Monday, August 9, 2010

tip of boneo

tempat ni paling best dan menarik untuk dikunjungi. subhanallah.... canthek sungguh ciptaan Mu.. hanya itu yang mampu saya ungkapkan.

tanjung simpang mengayau, kudat atau lebih dikenali dengan tip of boneo ini adalah tanjung yang paling hujung dalam peta negeri sabah atau tempat paling hujung di barat laut tanah borneo.

melihat akan keindahaan sekeliling, seperti terpukau dengan pemandangan yang cukup mempersonakan. menghirup udara laut yang sudah pastinya segar itu membuatkan hati berasa tenang, aman, damai... lebih2 lagi bila pukulan ombak kedengaran. huh... nikmat tak terkata. sedap dia ya rabbi! jom layan gambar, tak tau nak citer lebih...

ada berani?? tinggi woo nak daki. keluar peluh mak jah! hahaha

akhirnya... impian kami menjadi kenyataan!


kalu korang p bercuti kat sabah, jgn luper harus singgah kat sini. memang terbaik!!! tip of boneo, kami tinggalkan kenangan terindah disana. insyaAllah... pasti kami akan ke sane lagi. 

ok, jom gerak. lapar dah ni

ai... kuch kuch hota hei lagi ker? sampai skang tak tau ape motip depa berdua ni. abg bear, sila jelaskan. wahida... sempat kau gurau manje ngan beruang madu eh!!!

kat luar kawasan parking, ada satu kedai makan. kami pun lepak situ sambil ilangkan penat. huh..memang berpeluh giler. tekak memang tengah haus, tapi sampai je kedai tu, ayaq batu habis plak. nasib le ade air tin sejuk. tapi tetap tekak aku haus giler. en. suami plak, sempat lagi masukkan report dalam hp. rajin betul. takut luper katanya.

ye ke urusan dunia ni abg bear??? ke chenta yg tepon. geeeee!!!

nasi goreng nan hado nama diberi

abg bear kata kat sabah mmg fames cili ni. mmg cili ni le menaikkan selera kami

sempat beli FM kat kedai ni.

gmbr ni sumber dari abe gugel. inilah pemandangan jauh tip of boneo. rugi kalu tak singgah. silalah letak impian anda utk kesane. pasti meninggalkan seribu satu kenangan terindah.



berbaloi perjalanan selama 3 jam lebih. berbaloi jgk layan lagu kru. tip of boneo memang indah. bak kata kru.... kau buat ku kata, u..la..la..la..la!! betul tak beruang madu? hikhikhik!!!!!

12 comments:

..::SangRatoo::.. said...

ouh sgt cantek..tak jalan2 pula disitu..canteknyerrr!!!!

my-niezzareena said...

mama jue

nnt bawak aaron jalan2 kat situ. mesti dia suker. angin dia best.

Beruang Madu said...

Gambar yg ada soalan tu merujuk kepada Wahida yang penat nak jalan menurun, jadi abg bear cadangkan dia jalan terbalik... kalau menurun nanti kuku kaki dia sakit.... so tu yg dia mengostan tu...

Tu menelefon chenta hati yer... kat sabah ni lebih jer sikit pokok dah takder line...

my-niezzareena said...

ooo... utk mengelakkan kaki yang luka tu sakit ke. dia sendiri pun tak ingat bang. adei...

tu la... guna la celcom. liputan terluas seluruh dunia. ahaks... dimana2 pun ada line tau, lebi2 lg masuk utan. hehehe

abang baju kuning tak larat nak follow abang la tu. tu yg signal tarak. hehehe...

lipan bara.. said...

mmg bestkan kt kat tip of borneo tu....sape yg dh g ke sabah...klau tak ke sana...mmg rugi, sbb tempatnye cntik dan permandangan yg indah dan menarik....klau menembak pon mesti dpt angle yg cantik.....!!

lynda said...

kak....best nyer...dulu tak berkesempatan ke sana...lain kali harus kesana...heheheheh

my-niezzareena said...

lipan bara

best kan.... eii... rasa nak p lagik la.

my-niezzareena said...

lyn

lain kali kalu ke sabah jgn lepaskan peluang tau. best giler lyn....

wahida said...

ko dah mcm model kan jah?

my-niezzareena said...

wahida

wah kau jah...online dari umh nmpk.. weee!!!!!

biasa la, syok sendiri namanye tu

honey amour said...

dear..u are rite..memang simpang mengayau ni cantik bangat..rugi sape pegi sabah tapi tak pegi simpang mengayau kan...

my-niezzareena said...

honey.. betol3x! rugi kan.. kan kan kan...hehehe