Friday, August 6, 2010

dinner mlm pertama @ old village

salam jumaat semua. moga jumaat kali ini kite semua akan terus diberkati dan dirahmati.

jom sambung layan citer kat sabah. sebelum tu moh tgk bilik kami. mula tu kami amek bilik biasa, tapi bila balik dari pulau, kami pasang aircond, mcm tak berapa nak rasa. kami sabar dulu, mungkin lambat kot. sempat mandi bagai, ekon still tak rasa sejuk. perasaan tak best mula datang. kami turun kat kaunter bawah wat report. kami minta tukar bilik lain. budak kaunter tu cakap, bilik besar je kosong. kebetulan bilik tu betul2 sebelah ngan bilik kami yg ekon rosak tu. kami cakap, nnt lepas balik makan kami tukar bilik. so, ni bilik kami selepas tukar. sebelum tu tak sempat nak snap. cuma korang bayangkan sendiri bilik tu ada katil queen je. bagi saya ok je, asal selesa. lepas tukar amek bilik besar, rasa mcm lagi selesa la kot sebab luas skit kan. tapi bilik ni sebenarnya utk 3 orang. ah.. tak kesah, asal ekon sejuk. tu yg penting jah!

lepas balik mkn, mr. rudi naik sama cek bilik yang ekon tak sejukt tu. dia kata baru je panggil orang servis ekon tu. mesti orang tu tipu. kesian dia... so dia kasi le kami bilik besar tu sementara tunggu esok. diskas ngan en. suami balik, saya cakap amek je la terus bilik ni. malas dah nak angkut barang. lagi pun utk lagi dua hari jez tambah lagi 20 hengget je. en. suami pun setuju. cuma malam tu je la dapat free. hehehe... maceh mr. rudi. ok, jom tgk ape kami melantak malam tu.

kami ke kedai makan belakang hotel kami. mmg dekat betul. kami pilih kedai makan nama dia old village. sebab tukang masak dia islam. kebetulan, ada orang2 islam makan kat situ. dan ternampak plak pak aji baik punya dok melantak kat meja sebelah kami. tanpa rasa ragu2 kami setuju utk makan kat old village tu. saya, wahida dan shidi terus pilih seafud ape nak mkn mlm tu. 

nape mukaku nmpk begitu?? huhuhu lapar sangatkah itu??

air sampai dulu

oyster omelette - tak berapa sedap

ketam goreng cili - sedap giler!

sayur baby kailan - best jugak

siakap stim - huh... meleleh ayaq liuq!

butter prawn mabelesssssssssss

tembikai dan betik free

soriiii... sessi melantak tak dapat nak snap gambar ye. mmg kebulur masa ni. lupe sebentar pada kamera yg berada ditepi meja. makan, makan dan makan... ada plak cili api yg memang dah siap potong halus. huh... berasap kepala. mmg terbaik la mkn malam tu. habis semua. tapi yg serender awal saya la. dah tak leh masuk banyak. sengkak rasa perut. disusuli ngan wahida. tukang perabeh adalah en. suami masing.. pastu masing2 menyandar kekenyangan. puas hati mkn kat old village. xceli kami nak order lobster.. habis plak. ala... rugi rasanya.

air basuh tangan yg diberi sorang satu. siap ada kulit limau utk mengelakkan bau kat tapak tangan. ok, dah kenyang jom balik membuta. esok seharian xtvt kite. mula tu ade hati nak p karaoke, hah.... iye sangat la... tengah nyanyi2.. mau tekeluar segala isi perut. tak yah mimpi nak karok... tido lagi bagus!


makan malam yg hebat ini sempena beday saye, beday shidi, wahida kompem kat matrade, shidi lulus ptk, hubby saye lulus ptk dan lain2... tahniah semua. hikhikhik

10 comments:

wahida said...

best kan mkn kat sini?

Mrs Zz said...

beshnyeee...lazatnyee...sedapnyee..mmg PERFECT la honeymoon akak nih...cntik view gunung kt blkg tu kn..cweetttt laaa...nk gmba lgi lgi lgi....

my-niezzareena said...

wahida

best giler jah! kenyang mcm nak merangkak je balik bilik kan...

my-niezzareena said...

mrs zz

best pia mkn kat sini. nnt kalu ade peluang, kite p jejalan sesama eh

..::SangRatoo::.. said...

BESHNYERRRRRRRRRRRRRRRRRRR...tetiba jadik lapar kite!

my-niezzareena said...

mama jue, kite pong....... dapnyeeeeeeee

Beruang Madu said...

Waaaa tahniah tahniah... banyak sambutan rupanya... ekceli tu kena tambah ngan kek jugak tu lagi nampak cantik...

my-niezzareena said...

tu la bang... terlupa sudah. hehehehe

Hubbymu.. said...

mmg tak teringat langsung nk beli kek....sbb dh seronok berjalan.....hehehe

tuan umah said...

suamiku

kat kl bukan main lagi teringat kan. sampai sane... nan hadooo