Monday, August 23, 2010

orang baru dalam keluargaku


alhamdulillah, pada 19 ogos lepas, kami sekeluarga menerima kedatangan orang baru yang dilahirkan dalam bulan yang penuh mulia ini. anak pertama kepada pasangan shahaila [adik kedua ai] dan wan mohd sabki ini di lahirkan pada jam 11.45 pagi di HKL. selepas 4 hari kelahiran baby aina, anak adik ipar ai belah en. suami.

beberapa jam selepas dilahirkan. ayah curi amek gambar ni. baby kena masuk icu sebab lama dalam perut setelah air ketuban dah pecah habis. doktor takut kena jangkitan kuman, tu yg kena tahan dulu. angah kena tahan wad dari 16hb. tiga hari menahan sakit tapi tak bukak² jugak. last² kena operate. adoi... ai plak rasa ngilu! berat baby 3.25kg

hari kedua rasanya

ha... amek. sekali tembambom mcm maklong dia daa... cepet mcm mak dia daa... insyaAllah, nama yg akan diberikan adalah wan nurqealysha alia bt wan mohd sabki. apekah makna itu? nnt ai tanya mak pak dia eh. xceli ai sendiri lom jumpa dia lagi. nak p sabtu lepas, depa kata tak leh masuk kecuali mak ayah. smlm mak ai ngan adik ai p sepital. bleh plak jumpa kejap. mm... maklong tunggu baby kat umh nenek je la eh. maklong dan paklong bz la dik. maklum, berkhidmat utk negara. auww!!! tapi kami dah beli baju raye kat baby. hikhikhik... nnt pakai pagi raye okeh..




dalam diam, dalam sedar.... kami dah ada dua orang anak buah. mm... bertambah lagi le duit raya ini tahun. paklongnye, tolong kerja lebih masa skit. duit raya kena up tahun ni. ahaksss....

13 comments:

Shu Shinju said...

ish..ish..ish.. comeynya baby ni.. geram..rasa nak gigit2..hehehe...

wahida said...

duit raya utk aku jgn lupa hokkey!!anyway..comel bangat itu baby...

my-niezzareena said...

shu

mcm maklong dia kan.. kan kan kan.. hehehe

my-niezzareena said...

wahida

utk kau mmg jgn mimpi la kak jah! utk anak2 kau ye... kau, jgn harap aku nak kasi. sampul kosong boleh. mau ka??

ct shah said...

alolo..tomeynyer baby.teringat eryn masa baru lahir dulu tembam camtu jgk.hehe..tapi nak berpantang time raya memg hazab.mintak2 pas ni mek jah kita punyer turn lah ek.amin!!:-)

my-niezzareena said...

cik yam

amin.... aku aminkan 44 kali doa kau yg last tu

Pn S.o.f.i.a said...

Kak Iena,
Nak BABY nak BABY....chomelllnyaaaa...chuke chuke..sye mahu kish dia sgt2...sye kish kak iena nnti smpaikn kt dia leh??hihi...alalaala putihnye kulit dia...

niezzareena said...

pn sofia

ok, kish skang... lama skit... mm... bau ikan terubuk macin tak... kui kui kui...

wardah said...

alololo shebol nya. geram sgt nih! dl igt kalo anak gegirl pon nk ltk nama qalesya.

my-niezzareena said...

wardah... fames plak nama qaliesya ni kan.

bizzonline said...

Semangat..geram seh!

..::SangRatoo::.. said...

ala..ate ate ate..shebol shebol..aku dah MULAI..nak geget budak ini..ngee..geramm!

Beruang Madu said...

Mengingatkan AB pada tahun berapa yek... sekali dapat terus 4 anak sedara... hambik ko... semua adik beradik pompuan dan adik ipar pompuan bersalin...