Thursday, August 26, 2010

dah penat seharian, kami ke spa pulak

ari ni tgh ade mud nk sambung citer kat sabah. nak habis dah ni. ade lg skit je. harap engkorang masih sudi le layan citer ni ye. ok, setelah penat seharian daki bukit, merentasi jmbtn gantung, turun bukit, jalan² dlm utan, jalan dan bejalan.. malam tu kami ke spa utk sesi urutan. tapi sebelum kami ke spa, wahida dan shidi ke pasar malam dulu, shopping utk kali terakhir. lepas tu kami terus jumpa kat centrepoint. dah jumpa kedai spa tu, kami terus tanya mcm². mm.. leh tahan gak la harganye.

nama spa tu helen beauty reflex. tokei dia baik sangat. dia kata dia akan anta kami kat cawangan lagi satu. tak jauh dari situ sebab kat situ penuh. kami ikutkan aje.


ni le cawangan lagi satu tu. tapi dalam proses tukar cat baru. tu nmpk mcm comot skit

ok, dah runding ape package yg kami nak, terus kami duduk kat kerusi empuk tu. mak ai, bila dah rasa tenggelam badan sebab empuk sangat, rasa ngantuk la plak. tu belum kena urut. harus lena kot. sblm urut, dorang kasi rendam kaki kite dulu kat air suam tp mcm panas gak la rasa dia. dorang kata air tu campo ubat serbuk ubat tu utk kembangkan urat sebelum diurut. ubat tu dalam bentuk serbuk, masa dia tunjuk, nampak mcm serbuk kulit rambai pun ada. pastu depa jamu kami ngan teh cina. walla... istimewanya!

mula, kami urut kaki. dari peha ke ujung jari kaki. best! pastu kami naik ke tingkat atas, urut badan..best! pastu wat bekam.. first time tau wat bekam. best! banyak angin kat badan masing². dah habis tu turun balik ke bawah, ai ngan wahida wat treatment cuci tapak kaki plak. buang kerak2 tumit tu. amboi... bestnye rasa. mcm puteri plak. yang baju biru tu giler kelakar orgnye. hensem... pandai becakap, banyak citer... nama dia arvie-RV. yang pakai baju itam tu nama dia fiq. depa berdua ni suker gaduh manja. kami plak yg tukang gelak besar.

ok, dah lepas habis semua treatment, kami la customer yg paling last sekali... kami terus cari kedai makan. lapar tak tau nak cakap la masa ni. tapi muka masing² dah letih giler. letih ngan seharian kat poring bercampo syok ngan sesi urutan sblm tu. masing² dah ngantuk masa ni, tapi pertu mesti diisi dulu. tak de pilihan dah masa ni, kami belasah je makan kat kedai mamak. menu kami adalah...

nasi goreng paprik daging, en. suami yg punyer

nasi goreng paprik udang shidi punyer

mee ladna campo ai yg punyer

mee ladna udang wahida punyer

kesimpulan yg boleh ai bagi makan kat kedai ni adalah... nan hado! hampeh belaka. tp jamah la jgk skit wat alas perut. adoi... mmg menghampakan la.

14 comments:

suamimu.. said...

dah penat beberapi hari berjalan....hari ke-3 mlm...kami pergi ke spa urut 1 bdn...sbb bdn n kaki semuanye sakit2...pas urut, bru la rasa lega sikit...!!

ayulicious said...

TGK MKNAN MCM BEST JE..... TP NAN HADO RUPENYE.....

my-niezzareena said...

suamiku... mau tak lega. dua orang je dekat dua ratus bayarannye. sori ye sayang kena kan u cukup2 mlm tu. ahaksss

my-niezzareena said...

ayu... nmpk mmg best. mkn skit bleh ar. kalu nak telan semua... mcm nak telan daging tikus rasanya. huhuhu... uwekkkk

wahida said...

bodoh punyer kedai!! sakit perut aku dibuatnye...

Pn s.o.f.i.a said...

Sis,
tompang lalu...ingtkn dh KHATAM cte honeymoon..hihihi...uuuu....urut2 feveret sye & Mr Hubby tu..lme dh xlayan spa...chukeeee laaaa

Beruang Madu said...

Lerrrr nape tak cakap badan sesakit.. ingatkan okay jer.. oh yer kan naik avanza tu melambung lambung bagai... mintak mahap lah yer... nak wat cemana dah jalan kat Sabah memang macam tu...

ana said...

bestnye gi spa...

my-niezzareena said...

wahida... aku betul2 simpati ngan kau mak jah.. cian kau ye...

my-niezzareena said...

puan sofia... kami pun suker bangat ngan urut2 picit2 ni..

my-niezzareena said...

abg bear, naik avanza tu tadahal... yang wat lenguh satu badan sebab mengigil lebih masa mengharungi jambtan gantung tu. hahaha... betul bang... lutut ena sakit giler.

my-niezzareena said...

ana... best! mmg best!

Mr Zz said...

saya nk tumpang lalu gak!!hahaha!!
mm sis? byk tul memori kat sabah ye!gud gud!teruskan2!!

my-niezzareena said...

mr. zz

mmg dah naik letih plak nak citer hal kat sabah tu. tapi kena gak perabihkan. ni dah nak last episod dah. huh... lega