Monday, September 6, 2010

berbuka @ SABAK

sambungan citer dari jj klang. dengan kata sepakat, akhirnya kami setuju dengan cadangan juki nak berbukat kat restoran sabak di taman melati, kat umh ai tu. seawal jam 3ptg, en. suami dah call utk booking tmpt. gerak dari jj klang dalam jam 5ptg. sempat balik umh mandi. pastu kuar balik, jumpa dorang balik kat sabak tu. pergh... mcm vip je rasa sebab kami dapat parking kete betul² depan sabak. padahal parking mmg penuh. pastu ada 2 kon kat petak parking tu. kak sue turun tya bleh tak alih kon tu. tokei tu jawab, mmg dorang reserve utk customer yg booking mkn kat situ. wah, mmg rezeki namanya. mula masuk kete hardcore juki. pastu masuk plak mini kuper ai. perghh.. org keliling kuar air liur tgk kami. jeles gamaknye tu.
 
 
family ai yg lain tak leh nak join. puan naimah tu biasa la, lebih enak makan dirumah disamping bz ngan cucunya itu. jom tgk ape kami order


mula acara bakar², rebus²

sementara tunggu masak, jom amek gambar
mereka tanpa abang aiman. ape la abg mkn waktu ni?

dah masak..jom makan!

pusingan kedua plak

pencuci mulut sebagai penutup

kami balik dengan senang hati

set buffet ramadhan ni utk seorang dewasa RM35, kanak² dan warga emas RM21. makan sampai biru muka korang. bayar mahal² kena makan sampai muka jadi biru. kalu tidak bukan makan namanya. hehehe...

kak sue sekeluarga sambung shopping kat jj wangsa maju, ai ngan hubby plak ke umh puan naimah wat kuih raya. nak jalan pun tak larat sebenarnya sebab perut dah penuh giler. kakak yaya plak sibuk ajak ai p jj sekali. adei... kalu tak ke umh mak, mau kami terus balik tido. 

ai masih bengang ngan minah yang langgar kete 'evo' hubby ngan troli masa kat jj klang. dah tekena sampai calar bleh plak dia merengek mcm tekejut yg troli tu terlepas dari tangan dia. kau tu yang terhegeh² mana ngan anak, mana ngan nak pegang troli, pastu sengeh² mcm kerang busuk. dah tau tu kawasan parking, kau lagi nak masuk celah² kete kami kan. masuk la laluan troli. meh aku balas balik calarkan kete kau nak. tapi, berkat bulan pose ni, mulut aku terkatup nak balas ape yg kau dah buat. berkat bulan mulia ni, ai mmg jadi baik habis. sampaikan lalat yg masuk dalam plastik isi sos kfc ai ari tu, ai lepaskan balik tau. 






waaaa......!!!!! bumper 'evo' hubby ai calar!

1 comment:

Beruang Madu said...

Uihhhh tu dia... makan tak hengat... tapi kalau bakar dan rebus tu memang lah menghidupkan kembali harapan untuk menguruskan badan... harapan tu masih ada ker dah musnah??