Tuesday, August 3, 2010

25 julai 2010 - lcct - sabah

salam hari selasa. 

wow! seronok betul cuti minggu lepas. lima hari tak keje. nikmat tak terkata. bila masuk keje semalam, adei... liat sungguh nak bangun.well.. hidup perlu diteruskan. kalu selamanya nak bersuka ria, kopak ar simpanan.

hari ni baru ada masa nak share kisah percutian singkat kami. walaupun 4hari 3mlm, tapi kenikmatan yang dirasai disana, sungguh bermakna buat kami semua. memang meniggalkan seribu satu kenangan terindah. betul tak jah!

sehari sebelum berlepas, saya dan hubby bermalam di rumah adik ipar di kuarters klia. sebabnya kami akan tinggal kete disana. tak mampu le nak bayar harga parking kat epot. better duit tu wat belanja sendiri. lagi puas hati. memang selalu kalu kami terbang, dia lah orang penting bagi kami. tukang anta, tukang amek, tukang jaga kete... 

lama tak jumpa adik ipar, kami sembang sampai larut malam. sembang punye sembang tak sedar dekat dua pagi. huh... takut tak terjaga je esok. so kami pakat ramai2 tidoq kat luar. 6.30 pagi saya dah bangkit, kejut hubby soh mandi dulu. zu, adik ipar saya siap goreng mee lagi. adei... menyusahkan dia je, udah le ngan bawak perut. sebenarnya kami nak bekfes kat eport jek. 

ok, lupa nak habaq... wahida dan hubby dia pun park kete kat situ jugak. dia dari umh mertua di senawang. dia tinggal anak2 dia disitu. kali ni depa p berdua ja. bila depa dah sampai, kami jemput naik sebab zu masak mee banyak. dah kenyang dan masing2 dah siap, kami berangkat ke eport jam 8 pagi. 

dah wat fast chek in, kami lepak2 sambil layan begambar. penerbangan agak lewat skit dari waktu yang sepatutnya. 



 

 
 tempat saya dan wahida berasingan. kami belah depan, dorang belakang skit. 

 


 
 bila dah makin tinggi.... perut pun lapaq balik

 
 kami kongsi bbq chicken ni. sedap...

 
 mula hubby nak order nasi lemak, tapi dia takut sakit pertu plak. 

 
 lepas makan, harus la membuta. nyenyak betul tido. tau2 dah nak sampai

 
 semakin hampir

 
 wajib nak amek gambar bila sampai walaupun ianya dilarang keras

 
 kali kedua saya sampai di bumi sabah ni

 
wah shidi... mcm artis.. melambai tangan ke arah kami. kelasss gitu

kami tiba dalam jam 12.30 tghari. tokei hotel amek kami kat eport. mcm tak caye kan.  baik  sungguh mr. rudi tu. masa tak mengizinkan  plak untuk saya terus becerita. tunggu sambungannye nnt ye. ada keje ni. bye...

16 comments:

..::SangRatoo::.. said...

wah beshnye..tak sabar kite tunggu next entry...seronok laki kau kan Jah..cam artis..hebak! hehehe

wahida said...

oh indahnya memori di sabah....

my-niezzareena said...

mama jue

sabau ye... banyak lagi ni. jgn meluat nak habiskan udah. hehehe

[-suziey-] said...

waa bestttt..teringat g holiday at sabah hr tu..huhu best best

my-niezzareena said...

wahida

tersangat sangat sangattttttt indahh!!!!!!

Sue-Rya Qistina said...

waduh2..sabah, tmpt honeymoon idaman kami..seronoknye dgr cite akak..x saba nk tggu next n3..

my-niezzareena said...

suziey

kite tak sempat nak p tempat lembu new zealand mcm dlm blog awk tu.. tak sempat masa. merancang nak p lagik... hehehe...

my-niezzareena said...

sue..

mmg best kalu p hanimun kat sane. akak leh kenalkan ngan kawan kat sane. nnt dia leh bawakkan tmpt2 yg best. tapi ada bayaran utk perkhidmatannya. hehehe... tapi mmg puas hati

sha a.s said...

adoihh..teringt plak g honeymoon kt karambunai~~~~

my-niezzareena said...

sha

korang ade round pulau tak? best giler weh

ct shah said...

cik tum,mana susu lembu dari sabah yg kite pesan tuh?penat tau godek2 blog cari..huhu..

my-niezzareena said...

ct

hahaha... tak sempat la kak jah! next time... berhajat nak p lagi. mau follow ka...

wardah said...

wah syok nye cuti2 mesia. kak ina nak tanya, cane nak besarkan pic tu?

-ibu kakal-

sha a.s said...

ehh..mesti la ade...ktrg g Sapi Island. gile cantek. sane mmg sume pulau cantek2 la babe

my-niezzareena said...

sha

ooo... mu ada p pulau sapi eh... ok gak kat situ

Beruang Madu said...

Wahhh... ucapan pemula... SELAMAT DATANG KE NEGERI DI BAWAH BAYU... errr korang ada diberitahu tak kenapa nama dia cenggitu??