Friday, June 4, 2010

muar dipetang hari

n3 kali ni saya nak persembahkan halaman rumah cik enon yg family banting menginap tempoh hari. suka keadaan rumah dia sebab depan tu dia bukak kedai makan. senang... nak wat kenduri ke open house ke, tak payah kecah2 dalam umh. dia masak pun kat kedai tu je. cik enon ni berniaga belah pagi je skang ni. dulu pagi sampai malam, tapi skang ni mungkin dah tak berapa kuat kot, dia hanya berniaga untuk sarapan pagi saje. laku tau... hari2 habis.
kedua best sebab sebelah umh dia ada steak house. kelas u olss. tak payah nak p jauh2. order sambil ketuk tingkap ajo. dah siap ulur kot tingkat. hehe... ramai tau org dtg mkn kat situ. mesti sodap.
nampak tak area tinggi tu. encik suami cakap area tu leh dapat channel singapore. ye ker???
petang tu kami semua p makan angin sekitar kawasan muar. mula sekali kami ke taman tanjung ketapang. cik enon kata kat situ banyak monyet. bila kami sampai, betol la... mmg banyak pun. naik takut lak kami. ramai betul org masa tu. semuanya dok kasi monyet tu mkn buah anggur.
kalu spesis ni, saya mmg takut nak dekat. anak monyet tu dok minum susu mak dia. eii... geli... sebab anak dia mcm lembik je...
ha... nampak. sape yang berani je boleh dekat tau. kalu kita takut, lagi dia acah2 kat kita. monyet ni first class punya binatang... memilih... nak anggur aje..
ujung muara tu ada tempat port cantek. uii... masa ni matahari nak terbenam. cantik subhanallah...
kalu i pakai tudung, orang ingat i ngan kak izan adik beradik. ye ke... nan hadoo.. hahaha. bila la agaknya saya ni nak terbukak pintu hati utk pakai tudung sepenuh masa. tak baik kan...
family kak izan. yg pakai baju cokelat terang tu bukan anak dia tau. tu cucu cik enon. dia tumpang sekaki. nama dia ajim. very klever... gud boy... i loikeee
bersama mak metua
masa ni kat jeti tanjung emas
romantik ke?? ~chikaro~ hahaha
lepas dah penat naik turun kete, singgah sane sini, kami p shopping kat bazar ape entah nama dia. tapi mahal beb. pastu kami ke pasar malam. nan hado jugak. sudahnya kami ke umh cik enon semula, mak metua masak asam pedas ikan. yang lain2 tu cik enon dah masak. lepas mkn balik bilik... lepas tgk tv... terus zzzzz..... letih!

n
n
n
n
sambung next week lagi citer ni.

6 comments:

gewecun said...

cik gebu..nak tanya..guna camera apa ek..cantik lah pict2 tu..gewe ngah survey nak beli camera baru..tu yg tanya ..tenkiuuu

ayulicious said...

amboi kak izan....
mmg hadooo...
romentik...
i loooiiikeeee
peeewwiiitttttttt :P

my-niezzareena said...

gewecun : hubby kawe pakai nikon. D60 jah... hubby baru beli flash tamron. kawe pun tak berapa reti nak guna sangat. hehehe

my-niezzareena said...

ayu : romantika di tampoi... hahaha... pewwiiittttt!!!!

gewecun said...

hihi..ok.tenkiu2..ambo lagilah kalu camera canggih maghih lagi tak tau guna..hihi..tau guna camera hp

Anonymous said...

tima kasih...hehehehehe