Tuesday, August 24, 2010

layan si cumell

beberapa minggu lepas, budak cikenot yg tengah banyak mulot skang ni ada besuara kat en. suami yg dia nak basikal. sebab ape, sebab sepupu dia si sara tu dapat basikal baru. kebetulan masa dia tgh main ngan sara, kami tepon dia. masa tu la dia ngadu ngan en. suami cakap nak basikal. ayat tak bleh blah dia adalah.. 'kesian adik, adik pun nak basikal jgk. kesian adik, adik kan kecik lagi..' mm... itu je la modal dia raih simpati. hehehe... cumell...

dah letak tepon tu, terus en. suami besuara, esok balik keje kita p cari basikal utk adik. wah!!! sekejapan hati paklong teguris dek rengekkan sikecil itu. ye, ape saje yg cikenot minta, pasti akan ditunaikan. mm... cikenot mmg sangat manja ngan paklong dia. bertuah dia... sebab dia je la tempat kami tumpang kasih sayang. 

esoknya, balik keje kami ke giant batu kep. intai² basikal kat situ, tapi en. suami tak bekenan. tak power katanya. ingatnye, cikenot pesan kaler pink tau. selain pink jgn beli, mau dihumbannye ke bawah je nnt. ahakss... terus kami ke k4 wangsa maju. pun sama.. en. suami kata takde yang menarik. mm... pastu camner. esoknye jumaat dia pasti nak dtg umh kita.. [saya plak risau takut dia sentap ape yg diminta tak dapat]. 

tiba² teringat kami penah beli basikal utk kakak yaya masa beday dia kecik² dulu. mm... dulu kakak yaya pun manja ngan kami. tapi skang dia dah besar, dah pandai bedikari... dah tak minta mcm² lagi. sebelum kedai tutup, kami terus ke medan idaman kat area umh kami tu. adei.... nasib ade.

jeng jeng jeng.... chantek tak!! tak sabar nak tunjuk kat cikenot, en. suami terus mms kat kak sue. wah.. punya la dia suker. tak menyabar nak dtg umh kami katanya. hehehe... dia kata dia dah tunjuk pada semua gambar basikal baru dia tu. kat toksu pompuan, kat sara, kat kakak ana, kak sheera, kak shamin, maktok, tok baba, pakcu.. bla bla bla... mm... layan!

 [tutup mata sampai nampak pusat. tak malu! skang ni suker pakai baju kaler lain, suar kaler lain]

mcm biasa, tiap ari jumaat kami lepak kat umh kak sue. budak cikenot pasti akan ikut kami balik. dalam kete lagi dia dah wat drama... katanya 'nnt sampai umh adik tutup mata tau'. ah... ngade la tu.. konon surprise! ok, kami layankan aje. dah naik umh, pintu belum bukak dia dah tutup mata, tegedik gedik, tesengeh sengeh... bila pintu dah bukak, dia tya, 'ha maner ha maner' .. tapi mata dok katup. lawak ar. pastu bila bukak mata, tersipu malu. pastu terus peluk paklong.. ceh, ai dia tak sentuh langsung pun. kiciwa! 

'tq paklong, tq yong... adik suker. tapi kenapa tempat duduk dia bukan kaler pink'... adoiii.... ada plak masalah. nak jugak tukar seat tu. mane plak nak cari dik oi... dah sentap plak.. ok la, nnt kita cari seat kaler pink.

sabtu, 21hb-tasik titiwangsa

sehariam mlm lepas dapat basikal tu dia tawaf umh ngan basikal baru. dari luar masuk bilik, pastu kuar balik p bilik depan. dari bilik depan p bilik belakang. pastu nak turun bawah.. kesian plak. esoknya paklong bawak dia p main basikal kat tasik ttwangsa.

suker sangat dia dpt main kat taman. siap bawak bekal lagi. ari tu yong masakkan dia sup campo. [dia minta sup tu ada udang, ada fish kek, ada ikan bilis ada kentang] tghari sebelum kuar dia dah makan dulu. selera, maksudnya yong masak sedap tanpa rasa sebab pose kan.

kat taman pun dia makan lagi. wah... selera sungguh. sambil main, belari..yong suap nasi ke mulut. mcm ini la bagus... cepat skit gebu mcm yong. ahaksss... suap punya suap, habis pun. gud gurl!

gambar kiri, kontrol comel... gambar kanan, mata juling. skang suker wat mata juling plak

oh ya, maner paklong ek. mm... ni nak habaq ni.. masa en. suami park kete kat tepi res. nelayan, datangla budak² remaja yang jual produk alat keselamatan utk semua jenis kete. ala... yg touch kad kat tmpt penggera tu baru kete leh start... ha... masa salah sorang tgh bagi penerangan, dia godek itu ini dalam kete, sekali dia turunkan cermin... pastu cermin tak leh naik balik. ha...gasak! kau betulkan balik sebelum aku yg tuan kete mini kuper ni naik angin! nasib kau la, kalu tak boleh kau bayar ganti rugi. ai dah naik angin masa ni. ai terus bawak adik p taman dulu sementara en. suami tunggu sampai depa selesaikan masalah tu. ha, kempen ke mana... sudahnye bepeluh setelkan masalah tu. bayangkan eh, dari jam 5 kami sampai.. dekat kol 6 lebih baru setel. nasib baik boleh buat. kalu tidak harus duit kau melayang time tu jgk. lain kali jgn mudah bagi org² mcm ni sentuh mcm² kat kete kita. lepas setel tu terus budak² tu blah. ha... nape tak sambung kempen, mau aku maki je nnt. dah le kete mini ai baru lepas mandi, u olls sentuh cermin sampai kotor tau. menci ai. huh... sabar!

dah tu en. suami ajak kami p balik ke taman. kesian dia... padahal waktu berbuka dah dekat tau. ha kan ai dah cakap. amek gambar lompat ni dah jadi wajib.

ai.... cikenot pun dah pandai lompat

suker gambar ni. keduanya cinta hati saya


ok, adik dah penat. kita duduk depan air pancut kat tasik tu. paklong nak menembak jap. ni gmbr² yg sempat en. suami tembak.



ok, cukup... jom p umah mak. dah nak masuk waktu berbuka ni. mak dah tepon banyak kali. 
ada masa kita dtg lagi ye. lain kali yong plak try menembak. tgk mengena tak.

14 comments:

ayulicious said...

yong pki lagging la....

aauuuww!!!!

my-niezzareena said...

cilaksss kau ayu

kau igt aku hape ha....

suamimu.. said...

best gak sesekali lepak di titiwangsa.....smbil tembak-menembak...hehe

ayulicious said...

ko malu ke jahhhhhhhh!!!!!

aauuuuwwww!!!!

honey amour said...

alalaaa..basikal pinkish gitu..

yunk..jawab tag kat blog aku..hihiii..

http://honeyamour02.blogspot.com/2010/08/tag-siok.html

Sue-Rya Qistina said...

kak ina:

chumelll nye anak buah akak ni..geram je nengok dia..bulu mata lentik, mata bulat..geram sgt..meh nak pinjam sehari dua, buat teman anak saya..haha..btw, beskal anak saya pun warna pink jugak..pinky dinky dot tul anak saya tu..

my-niezzareena said...

suamiku, nnt kita p taman layang2 plak eh

my-niezzareena said...

ayu... nan hado nak malu jah oii

my-niezzareena said...

honey... alamak... jwb tag ka. mm.. dah lama tak main tag mengetag ni. ok, nnt ada masa kita wat eh

my-niezzareena said...

sue, ini anak kazen saya. dari kecik dia rapat ngan kami. xceli, ketiga2 beradik rapat ngan kami. tapi yg ni lebih skit ar. hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, beshnyer jd anak buah yong, dpt beskal chantek, pink kaler lg uu.. =)
cop, gadjet baru ke tu? lain bebenor kualitinya, siyes cun sehhh..
i nk gak !!
plis encik somiiii.. :P
pepon, selamat menembak.. =)

Beruang Madu said...

uwaaaaa....nak beskal jugakkkkk!!!

no further comment!!! hehehe

my-niezzareena said...

leily.. ha'ah... lebih kurang baru le.. hadiah beday dia bulan satu lepas. tu yg skang ni giler menembak je. ai tgh bekemban pun nak tembak. auwww....

my-niezzareena said...

AB nak beskal??? mm.... nnt ai carikan yg kaler pink besaaaaarrrr punyeeerrr... leh raun bandar kk ye