Wednesday, July 21, 2010

ulangtahun perkahwinan

mak, ayah... selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 33 tahun [1977-2010]. anakmu ini bangga dengan kebahagian yg kamu berdua kecapi.

mak dan ayah mendirikan umhtangga pada 21 julai 1977. 25 julai 1978 saya dilahirkan. lama lepas tu baru mak mengandung semula setelah adik ke dua saya meninggal tak cukup bulan. tak ingat thn bila mak keguguran. mungkin kalu adik saya ada, dia dalam umur 28/29... mungkin

sekian lama saya seorang, mak mula mengandung anak kedua, ketiga dan keempat. cuma selang setahun beza atau jarak antara 3 beradik tu. beza saya dgn yg ke dua 7 thn. sebab tu saya seperti ala-ala manja.. atau dlm erti kata lain, cepat sentap, cepat terasa hati...

skang anak2 mak ayah semua dah besar2. mak ayah skang senang nak kesane sini sebab kami adik beradik dah pandai bawak diri. namum ada kala mak selalu bising kat adik2 saya sebab suke balik lmbt. biasa la mak ayah... org tgh mabuk centa.

mak ayah dah ada 2 org menantu. mm... adik saya yg kedua tu tgh tggu masa nak meletop je. besar betul perutnye. takut saya tgk. mak ayah seronok, nnt dah nak ade cucu. cucu pertama.... saya redha. itu rezeki adik kedua saya... tapi mak ayah jgn putus doa utk kami ye.

tadi text kat ayah, cakap selamat ulangtahun perkahwinan... tak lama tu, ayah reply.. 'oooOOOooo.... tQ!!!' hehehe...

mak orangnye banyak cakap. ayah plak banyak diam. tapi bila ayah marah, kami semua takut giler! mak kalu marah, kami mcm takde perasaan... hehehe... sebab dah biasa dengar mak berleter + marah. jadi mcm tak de beza. jahat kan saya... hehehe... saya dan en suami ibarat mcm mak dan ayah. saya pun ikut cara mak. en suami saya mcm ayah saya. suker diam, tapi bila marah saya jadi diam. dalam diam en suami, dia pandai bergurau. nakal tau! ngeee.....

pastu, ayah mak... wat2 luper ke? belanje mkn ar... hikhikhik... jom layan gambar mak ayah kawen dulu.

belah mak @ kelantan
 tinggi betol ayah punye tanjak


ni belah ayah @ keramat

 

baju biru ni masih ada mak simpan. elok lagi. katil tu pun same. dok ada kat kg lagi. kenangan abadi tu... sentimental value!

moga mak ayah terus kekal selamanya, bahagia sokmo. moga Allah sentiasa melindungi, memberkati dan merahmati dua orang insan yang paling saya sayangi ini. kaklong sayang mak dan ayah!






psst : mak dan ayah saya sampai skang menten je body depa. tapi anak2... mak ai... mau taknye.. mak saya masak sodap! beras siam plak tu... mau tak mcm skang. ngeh3! asal saya bahgia kan... itu yg penting jah!

8 comments:

Mrs Zz said...

WOOOO TAHNIAH Aunty MAK & Uncle AYAH....Chomelll jew mse dlu2nye kawen..alololo...manyak nye tuka2 bju kn..Mum & Pap pun cuming soon anivesary nye..hihi..Mama & Ayah lak 2 dayz after Hubby bday..leh celebrte skali..kim slm cayang kt Aunty Mak & Uncle Ayah tau...moga berbahagia hingga ke aher hayat..

wardah said...

alop kak ina! retro sungguh gamba2 ini. hehe.

-fie-

my-niezzareena said...

mrs zz

maceh maceh maceh
mm... elok le tu. sambut sekali, senang kan. i aminkan doa u itu.

my-niezzareena said...

wardah

hahaha... sangat le retro kan. nasib selamat dek banjir umh lama dulu. tu je la kenangan yg ade

wahida said...

semoga berbahagia selalu..moga marriage kite pun kekal mcm diorg kan..anyway, muka mak ko masa muda dulu lain lah...

my-niezzareena said...

wahida

aku pun harap yg sama. moga antara kite semua, usia perkahwinan kite akan kekal selamanya.

mak aku masa muda nampak lain mungkin sebab free hair kot jah.

Mr Zz said...

mm...cantik & encem!!! moga bahagia hingga ke akhir hayat..

my-niezzareena said...

mr zz

amin. maceh2...