Sunday, September 26, 2010

keje umh dan dinner kami

alamak... tgh syok nak update ni, en. suami dah gesel manja plak nak guna lappy. adoi.. tu yg ai nk u blikan lagi satu lappy ni. maknanya, citer umh terbuka di rawang kena sambung esok le. ok, ni last eh. last n3 utk mlm ni. eh... pagi sudah!

balik dari rawang td, lepas anta kak sue balik, kami terus balik umh. jalan punya la sesak hari ni. nak plak ngan ujan lebat. huh... ramai yg keluar utk ke rumh terbuka mungkin. tadi nasib kami pun tak terlibat sama dengan kemalangan kereta yg berada depan kami. naib le en. suami sempat elak. minta jauh le. pada mereka2 yg kuar dimusim ujan skang ni, berhati2 ye. jgn dekat ngan kereta hadapan kita. 

sampai umh, ujan makin lebat. tido pun syok rasanya. tapi time senja tak elok kite lelap mata kan. nnt boleh jadi sewel. eh? betul ke? hehehe. saya amek kesempata yang ada setelkan keje umh. gosok baju utk 5 hari. huh, lenguh lutut woo... saya mmg suker standby baju keje awal. senang kalu nak kuar p memaner ujung minggu.

nah... dah siap. kami akan pakai sedondon yg lebih kurang pada minggu depan. 

bila tya en. suami nak makan ape mlm ni? dia sengeh gatal minta saya call mc'd. yay!!! saya pun malas masak, dan kami malas dah nak kuar ujan2 ni. ok, ai belanja mlm ni. oh ye, patutnya kami sambung beraya kat klang. ada 4 biji umh nak pegi. tapi tak dapat nak follow kak sue dan juki. sori la ye. kami tarik diri saat akhir. kak sue, ai tau u majuk ngan ai. ala... sori le sayang. next time okeh


wah, cepatnye sampai. tak sampai setengah jam pun. mungkin sebab mc'd taman melati ni betul2 dekat ngan umh kami. big mac pilihan kami. jemput semua!

 tu dia... pagi petang dah makan nasi. so mlm ni kite layan beger plak ye

mkn sambil layan drama kemaafan yg tertangguh. dua pelakon utama yg mmg ai minat. sedih citer ni. kisah mak mertua yang zalim dengan menantu dan anak sendiri. akhirnya padah pada diri sendiri dan ending yg begitu tragis. ye, saya mudah mengalirkan air mata. citer ni buat saya betul2 sebak. puji pada semua pelakon dalam citer ni juga pada mereka2 sebalik tabir. 


ok, en. suami dah mengaum tu. saya beransur dulu la ye. selamat malam!

6 comments:

ana said...

betul la, semlm ana klr pun jem...sedih kan cete tu.

Pn S.O.F.I.A said...

hye kakak cygggg...best kn w/en camni..yay kta layan cte yg sme n menghapdet kisah yg sme..mmg kejam & zalim..mari tadah tgn tnda syukur mak mertua kta bkn spesis singa cenggitu..chomel sama suami kai seondon..kita serupa..muahhhh..

my-niezzareena said...

ana, tgh syok nk layan umh terbuka, musim ujan plak ye. hehehe

my-niezzareena said...

pia, nasib le tak dapat mertua yg camgitu kan. kalu jadi kat kak ena, kirim salam nak stay sesama lagi. wa angkut beg, jalan blk kg. lagi senang. tak merana jiwa

wahida said...

kalau aku dpt mak mertua mcm tu, aku dah lama angkat kaki jah!!!

my-niezzareena said...

wahida, jgn le angkat kaki je. angkat le satu badan. hahaha... jgn marah jah!