Tuesday, September 16, 2008

xtvt mggu lps

ahad lepas aku dan family ke banting untuk majlis berbuka puasa bersama keluarga mentua. dan disamping memborong kerepek untuk operasi jualan hari raya. alhamdulillah..tempahan sangat memberangsangkan. rezeki raya tahun ni.

depan kami tu haruslah kak sue and family. tak sia2 le dia beli hilux.. ade gak faedahnya. perjalanan kami dari kl pada jam 2 ptg dan sampai kat banting pada jam 3.30. kami terus ke kilang kerepek sebab mak mentua aku kata ramai org yg nak amek tempahan tak cukup stok. aduiyai... kami dah mula risau. org order banyak ni...

haishhh.... rezeki kami le... nasib le ade stok yg kami nak dan ada gak yg masih belum cukup. tapi tak pe, umh mak mentua depan lorong kilang tu je. esok lusa dia boleh tolong amekkan. emm.. penuh le belakang hilux tu. nasib le juki dah pasang canves. kalu tidak berkuah le kerepek kami sbb ujn mcm dah renyai2 jek... sampai 4 kilang kami p. yang tak tahan tu, mak aku plak yg banyak borong utk bawak balik kg. ishhh... lawan tokei ni. susun bang jgn tak susun...

ape la yg hubby dan mak aku sembang tu... sampai berkedut dahi hubby aku. tak cukup modal ke bang?? muahahaha... banyak siot keluar modal. tak pe, pelan pelan kayuh.. permulaan bisnes harus ade kesabaran. hai bang... beli kerepek pun bergaya ke? mcm nak naik kuda je... hehehe... takut kena ujan le tu.. yang baju ijau tu tak habis lagi ke susun barang... nak kena tepon lori ke :p

minggu ni kena le balik lagi sbb masih ade yg blum ckp. sampai tak sedar masa berlalu, waktu berbuka dah dekat.. kami terus ke pasar ramadan dekat ngan umah mak mentua. sorry le, gmbr kat umh family mentua tak sempat amek. sibuk menghidang, lauk pauk pun tak sempat nak snap. waktu berbuka lagi le... semua macam tak makan seminggu. letih kuar modal gamaknya.. ahaks....

No comments: