Tuesday, August 17, 2010

27 julai 2010 - gunung kinabalu

salam ramadhan buat pembaca blog niezzareena memory.

dah seminggu kite berpuasa. sekejap je masa berlalu. minggu lepas tiada xtvt yang menarik. kami balik banting aje. cuma yang best kami dapat anak buah. zu, adik ipar saya dah selamat melahirkan cahaya mata sulung di hospital putrajaya pada 15 ogos jam 9.20 pagi. bayi perempuan seberat 3.32kg. alhamdulillah, bb dan ibunya sihat. skang zu tengah pantang kat umh mertua di banting. yang sedihnyer, ayah pada zu telah kembali ke rahmatullah pada hari yang sama zu bersalin. kuat betul dugan utk zu dan keluarga. harap mereka semua redha dengan ketentuan dari yang maha Esa. kami rancang lepas zu bersalin, nak terus ke kedah melawat keluarga aruah. tapi disebabkan beberapa sebab, kami tak dapat nak bawak zu balik menatap aruah ayahnya buat kali yang terakhir. kesian zu, ape nak buat..kami ada disisi. harap zu jgn emo lebih, takut jadi benda yang bukan². 

ok, sambunganciter kat sabah kali ni, masuk hari ke 3, abg bear bawa kami ke kinabalu park. pagi tu cam biasa dia bawa kami sarapan dulu kat kedai hak milik dia mungkin. hehehe... jgn mare ye bang. dah kenyang bagai, perjalanan diteruskan. dalam kete kami pakat ramai² layan lagu faveret dia. kau buat ku kata... la..la..la..la.. ahakss.. mmm.. indah kenangan itu. betul tak jah!


dah mula nampak asap menutupi jalan utama. sejuk bangat time ni

abg bear soh tutup aircond dan menikmati kesejukan di luar tingkap

dah sampai. ape lagi... jom bergambar

 nak ke gunung kinabalu ni kena kuar awal. kalu tidak jgn harap nak bergambar nampak gunung. nasib menyebelahi kami. kesian bagi mereka² yang lambat sampai. bergambar nampak asap je la. lepas puas menikmati keindahan alam kat sini, kami ke poring plak. sambung lagi ye..

2 comments:

peminat setia said...

romantik sungguh

Beruang Madu said...

Dah setahun lebih kat KK nih... belum pernah lagi jemu kat Gunung ni.. tetap sayang tetap suka nak tengok... sebab tu dulu pernah tukar nama kepada Nuluhon Beruang Madu bermaksud Gunung Beruang Madu