Monday, July 19, 2010

sabtu dan ahad

nakper buhsan je ari ni ek? adekah kerana aku kemalasan yg teramat sangat... mungkin... tak tau ape nak citer, saje nak share kesah kami kuar sabtu dan ahad lepas. mmm... since dah dekat nak pose ni, kami shopping skit² barang keperluan utk raye. wah!!! raye gitu.. 

sabtu, kami ke maju junction. motip sebenar adalah utk makan mee kari melatop kat fud kot disitu. walla.... sangat bess... pastu pusing² situ. oh lupe... kami bawak adik syasya sekali. pastu kan, dia bodek kami minta belikan gelang yg ada abjad tu. amboi... kan maen lagi dia ye. ok, kami belikan.. suker giler le dia.. skit² tgk tgn dia.. jalan kejap, tgk tgn dia lagi. adei...

sempat sambar baju dalam 2 pasang kat MJ, maceh en suami... awk mmg bes. hakhakhak.. pastu kami ke therapyzone belah geraun felor, saje nak tya yg saya dah buking ari tu. mm... kak jah yg tukang urut tu tak free plak. ok, kami minta ari isnin plak dalam kol 7, yakni hari ini lah. 

dah tu saya call kak sue sebab mula tu dia kata dia ada kat masjid india. kami berhajat nak kesane jgk. dia kata dia ada kat bazar depan masjid india. kami pun melangkah kuar dari MJ terus menuju ke masjid india. jln jem wei depan sogo. dah mcm bulan pose plak rasanya. org punye le ramai. pusing² cari parking mmg takkan ada ke. payah le nak dapat parking dekat² ni. last² en suami kata nnt² le kite dtg. lain kali je. adik pun mcm dah penat je. mmg pun... dia seakan mau terlentok di bahu yong dia yg gebus ini. ahakss...

terus en suami kuar dari kawasan penuh sesah tu. dia ikut jalan klcc. adik nak tgk klcc katanya. ok, bila kami lalu depan klcc... mcm tak percaya jah... jalan lengang giler. seperti suasana hari pertama raye jah. betul.... tak tipu. mungkin semua orang dah tumpu pada kawasan masjid india.. sogo.. arked.. mungkin. 

lalu terus lagi ke depan ampang park. pun same gak. wo.... mmg giler lengang jah. tak caye gitu. dah tu kami terus ke ja balik umh. sampai umh, mereka berdua wat taik mate, saya dengan bznye mmbsh kain, sidai kain, lipat kain, gosok baju keje 5 hari punya utk kami laki bini. nah kau!!! punya le rajin. hahahaha. mlm tu kami lepak umh mak jek. beli bubur mek d utk adik, 4 bungkus chaw kueh teow utk saya, hubby, mak dan ayu. sudahnye, saya mkn 2 bungkus share ngan mak dan en suami juga 2 bungkus sorang. ayu tak selera nak mkn. cuba aku bawak nandos... maunye tak selera... bla la mu ayu.. ngade...

esoknye ahad, kami ke jj klang. lepas mkn shopping skit². pastu ke umh kak izan amek stok sambal bilis. kirim kat dia sbb tak dapat balik banting. balik ke kl semula, jalan jem depan tol duta. adei.... udah le nak tekucil. sampai umh kak sue, belari p bilik ayaq. hahaha... tu pun nak citer ke.. 

suker.... sebab mak juki datang. makcik kesayangan haku le tu. amboi... banyaknye buah dari dusun. wow!!! duyan, jagung, manggis, bacang... wallah... jeling encik suami masa mek kopek doyan. sori ye, kali ni mmg saye tak tahan, kena rasa jgk. en suami mula wat memek muke tak bes dia. dah tak mkn udah le... nak penyek muke lak... pe hal... hehehe... tak lah, mmg en suami tak mkn duyan tau. dia boleh pitam kalu terlampau bau duyan ni. ah... ngade. aku doakan, kalu ada rezeki aku ngandung esk, biaq dia teringin nak mkn duyan. baru dia tau. hahaha

adei... mmg mantop ar rasa dia. banyak wei aku belasah mkn duyan. last² en suami angkat kaki kuar dari umh kak sue. hahaha... tak tahan sangat dah la tu. rasakan.... pastu kami balik umh, mlm lepak umh mak lagik. mak wat nasi ayam... mm...dapnye.... mmg bes ar mak msk. naper le saya tak pandai mcm dia... 

ada kenduri skit sebenarnye mlm tu. alhamdulillah... selamat sudah kenduri kecik dan sembahyang hajat. moga selamat semuanya nnt. insyaallah...

rajin tul tangan ni menaip ari ni. ok lah... chow bedah!!! nak p solat dulu... assalamualaikum!

No comments: