Thursday, July 1, 2010

bila encik suami [a.k.a] paklong demam

adei... bz tol ari ni. bz sebab beralih tempat, nak pindah barang, nak set up itu ini, nak order stok buku, nak susun stok yang sampai.. mcm² le. tapi alhamdulillah.. semua dah selesai. baru le ada masa nak skodeng itu ini. pssstt.... patutnya kan, saya puasa tau ari ni. konon nak puasa rejab le.. hehehe... tapi pagi tadi, baik punye p beli kueteow + rendang daging. hehehe... yang best tu, bila dah habis makan, baru teringat yang awak ni puasa. adeii... terlupa sudah!!!!! mmm... takkan plak nak jolok mulut kasi kuar semua mknan tadi kan... penyudahnya... halalkan saje la.
okeh... ni cuma nak citer pasal budak cikenot ni. bagus le dia... punya le sayang giler kat paklong dia... sebab ape.. sebab 3 hari paklong dia demam. mm... agak panas le suhu badan dia. dan encik suami ni, kalu demam... adeii... suke merenggek. pastu manja mengada. hakikatnya, kalu dia tak sakit pun dia mmg gitu. budak cikenot ni le yang rajin urut kepala, picit kaki, badan.. pastu siap suruh mkn ubat batuk dia lagik. sebab bila saya tya kat encik suami dah mkn ubat ke... dia kata dah. pastu budak cikenot tu cakap, p mkn ubat adik, nnt mesti cepat baik paklong.

pastu paklong kata sejuk la dik. dia pun bangun dari katil, p amek stokin keje paklong kat bilik sebelah. amboi... penyayangnye dia.. tersentuh plak rasa hati ni. pastu dia cakap, paklong kata sejuk tapi paklong pakai suar pendek.. ha.. amek kau. kan doktor syasya dah marah. tgk gambar tu.. gule² tak lekang dari mulut. tapi nasib baik gigi dia tak rosak. mungkin sebab dia suke gosok gigi kot.mm... gosok gigi, ngan ubat gigi dia telan sekali. nakal....

paklong... tgk tu, yong nak amek gambar... kata adik. paklong pun larat tak larat je la bukak mata. cian encik suami, mkn pun tak selera, kurus dah cuping telinga dia... ngeh3x!!!

adik ade big top!!!!

tapi hari ni encik suami dah kembali keje mcm biasa. saya sungguh rasa buhsan kalu dia sakit. sebab saya takde kawan nak bersembang, nak begurau, nak begaduh... dan segalanya. hari ini, esok dan lusa... encik suami dah mula bz kat opis. kena balik lambat sebab pendaftaran semesta baru dah tak lama lagi. jadiknye.... umh kak sue le tempat saya menumpang kasehhh.. hehehe. kak sue, tolong pick up saya kat sentul timur ye... tempat biasa!!! hahahaha

6 comments:

Sue-Rya Qistina said...

alala...sian2 husb akak ek..skang mmg musim demam la..sue n anak pn baru je baik demam..semoga husb akak cepat sembuh ye..rajin2 makan ubat..

..::SangRatoo::.. said...

ye ye..semuga cepat sembuh!!

my-niezzareena said...

sue

udah sembuh... udah p kojo pun.. hehehe
penuh sabar puan isteri menjaganya.. ahaksssss

my-niezzareena said...

mama jue

biru mata itamku...

wahida said...

jgn risau..aku kan ada sebagai member gaduh kau!!!

my-niezzareena said...

wahida

kau mmg tak leh pisah ngan aku kan jah!!!