Monday, August 30, 2010

letih sangat ni :'(

salam semua.

hari ni saya tak berapa sihat. letih sebab cuti dua hari banyak hal yang disetelkan. huh... sakit satu badan dah ni. memerlukan tukang urut yang boleh belai manja sosok tubuhku ini. 

jumaat, saya time off. ada hal nun kat sepang sane. tak dapat memeriahkan majlis bukak pose kat opis. dari sepang, balik ke kl semula. p umh mak jumpa kak sue. pastu balik terus tido. letih sungguh.. sahur pagi tu en. suami yang sediakan semua. saya mmg tak mampu nak ke dapur. tapi tak lalu nak makan sebab kepala sakit, perut memulas. asal masuk makanan, nak muntah. tekak jadi loya. asyik kuar masuk bilik air entah berapa kali. en. suami cakap kalu tak larat sangat toksah posa. tapi tetap saya posa.

sabtu saya teman kak sue p jj. dalam tak larat tu gagahkan jugak pegi sebab adik saya tak dapat teman kak sue. kesian plak kat dia. masa kat jj saya dah mcm nak merangkak. asyik pegang bahu kak sue je bila bejalan. kesian plak kat dia. jalan pun mcm siput kelaparan. hahaha...

dari jj, kami ke mymydin plak. hypermarket baru bukak kat area umh saya. sonok ade mydin dekat ngan umh. lepas ni shopping barang dapo kat situ je. lagi murah. tak le besar mana, sebab tu nama dia mymydin. dah tu kak sue anta saya balik. sampai umh, terus ngadu ngan en. suami. dia plak bebel kat saya. dah tak larat p kuar jalan² wat pe. adei... pekakkan telinga, cuba utk lelapkan mata kejap. 

tapi entah cemana, mulut ni besuara plak. 'u... kite kemas bilik nak. tukar posisi katil'. en. somi diam. pastu dia jwb.. 'larat ke.. kang bersungut plak'. saya pun diam... pastu en. somi besuara lagi.. 'eh jom la. boring jugak tgk keadaan bilik ni'. eh... dia plak yg lebih².

ape lagi... house keeping berjalan dengan lancarnya. tolak tu tolak ni, pusing tu pusing ni. dah start rasa krem badan. diam dulu, tak ngadu pun ngan en. somi, takut dia bising. malam tu bukak pose kat umh kak sue. pastu setelkan hal² bisnes. hal bisnes tu melibatkan saya pakai banyak tenaga. bangun duduk bangun duduk. ah... mmg dah lain mcm je rasa badan ni. balik dari umh kak sue jam 3 pagi. masa tu nak turun tangga pun dah rasa lain mcm. nak naik umh lagi la.. sahur pagi tu pun en. somi gak yang sediakan. kalu ari cuti, mmg dia yang rajin bangun siapkan semua. dan time cuti gak dia rela bangun sahur. maceh u!

ahad mmg saya betul2 tak leh nak bangun sendiri. kejut en. somi minta tolong dia. tapi dia lena semacam je. kesian plak. pelan² bangun, ui.... mcm baru balik dari jungle tracking je rasanya. skang, saya memerlukan kak maya, tukang urut tetap saya utk sental urat² badan saya ni. ok la, saya nak call kak maya sblm dia ada hal lain.

chaw bedah!

6 comments:

Pn Sofia said...

Sis,
saya pun wat house keeping....ade bilik yg dh bertuka posisi alamari nye..hihihi...penat tp cewonok..smlm Mr Hubby bsuh toilet..cian badak chumbu tu....cian akak msti penat kan..huhu...haaa poce x nih??

my-niezzareena said...

poce ar... ni baru lepas urut ada rasa lega skit. minggu ni lagi dua bilik + ruang tamu plak. ada rasa nak tolong tak

wahida said...

ko sakit2 badan pun, janji maaasyuukk!!!

Pn Sofia said...

sis,
ape yg janji msyukkk tu??ni kne siasat nih..hihi...nk gak nk gak...xmo kms umah dah..penat xhabis lgi...uwaaaa...

my-niezzareena said...

pia, masyuk tu utk bisnes kecilan aje.

Beruang Madu said...

Apa aku nak komen nih... itulah kalau kita rasa bertenagakan badang maka buatlah kerja mencabut pokok yer Ena... selebih nya kita carik sendiri (oh yer kat sabah ni kita bermaksud awak... hehehe)