Tuesday, August 24, 2010

lokan kedua kali

balik dari jambatan tamparuli, abg bear kejar ke tuaran sebab nak makan lokan bakar lagik. ye... sblm kami balik esok harinya kami harus menjamah lokan bakar utk terakhir kali. lain kali kalu ke sabah lagi, harus kami jejak kaki ke tuaran cari lokan. masa kami p tu, kedai pakcik comel tutup plak. ye ye ari tu ai tanya bukak hari² ke atau ada hari cuti. dengan raut comel dia jwb ari² kami bukak. bila tiba ari last nak rasa, tutup plak dia. abg bear bg cadangan soh rasa kat kedai sebelah ngan kedai dia. kedai kali ni adalah kedai anak² dara. mm... tak sabar nak rasa sedap ke tak. cara bakar, cara sos nampak sama.

tapikan...kat sini lokan dia nampak besar skit. tak tau le isinya sedap ke tak

sekali sedap la. lagi sedap dari pakcik comel tu. sedap mungkin lokan dia besar, sos dia sedap skit dari pakcik comel. mm... siapa sangka kan. AB pun tak pernah rasa kat kedai anak dara ni. selalu dia bawak kawan² yg lain kat kedai pakcik comel tu je. so skang dah ada pilihan baru ye AB. kami mkn puas²... pekena ngan kelapa sejuk. perghh... terangkat woo!! mcm² yang kami sembang, gelak gelak gelak... gosip mcm²... rasa mcm tak mau pisah ngan AB. hahaha... ulalala!!!

jgn marah AB saya paparkan raut wajah u yg ganas ini.. kata cakar cakar cakar! geget geget geget! miss u lah AB! sori saya snap gmbr ni tanpa sempat u sedut isi kelapa lemak bekrim tu. auw!!!

8 comments:

Elle said...

stresss stresssss!nyesal bukak blog nih huhuhu nak lokan!!

my-niezzareena said...

elle... tu ar... kite pun nyesal masukkan citer ni. tapi nak wat cemana. harus la masukkan utk tatapan AB tu.

dah terliur tahap cipan ni. nak lokan.....................

lipanbara.. said...

TAHAP GABAN PON KALAH NIE......NAK LOKAN PUNYA PSAL...DAH TAK LEH THN PERUT TGK LOKAN NIE....PAKCIK CHUMELL, OYONG LAAA....!!!

my-niezzareena said...

lipan bara

hahaha.... oyong ar..... lawak ar

..::SangRatoo::.. said...

memang betul² stress management la..aku kepingin LOKANNN BAKARRR..!!

niezzareena said...

jue.. kalu rajin p cari kat pasar. rebus je, pastu wat sambal belacan. terangkat jugak kot...

nnt ai nak cuber

wahida said...

jah...lokan byk kat Jeram...ni aku baru tau..kwn baik aku bgtau...

Beruang Madu said...

Apa nak buat... layankan jer lah... yang buruk buruk tu lah muka aku jugak... sekali make over kalah berkilat dari pinggan kat Parkson sana tu....