tadi ada jamuan utk bahagian saya. huh... sedap plak menu ari ni. ikan bakar, ayam masak lemak, ikan masin, pucuk paku, sambal belacan, bubur jagung, buah²an dan air sirap bandung juga 3 jenis kek utk staff yg sambut beday. sungguh menyelerakan. alhamdulillah... rezeki untuk hari ini. nampaknye balik nnt kena mkn yg ringan² le. nnt mlm susah mau tido maa... dan mula la mata pun nak wat ragam. ngantuk giler plak rasanya. dari dok layan mata yg makin nak tekatup ni, saya gagahkan utk habiskan siri penginapan kami kat legend cherating. jom kita layan...

encik suami yang begitu berani bila berada di dalam air. saya tabik!

saya juga semakin berani bergambar bila didalam air. dan dah pandai bukak mata.. kellasss

suami isteri ni... malu² plak nak amek gmbr byk². kak eda mcm sambut pelawat plak.. sawadikap... kap kum kap... masuk pintu kuar tingkap. hehehe

kakak ni mula² takut, tapi semakin berani. gud girl...

adik pun sama. makin menjadi dia bila dah pandai tahan nafas dlm air. suka betul dia

candid...

saya suka akan gambar² ini

dan ini

juga ini

tapi paling suka yang ini
b
b
di bawah ini, gambar² sekitar matahari terbit jam 7 pagi. kalu awal skit lagi cantik

b
******
lepas check out dari legend, kami tukar penginapan ke fantasia beach resort plak. mmg niat hati nak amek 2 mlm kat legend. tapi kami lmbt booking sbb kebetulan sabtu tu ada team building dati takaful dan cuti hari pekerja. nasib baik le ade ada kosong kat fantasia beach resort
fantasia beach resort ni terletak kat pantai balok. puas kami cari, nasib ade gps. jumpa jugak le tmpt ni akhirnya. masa check in tu, suka sangat tgk tmpt dia. ala² classical gitu. kalu mlm pasti cantik. suasana ala² kayu. mcm suasana kampung.
masuk je bilik... mak ai.. bau kayu reput sangat la kuat. mm..betul² mcm kat kampung weh. ok la bilik dia. tengah saya dan encik suami rehatkan badan sambil layan tv...
datang le kak eda ngan anak² dia. dia kata bilik dia aircond tak rasa. bilik kami ok plak. rupanya bilik kak eda takde aircond yang ada mcm dalam bilik saya tu. cuba perhatikan gambar di atas. nampak tak aircond yang ada blah kanan tu. ha... bilik kak eda takde aircond tu. yang ada aircond lama.. nak tau kat maner aircond tu.. korang tgk balik gmbr kat atas, perhatikan pintu bilik utk almari baju, atas tu mcm ada lubang kan... ha... kat situ la aircond dia. hai... naper la aircond dok dalam lemari. kompius saya.. kami punya la gelak sakan masa tu.
lepas tu kami ke kaunter utk tukar bilik lain. tapi tak dapat sebab penuh. jadi, amek kata putus utk check out saje. kami mengadu kat tokei challet tu... nasib le dapat balik duit. huh... serik weh nak dok challet ni. bukan ape, kalu dapat yg ok tak pe. kalu jd mcm kak eda... nan haddooo... kesian kat depa sekeluarga, kepanasan sampai berpeluh...
balik le kami ke kl dengan hati yg penuh luka... ceh. harap kejadian mcm ni takkan berulang. so, next trip, kami cpt² booking hotel baik punya. tak sabar nak tunggu bulan depan. kali ni kami konvoi 3 biji kete. sape yang ikut? tunggu....

b
b
b
b
b
b
minggu depan, cuti hari wesak kami ke johor dan pd dengan family belah banting plak. rasanya tahun ni pecah rekod kot.. banyak tol p bejalan..

2 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

waa.. beshnyer jenjalan.
cop, fantasia rupenye nama resort ala2 kg tu ek, yg kat pantai balok tu. 1 mei aritu nyaris dh nk checkin situ, tp mcm sunyi lak. kebetulan de 1 bilik 0. tp tgk cam poolnyer stail terbiar sket.ntah camne hubby gi checkin kat duta village lak, ok gop tempt tu.. n3 pn lpm publish agi..hihihi.. =D

my-niezzareena said...

leily : betul tu... pool dia dah mcm kolam ikan. mmg terbiar sesangat. air keruh, mmg tak bersih. bilik dia adoi... sape yg penah dok situ tau la... sape yg tak kisah mungkin bg dorang ok. duta village pun kita dah pegi. ok je tmpt tu kan.. tp pool dia tak besar... awak dok challet ke hotel?