Friday, July 16, 2010

kesah kete mini kuper ku

balik dari keje semalam, en suami singgah kedai kete nak tukar tyar kete mini saya yg cumel itu. tyar belah kiri belakang dah lama kena paku. dekat 2 bulan kot. tapi alhamdulillah, tak de ape2 yg buruk terjadi. bila saya desak en suami soh tukar, dia kata boleh lagi tu... 

so semalam, kami terpaksa jugak p tukar sebab next week kete mini ku ini akan berjalan jauh. bukan jauh maner pun, cuma ke kuarters klia jek. utk ape... nnt diceritakan kemudian ye. 

 nampak tak paku kat tayar tu...

berbalik pada penukaran tayar ni, en suami try tya tayar seken dulu. ada 2 biji. tgk bunga mmg mantop lagi. so, dia decide tukar yg seken je la dulu. alang2 ada 2 biji, tukar kedua-dua belah belakang kete. dah setel semua, kami balik dengan senang hati.

bangun pagi ni, en suami bersuara pada saya, dia kata smlm knp cina tukar tayar tu tak rendam tayar dalam air ek?? saya cakap, takde pape la kot... pastu bila turun bawah, dia perasan tayar takdak angin. tapi cuba bawak juga ke  stesyen minyak try masuk angin. dalam pejalanan tu saya dengar satu benda pelik. pelahankan radio. en suami cakap.. emm.. sah2 tyar dah pancit. berenti kat shell, tepon ayu adik saya minta bantuan. mmg igt nak tukar tyar spare , tapi besi nak bukak tyar entah mane dia letak. mungkin dalam kete lagi satu kot. en suami pun bising le pepagi buta tadi. adei... dah nak jadi sayang... nak wat cemana.


 text bos cakap masuk lewat

 malas nak layan en suami yg tengah jiwa kacau

 nape la kau buat hal pagi2 ni

 ai, mana la ayu ni. dah jam berapa ni. saya pun text bos jgk cakap masuk lewat

 ha... sampai pun..

 udah le bebaju melayu sepasang.. kena lak bukak tayar... hehehe... nasib demo le en suami, kawe nak tolong tak reti

siap sudah... ee.... buyuknye upe dia...

 
ok bebeh... maceh banyak le sudi gadaikan mimpi pagi kau tu... sape lagi nak tolong kalu bukan kau yg tengah takde keje skang ni kan... hahaha... jasamu sangat ku kenang. balik sambung mimpi semula ye. 

bos... ni bukti saya lewat pagi ni ye... ahakssss

9 comments:

[-suziey-] said...

lor...sadis btl kisah..haih mmg bikin hangin satu badan ni..sbr je la..

dh la sedondon berbaju traditional..hiks..

my-niezzareena said...

suziey

hikhikhik.... tu ar... udah le baju sedondon, tesadai plak tepi petrol pam. klakar plak rasanya

wahida said...

ko suruh si ayu tu hapdate blog...!!

my-niezzareena said...

wahida

aku tak larat dah nak sound dia jah
dia skang ni rajin FB je

degil budak tu, tunggu rotan pungkok je nnt.. hahaha

ayulicious said...

kak wahida: malas la nak hapdate blog....ade mase akan ku hapdate ye....buat la FB...

cikgebu gedeban: ko kan....nk rotan haku plak....bukan kenang kan jasa aku ni....

Sue-Rya Qistina said...

alala..siannye akak kite ni..abih tu msk opis lambat la yek?aritu kete saya pn wat hal gak..x bole start, bateri kong plak..at last hubby anta nek moto...klu dekat xpe gak..dari Shah Alam plak tu..

my-niezzareena said...

ayu

kau kan... melawan cakap kakak kau yg chantek ni... amboi dia!!!!

my-niezzareena said...

sue

wallaaaa.... dari shah alam tuuu... leper pungkok woooo

Sue-Rya Qistina said...

hahaha...tau xpe..dh tu nk wat cmne..tu je la tunggangan yg ade kalu kete dh rosak..haihhh..xpe, kalu hubby sanggup anta, kita relakn aje..