Friday, August 27, 2010

17 ramadhan

ye, hari ni dah 17 ramadhan. maner² pegi dah mula kuar lagu raya. termasuk lah kat opis ai. jalan tempat kekawan, masing dengan lagu raya kat pc memasing. jalan depan lagi, lagu raya jgk. turun bawah, bilik mel lagu raya jgk. mm... makin tak sabar nak sambut raya. dan makin tak sabar nak tunggu takbir raya. itu yang buat lagi syahdu sebenarnya. rasa kerdil diri ni bila takbir bergema. rasa sungguh syukur sebab dapat sempurnakan sebulan ramadhan. 

raya tahun ni, ai akan beraya dengan keluarga belah en. suami dulu di banting. raya petama, dalam jam 12tgh kami akan gerak ke kelantan. raya thn ni mcm lebih bermakna sebab dah ada anak buah. semalam mak cakap nak wat kenduri cukur jambul ngan kenduri doa selamat masa kat kg nnt. ye, saya tau.. mak dan ayah sangat hepi sebab dapat cucu sulung. saya pun tumpang gembira. tapi jgn tanya perasaan saya yang selebih tu. u olls boleh pk sendiri. 

ape yang saya kuatir, saat nak berdepan ngan family dikampung. saya dah boleh agak ape soalan yg akan kuar dari mulut depa. yang mane faham tu ok la. maner yang mcm puaka tebing biru tu.. adei.. letih nak layan. kalu rasa terlebih puaka, boleh tak lempang pp deme laju². rasa mcm kejam tak? 

ari ni selangor cuti nuzul quran. hampeh... en. suami cuti. yang kl dan sewaktu dengannye, sila la kerja dengan penuh rajin. bila dah en. suami cuti, memang le kemalasan utk dia hantar ai ke opis. silalah bawak kete sendiri katanya. oo.... u memang tau. tapi bila hasil pujukan gesel² smlm menjadi, akhirnya dia anta jgk ai pg tadi. maceh darling.. chium skit... emmm... bau beger ayam pg tadi la.. hehehe

skang dah jam 11.30 pg. tak lama lagi dah nak rehat. ari jumaat mmg ari yang sangat bermakna utk kaum hawa. sogo harus sesak. org selangor cuti mesti ramai. yang keje ari ni pun harus ramai jgk.  rehat lama la katakan. mm... raya ke tak ke... sogo tu tetap ramai orang. 

ok lah.. salam 17 ramadhan kepada pembaca niezzareena memory. ai love u ollss... ummmuaahhh!

8 comments:

sha a.s said...

awak...awak jgn ambil pusing ape org ckp oke? kadangkala sensitiviti orang ni mereka x peka....

niezzareena said...

puan sha... maceh atas nasihat itu. terima kasih kerana memahami perasaan saya tika ini..huh...sedihhhh

moga kita termasuk dalam golongan org2 yg bersabar...

Beruang Madu said...

Shopping yek... dah lama tak shopping sebab baju raya dua tahun lepas tu AB simpan kat dalam peti besi.. cantik dan kena kat badan AB... kalau raya baru keluar tu... tu baju kebal jugak, kalau cucuk lidi sate harus patah lidi tu, jadi dah bertahun tak shopping...

Pasal puaka tebing biru tu... hmmm macam nak msg kat private inbox Fb jer

ana said...

biasa la tu..member ana keje KL pun siap update dlm FB dia remind org Selangor balik sblm 4ptg klu dtg KL...tak mau jem time balik la tu...hehehehe

my-niezzareena said...

AB, takpe, selagi boleh pakai ape salahnye. hubby kita pun dok repeat baju yg sama. kalu rasa ade rezeki lebih baru tukar lain.

naper nak msg kat private FB bang? tak paham ni...

my-niezzareena said...

ana..naper tak follow saya lagi? sedih ar!!!

ayulicious said...

klu ada puaka tebing biru membuatkan ko terasa hati, jgn di risaukan, aku tetap disisi mu untuk mempertahankan....

my-niezzareena said...

ayu... kau lah adik yang sangat memahami naluri seorang kakak. [tak selalu pun] hehehe