Friday, August 13, 2010

shopping & live band

salam ramadhan buat semua. 

alhamdulillah, hari ni masuk ramadhan ke 3.semalam masih bertarawih bersama hubby dan mak disurau yang sama. semalam kami berbuka kat umh dulu. hubby goreng beger kapit ngan roti dan teh o ais. saya plak sibuk membasuh kain, melipat baju, gosok baju [luper gsk baju utk hari jumaat] dan kemas umh skit². lepas berbuka, mandi..solat dan terus bersiap ke umh mak. tak sempat  nak naik sebab masa dah sampai tu pak imam dah azan isyak. lepas terawih baru naik umh mak makan. sahur pg tadi agak lewat skit. mula tu dah jaha kol 4, tapi tertido balik. nasib baik terjaga balik kol 5.30. mm... ari ni rehat lama, so jap lagi teman nak membuta. 

ok, hari ni mcm ada mud nak sambung stori sabah. kali ni citer lepas kami seharian ke tip of boneo. balik tu abg bear turunkan kami kat jamilah jewellery. jamilah jewellery tu fames kat kk. tempat jual segala jenis brooch, rantai mutiara dan mcm² lagi. dari jauh nampak mcm bukak lagi tapi bila nak tolak pintu, dah tutup upenye. dia tutup 6.30 ptg lagi. adei... so kami ke kedai depan JJ tu. kedai tu baru. mm... mcm² design jugak ada. kami borong brooch je kat situ sebab esoknye nak compare kan dua kedai tu mane best.
 
 
wahida dan shidi dok usha maner paling cantek utk family

yang tudung itam tu le tuan kedai. nama dia kak nirma. baik orangnye. asal minta harga murah jawab dia 'boleh bah kalau kau'. wahida ada belikan sesuatu kat sini utk hadiah beday. maceh wahida. cantek sangat. aku suker jah! nnt raye nak pakai. ahakss... glakmer mak jah!

ok.. dah pilih maner yg berkenan, kami terus balik hotel. mandi segarkan diri, kami kuar balik utk makan malam. lapar giler masa ni.

oregano cafe jadi pilihan kami. terletak kat jeti waterfront sebelah ngan pasar philippine. 

masing² muka letih. layan plak angin laut kat jeti tu. nak amek gambar laut tak nampak plak.

pilih ape nak makan dan minum

dalam 4 jenis air ni, wahida punye nama dia pelik skit. dah lupa ar ape tajuk dia. ahakss

ok, kat cafe ni sebenarnya semua jenis makanan dan minuman yang ada, semua nama dia pelik². tapi tak kuasa nak ingat semua tu. mungkin en. suami ada masukkan dalam hp dia. tapi malas la nak call dia tya satu². so utk tidak pening kepala dengan tajuk menu yg entah ape² nama... kite guna nama asal je. ini nasi goreng pataya, en. suami yg punye

nasi goreng + sate empat cucuk + telo mata kerbau .. wahida punye

nasi goreng padprik udang + telo mata kerbau ... shidi yg punye

aku punye????
jgn tak caye tau
jap
ha tengok!!!

nasi goreng orang sakit ni aku yg punye. adei... belasah je la. tak baik tolak rezeki. mahal nak mampos cafe ni jah oi... lain kali tak mau p lagik. majuk pun ye sebab nasi aku nan hado. nasi goreng kat sepital pun sedap lagi rasanya. huhuhu.. 

pastu kami sambung lepak kat meridien hotel. bawah tu ada live band.

tempat tu nama dia RUMBA. tgk live band je tau. jgn pk bukan² eh.... 

persembahan dari kumpalan chill memang bertenaga habess. tambah lagi dengan dua orang wanita seksi memang memukau mata semua lelaki yang ada. aduss.... pedih mata ku. mlm tu wahida dan shidi dedicate lagu hepi bday utk aku. huhuhu... malu seh! sampai penyanyi lelaki tu dtg dekat ajak dance. hah!!! aku nyorok belakang en. suami. pastu dia cakap aku 'seksi girl'.. naik juling biji mata. perlia aku le tu. ceh!!! tapi mmg layan ar tgk persembahan dorang. habis coke satu jug, balik tido. esoknye abg bear datang jemput awal, so kena bangun awal. kemana plak esoknyer?? tunggu!!

14 comments:

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

WAH..BESTNYA.. =P

wahida said...

malam yg enjoy!!

my-niezzareena said...

noorwahida

mmg best habeesss!!

my-niezzareena said...

wahida

kau igt tak dorang salah bagi air jah. hahahaha

Sue-Rya Qistina said...

hmmm..juling mata nk pilih aksesori kt kedai tu ye kak..klu saya x larat nk memilih dah klu time ber'isi' ni..too many to choose..

..::SangRatoo::.. said...

mama sherry..apa ke LESU je nasik goreng tu..takpela..nama pun rezeki..heeheheh..janji perjalanan tak lesu..hebak lagi! besh besh!

Mrs Zz said...

Akak,
CHANTEKKNYEE BLOG...chomel cme sje mcm dia...phewiitttt!! dh ade lgu2 gak..chuke2 la...nk gak adiah "PEARL"..hihi..kidding....

Beruang Madu said...

Tulah... ko ingat tempat gempak abis bagi nama kat menu punyalah gedebang gedebum bombastik kemain ... tengok tengok nasik goreng air mata... sedih tak? kesian nya...

next time kita makan kat warung biasalah yang ikan bakar dia meletup sedapnya... Abg Bear tak reti nak makan kat tempat kelas kelas ni... tenggelam bontot aku kat krusi dia tu... hehehehe

my-niezzareena said...

sue

berejam gak la kami kat situ. padahal bdn tgh melekit tu. hahaha

my-niezzareena said...

mrs zz

chantek eh... maceh. tapi maner ade kite letak lagu. huhuhu... salah dgr ni kot

my-niezzareena said...

mama jue

tu le pasal. udah kle nasi LESU, ayaq plak manis leting. adeiiii

my-niezzareena said...

abg bear ni lawak ar. gedebum bombastik...kelas kau jah!

tu la. abang tak nak ajak kami kuar makan mlm. kalu tidak tak le saya dapat nasi ayaq mata tu. adussssss

ayulicious said...

nasi ape jah yg ko oder??? sedap lg nasi gorng aku atenye....

ayulicious said...

kak long, aku tgk gmbr kak wahida mase ni mcm anak pmpuan kak ina yg dtg cukul jambul anak die aritu.tp ank kak ina tu muke budak la....