Tuesday, July 22, 2008

aku suka!!!

tada!!!! hubby aku blikan fridge baru untuk aku... aku suka!!!! sebenarnya ade kisah pun kenapa dia sanggup tukar fridge baru..... masa hari ahad, aku sibuk masak, hubby aku pun sibuk le cuci fridge lama aku tu. fridge yang sedia ada tu setingkat je. so, korang paham paham le kalu yg jenis setingkat ni. ais asyik beku je.. nak kena cuci le selalu. tengah dia sibuk mengetuk keluarkan air batu keras tu, terkena plak kat belah tepi tu... apa lagi, gas kuar la... aku nak mengamuk pun buat gaduh je nanti. penah jadi sekali dulu, kira baru lepas repair le tu. tak silap aku dalam 6 bulan lepas kot. ni jadi lagi. aku malas nak bebel... tak guna pun, buat sakit mulut aku je.... aku sambung le masak kasi habis. yang aku peliknye, dia plak yang rancak membebel.... salah sape sebenarnya ni??? bebel kat diri sendiri ker??? kompius aku... dengan tak ku sangka, kuar jugak dari mulut dia nak tukar fridge baru. aku suka la!!! mmg dah lama pun aku berhajat nak tukar yg 2 tgkat punya. dia je yang tak kasi, membazir katanya... fridge lama tu dah lama pun, sejak dari kami kawin dulu. elok lagi sebenarnya... tapi bila dah jadi cam gini... paham paham le, kena tukar baru...

baru sampai semalam... barang pun tak penuh lagi. eemm... coke tu banyak sebab free gift dari senheng. banyak tmpt gak kami servey sebelum buat keputusan beli kat senheng. bayar bulan le.. ape lagik.. kalu tak beli ps2 tu, mungkin le boleh bli cash...

hahahaha.... ni je yg sempat bli kat k4 semalam. bli ikan, udang & nuget. tak pe, pelan pelan kayuh... sikit lagi penuh le tu...

ni le free gift dari senheng... kami dapat masa hari ahad tu, tapi fridgenye sampai semalam petang. tak sangka plak dia bagi awal. selalunya akan bagi skali ngan barang yg kita oder tu... nak tau ape isi kat dalam tu.........

ha... ni la dia... kami dapat vcd dan 12 tin air coke... best tak... mesti la kan... makaceh senheng... nanti boleh berhutang lagi...muahahahahaha... :p

2 comments:

suezukie said...

wah...dah besaq peti ais depa noh..nt hr mggu kita p nsk beli brg dapoq noh....

Aju said...

lawo pti ice ko shua..nnti aku load pti ice aku lak..tp ko jgn terkejut tapir lak tau..cam ko kata ler..sentimental value..