Thursday, August 5, 2010

pulau sapi dan terakhir pulau padang point & jeti jesselton

adeiii.... letih ar nak upload gmbr kat pulau ni. tapi kerana anda semua terutama si mama jue tu yang tak sabau2 nak tgk lagi dan lagi citer2 setersnya, ku gagahkan juga fizikal dan mental utk meneruskan n3 pasal pulau ni. pulau ketiga ni kami ke pulau sapi dan yg terakhir pulau padang point... bak pelat dari mulut ku ini.. padang poen.. hahaha... kau ingat tak jah! salah aku ke salah abang budi tu??? hahaha!!

kat pulau sapi ni mcm tak de ape yg menarik. kami jez amek gmbr kat pintu masuk tu jek. masa ni dah mcm betul2 nak ujan. kami kena cepat takut ujan lebat. nak salin baju lagi... so, takde gmbr yg menarik utk di tayangkan. masa ni jugak badan dah lesu sangat. campo plak ngan melekit air laut... huh... tak tahan dah beb! muka pun dah ketat.

nak tau ape yang kami beriya tgk tu. ingatkan pulau padang point tu jauh dari pulau sapi. tapi bila abg budi tunjuk... ooo mak ai... sebelah je. dia kata kalu air susut, jalan kaki pun boleh.

pulau padang point ni mcm sunyi je skit. mmg takde orang singgah pun masa kami sampai. mungkin dah lewat petang. masa ni dah renyai skit2. rasa mcm kat sini banyak tempat utk shooting filem atau drama kot. wahida kata mcm dalam citer yg awie ngan fasha belakon tu. tak ingt citer ape. seram pun ada. kami masuk utk tukar baju je. bilik air dia..... scary weh!!!! lampu takde, tapi bersih. masa ni dah kol 6 lebih. korang tau kan kalu sabah kol 6 dah cemana. dah macam nak malam...  masa tgh jalan nak ke bilik air, kami ternampak bom lama yang dorang letak atas kerusi buatan utk tatapan umum. tak pasti ape kesah bom ni. nak tya pun tarak orang loo... 

pastu kan... kami dah tak masuk toilet asing2.. maksud saya, toilet laki dan pompuan. kami masuk sekali ramai2. sebab ape.... sebab serammmmm!!!!!... siyes!!!! bayangkan dah gelap dalam tu, pastu bilik air dia banyak pintu. giler kalu aku ngan wahida nak masuk berdua. tak mau tempah maut la... masuk berempat pun aku dok pandang kiri kanan atas bawah. dah siap semua, kami kuar balik, jalan laju2... tak leh tahan takutnye tu..

best ar amek gambar kat sini. laluan dia cantek. angin paling kaut masa ni dan laut makin begelora. dah, jom balik, perut dah lapar, abang budi pun dah lama tunggu....

korang nak tau... masa dalam perjalanan balik ke jeti, pukulam ombak TERSANGAT lah kuat. mmg takut giler. rasa mcam kalu abg budi tu takde pengalaman, bleh tebalik bot. masa ni aku banyak diam dari mengekek gelak mcm sebelum ni. rasa kalu tak selamat, bleh jumpa balik ke... ishhhh.. mcm ombak tu nak makan bot yg kami tu tau... kau igt lagi tak jah!
dah nampak pelangi... sori gmbr tak berapa terang

alhamdulillah.... selamat sampai sudah. tq abg budi, abg mmg cekap ar. saya seluuttt abg. bila saya citer kat mak... dia marah tau. dia kata lain kali kalu p pulau, jgn mengada lagi nak balik lmbt. kol 5 pun dah kire lmbt sebab masa tu air dah start pasang. ombak akan kuat beralun. ok mak.... saya igt pesan mak. syukur kami selamat.

sempat posing kat jeti lagi... padahal perut dah lapar giler


dalam banyak2 kedai mkn yang ada sepanjang jeti tu, kedai mkn asian cuisine jadi pilihan kami. ok, order ape yg rasa nak mkn.

sementara tunggu yang diorder sampai, kita layan perasaan dulu

ai shidi.. tak cukup lagi ke yg order tadi? hehehe... yang en. suami plak.... bz wat report dlm hp dia. elok le tu, senang nak rujuk. hehehe

sampai dah... uiii... hausssssnnnyeeee..

mee goreng mabeles en. suami punye

kuehteow padas malatop aku punye

mee goreng basah ala ala kungfu ni wahida dan shidi punye. yang ni pun best giler. kesimpulan bagi hari pertama di pulau ni tersangat la indah. kami balik semula ke hotel dengan menahan teksi luar jalan tepi jeti..  mr rudi kata kalu mau balik cuba call dia, kalu dia free dia leh amekkan. tapi dia ada lawan futsal plak malam tu. dia kata igt kami habis awal. hehehe... sori le mr. rudi, kami sembang lama masa makan tu. naik teksi RM10 sampai hotel. rehat jap dan siap2 nak makan malam plak. sambung esok la plak. nak balik dah ni. bye!!!

12 comments:

sha a.s said...

amboi2 wahida...naseb x terselak kain...ngah2..kata angin kuat!

my-niezzareena said...

sha

teselak lain leeeee.... hehehe

Beruang Madu said...

Pulau Padang Point sangat jarang di dengar... ini first time Abg Bear dengar, bagus korang pegi kan... kalau tak tentu Abg Bear tak tahu... tu kat Pulau Gaya tu kan... rasanya tak pernah orang ke sana... korang sure ke korang tak bawak balik apa apa... tu maghrib maghrib kat tempat jin bertendang... hissss.... meremang!!!

my-niezzareena said...

abg bear

bang.... meremang segala bulu ni... adei... jgn bang...

ha.. rasa pulau tu nama asal pulau gaya kot. kami redah je bang. hehehe

Mrs Zz said...

WAHHHHH!!! CHOMELLL nye kakak2 sye nih....chuke nye nengokkkk...soooo sweeetttt laaa...xkire nk gi gak honeymoon..hihi....akak kuning sye tu chomel laa...hahaha.....i will follow u....DIGI...

Mrs Zz said...

Akak Iena,
tau x sunyi blog sye tnpa akak 2 org...windu jugak mahu bce cte2 kt blog akak tau..winduuu cgt2....Zz pun ckp "lmenyee kakak kte 2 honeymoon" hihhi....

my-niezzareena said...

mrs zz

hehe... windu eh... cian dia
korang nak animun kat ner?? itot!!! nak itottt gakkk.. !!!

skang dah banyak citer. jgn jemu skodeng blog kami ye. masih banyak lagi yg nak di n3.. sila layan sampai lebam... hahaha!!!

Mrs Zz said...

Akak,
kami nk animun di kampong alaman sye...conoknyeee...dh lme xblk ni..winduuuu cemua family...bln poce pun nk animun gak nih..nk womantik2 cam akak jugak..hihihi

my-niezzareena said...

mrs zz

ep ep.... bulan poce maner leh meremang bulu roma...dosa tau... ep ep... babab kang

Beruang Madu said...

Tu lah... patut masa pegi Kudat tu ada rasa seram semacam jer.. ingatkan ada Abg bawak dari Trusmadi... rupanya korang bawak dari situ ker... erghhhh....

suamimu said...

serammmmmm

Anonymous said...

abang seram ngan air panas tu sebenarnye... hehehe