Wednesday, June 30, 2010

hari pertama @ legend resort


korang ingat tak saya pernah cakap saya ada dapat baucer free masa kami menginap di legend awal bulan 5 dulu... baucer ni kami dapat sebab staff dari legend world wide wat promosi untuk jadi member. giler mahal tu nak bayar, jadi kami cakap le kami tak mampu. kalu jadi ahli, maner² hotel bertaraf 5 atau 6 bintang, kami cuma tepon HQ legend, bagi tau nak check kat maner, bila dan berapa hari... dorang akan setelakn semua. cuma bagi tau je no kad kite tu. first class punya bilik plak tu. best je dengar kan, tapi yuran tahunan dia.. mak ai... teman bleh bayar duit kete lagik sebiji tu... mengarut pun ade rasanya. tapi kalu berkemampuan, mungkin takkan rasa ape kot kuar duit puluhan ribu untuk jadi member. ui kak jah... kalu beli mas... penuh tubuh badan tau...tarikh xpired baucer tu akhir bulan julai. kami pilih tarikh cuti sekolah sebab senang bagi anak² kak eda dan kak ina, tak le penat bila lepas balik dari bercuti ni.

bilik kat legend kali ni mmg biasa sesangat. lain sangat dari yang kami pernah dok sebelum ni. kata budak mira kat kaunter tu, tingkat 3 belah west tu, mmg legend world wide sediakan untuk guest yang dapat free baucer mcm kes saya ni. patut la mcm nan hado je deco dia. tapi syukur... benda free... wat pe nak ngomel banyak kan.
mula² masuk, aircond tak berapa nak rasa... pastu mcm diam je... pastu panas... adoi... biar betul bilik ni.. pastu call house keeping, org mentenan dia dtg check. rupanya si adik tertekan off kat punat yang ade bawah meja tepon tu. adei... bikin gempak. nasib baik bukan masalah aircond, nak tukar bilik lain pun penuh dah. kalu tidak... fantasia beach resort berulang kembali le kak eda kan... hehehe....

wajib amek gambar toilet. hehehe... kali ni toilet dia mmg sempit skit.

adik cakap... paklong, kenapa bilik kite yang ni tak chantekk

ingatkan dia wat ape... diam jek.. rupanya tengah layan coklat kat beranda
kak ina tgh layan anak2.. yang lain semua berada di tepi pantai, main pasir.

main kejar-kejar gamaknye depa ni
main masak-masak gamaknye...

danish dengan rambut baru

amboi... sakan awak main pasir ye..

layan le paklong oi...

budak cikenot ni, semenjak dua menjak ni suka jelir lidah

pengawal istana ke ni

layan perasaan ke dik??

paklong pandang ape tu?? jauh menung??

dah.... jom p kat pool balik. sambung mandi... badan dah melekit

b b b b
ni baru permulaan kat legend. banyak lagik gambar nak upload. adei... penat seh!!!

4 comments:

..::SangRatoo::.. said...

ah beshnye!aku dah terbayang2 kat tepi pantai tu ngan aaron..adehh dehh..

Sue-Rya Qistina said...

wow..sgt besh...seronok3..jom2 kita ke pantai..!!!

my-niezzareena said...

mama ju

pasti aaron suka bangat main air pantai tu... mama dia plak pasti terlebih sudaahhh... hehehe

my-niezzareena said...

sue

jom!!!!!!!