Thursday, October 8, 2009

dulu takut skang tidak lagi

balik dari open house ahad lepas, kami bertiga [aku, hubby dan bdk kecik ni] p jj w.maju. motif nak cari tirai untuk pintu dapo kat umah aku tu. sekali tu adela binatang ni bederet beratur kat depan kedai buku tu. adik dok pandang2, jeling2 kat binatang tu... pastu dia pandang paklong dia. aku pun tanya la, adik nak naik ke??? dia diam je... pastu hubby pun cakap dia kan takut kat benda tu... ingat masa kat tesco kami soh dia naik, dia cukup takut nak dekat, inikan nak soh naik. so kami pun wat bodo je la... terus jalan menuju nak ke tmpt yg sepatutnya.
pastu dengar dia dok merenggek macam nak something. hubby pun dokong le tanya adik nak ape.. dia cakap slow je dalam nada mengada-ngade dia tu... adik nak naik tu... hehehe... kelakar plak. aku tya dia balik, adik tak takut ke??? dia kata adik nak yg tu... masa tu binatang kaler pink tu ade budak lain tengah tunggang. ohh.... maknanya skang dia dah takde perasaan takut la gamaknya.
kami pun patah le balik ke tmpt tu. tanya kat minah yg jaga kat kaunter tu berapa kena banyar? dia kata RM3 selama 5 minit. kami pun ok je la.. sememangnya ape saje kehendak bdk kecik tu kami akan turuti, nak2 lagi hubby aku tu... ape saja ok.. kehendak aku pun dia susah nak turuti... hehehe... so, aku tanya adik nak yg maner? dia tunjuk yang pink tu jgk. masa tu bdk yg naik tu tak habis lagi masanya. kami pun tunggu la.. yang menatang lain dok bederet beratur kat tepi tu dia tak mau.
dah naik tu... mak ai... punya la tekekek dia gelak... yang penat mengikut aku le... kan best kalu dapat naik sekali... ngeh3x... dh tu kami pun terus p cari tirai. kat tmpt tirai tu ade la jual barang2 mainan untuk anak2 kecil. alah, mainan yang boleh rendam dalam air tu.. pastu aku dengar dia cakap dengan diri dia sendiri... eh... adik nak yang maner ni??? aku pandang hubby. kami sakan gelak. wah2... org sibuk cari tirai, dia pun sibuk cari mainan ye... adik..adik... tapi tak beli pun sebab dia bukan baby lagi... bila aku cakap tak payah la dik, tu utk baby kecik je, adik beli mainan lain eh... dia jwb ok... bagus, dgr ckp...

dah bayar semua, kami kuar balik dan lalu lagi sekali kat depan binatang tu.. dia cakap adik tak nak mainan adik nak naik tu... ishh.. dah syok plak... kali ni dia nak yang kaler kuning ni plak. pastu yang kelakar, dia soh aku naik dok belakang dia... hahahaha... minah yang jual gelang kat sebelah kaunter tu pun sengeh je tgk aku. dik, kalu kat umah sendiri, dah lama yong naik dik. adussssss.... teringin jugak... cam best jek... hahahaha....

2 comments:

ayulicious said...

adus......tringin ke yong gebu...??
klu naik lain jd nye....hahahaha

my-niezzareena said...

ayu : tu dah lebeh tu cik adik... nak sindir gua plak... mangkok luuu...